UMi Touch: Camera rezonabilă în gama de preţ, dar cu prea puţine opţiuni foto

Autor:  | Publicat în:  UMI 987 ori
<b>UMi Touch: Camera rezonabilă în gama de preţ, dar cu prea puţine opţiuni foto</b>Când concurezi în zona de 140 de dolari a smartphone-urilor tinzi să zici bogdaproste la un macro reuşit cu o floare şi poţi uita de filmări la concerte sau capturi low light pe mal de lac. În următoarele rânduri aflăm dacă UMi Touch a sacrificat..

Când concurezi în zona de 140 de dolari a smartphone-urilor tinzi să zici bogdaproste la un macro reuşit cu o floare şi poţi uita de filmări la concerte sau capturi low light pe mal de lac. În următoarele rânduri aflăm dacă UMi a sacrificat prea mult sau doar rezonabil camera terminalului său cu preţ accesibil.

În primul rând aflaţi că UMi Touch vine cu o cameră principală de 13 megapixeli, cu senzor Sony IMX 328, iar în față avem o cameră de 5 MP cu senzor Hynix Hi553 şi blitz. Aplicaţia Camera se deschide destul de lent, iar experienţa de captură implica zoom lent şi din păcate şi un pic de lag la nivel de UI. Focalizarea e lentă, ca şi captura foto în sine.

Interfata camera UMi Touch

E deranjant şi că avem foarte puţine opţiuni foto şi moduri de captură. Ele includ filtre, mod Picture în Picture (camera frontală şi principală folosite simultan), Panorama, HDR şi opţiuni legate de expunere, scene, GPS, balans de alb, claritate, saturare şi contrast. Avem şi ISO, anti shake, stabilizare electronică şi time lapse aici.

Trecând la galeria foto realizată pe timp de zi, avem o serie de capturi la deschidere F/2.2 într-o zi toridă de iunie. Există o tendinţă de fotografiere spălăcită aici, unele imagini fiind albicioase. Se pierd ceva detalii la zoom in, dar culorile arată binişor. Selfie-urile au fost bunicele şi aportul blitzului frontal se simte.

Am realizat şi un HDR la acel perete cu graffiti, care a ieşit OK, dar parcă prea albicios pentru a fi realist. Cerul a fost ars destul de des încât să semnaleze ceva probleme de dynamic range, iar panorama a avut o rezoluţie modestă de 6288 x 800 pixeli. Totuşi, la aspecte pozitive găsim nişte prim planuri foarte arătoase, cu o ţâşnitoare de apă şi florile colorate din Parcul Carol.

Textura florilor şi monumentelor a fost bine imortalizată şi cei care caută poze de Facebook şi nu de portofoliu foto vor fi încântaţi. Ne-am jucat cu focalizarea pe acel "stâlp electoral" versus monumentul eroilor şi alternarea s-a făcut fără probleme. Claritatea fotografiilor a fost OK şi parcă la zoom pe acele steaguri ale României imaginea nu a arătat rău deloc.

Şi capturile landscape au fost la înălţime, cu nivel rezonabil de detalii. Pentru 140 de dolari camerele se descurcă OK, în ciuda problemelor cu dynamic range, cerul surprins ciudat şi imagini albicioase uneori. E cam 10% sub Vernee Thor acest model, dar recuperează printr-o cameră selfie mult mai bună. La capitolul captura nocturnă am înregistrat ceva blur, dar nu probleme grave totuşi.

Texturile clădirilor arată bine, iluminarea e rezonabilă şi chiar dacă acesta nu e vreun Samsung Galaxy A5 2016, putem distinge ce se vede pe întuneric şi nu avem deformări optice grave sau un gălbui exagerat. Captura video e realizată în formatul care nu îmi place mie, 3GGPP din păcate şi nu MP4. Am filmat în Full HD la 30 FPS şi cu bitrate de 17 Mbps.

Rezultatul a fost o serie de clipuri cam tremurate, dar cu claritate destul de bună şi care păstrează detaliile binişor la zoom in. Şi culorile arată realist, poate în afară de cea a cerului. În schimb microfonul nu a făcut faţa vântului, iar revenind la imagine, focalizarea e destul de bună şi nu ne-a pus probleme. Şi schimbarea de expunere a fost oportună, deşi bruscă uneori.

Pe timp de noapte în schimb rezultatele sunt slabe, cu 12 FPS frame rate şi 3 Mbps bitrate. Imaginile se mişca în frame-uri şi calitatea scade dramatic. Captură video e mai degrabă cu rezultate mixte şi se încadrează sub ce pot marile branduri, dar pentru formatul 3GPP filmarea pe timp de zi a fost în grafic.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ Telefoane cu cele mai mari reduceri azi pe Compari.ro.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×