Lenovo K6: OS, UI, aplicaţii cu gesturi şi scenarii smart, fără prea mult bloatware

1.664 ori
<b>Lenovo K6: OS, UI, aplicaţii cu gesturi şi scenarii smart, fără prea mult bloatware</b>Cum lansarea de telefoane Nougat nu intrase încă în mainstream la început de toamnă când a fost anunţat acest model, îl scuzăm pe Lenovo K6 că vine doar cu Android 6.0.1 Marshmallow. E vorba despre o variantă uşor modificată de OS, reţineţi, cu iconuri..

Cum lansarea de telefoane Nougat nu intrase încă în mainstream la început de toamnă când a fost anunţat acest model, îl scuzăm pe Lenovo K6 că vine doar cu Android 6.0.1 Marshmallow. E vorba despre o variantă uşor modificată de OS, reţineţi, cu iconuri skeumorphice, trend iniţiat de iOS 7 cu ceva vreme în urmă.

Multitasking-ul rămâne pe bază de carusel, iar secţiunea dropdown are notificări incluse şi Quick Settings tipice Lenovo, cu mult mai multe shortcut-uri decât un terminal generic. Primim şi unele deosebite, precum Secure Zone sau Screenshot. Dacă ţinem apăsat pe homescreen, accesăm zona de widget-uri (stock de altfel), schimbăm launcher-ul (cel Vibe UI fără app drawer sau cel Android clasic cu app drawer).

Lenovo K6, sistem de operare si interfata grafica

Avem şi reglaje pentru tranziţii şi layout, plus altele legate de homescreen-uri. Setările ne permit să decidem ce apare în zona Quick Settings, cu o mulţime de opţiuni valide. Avem şi o funcţie inedită numită Feature, care ne oferă practic gesturi şi scenarii de utilizare. E şi clasicul "dublu tap pentru activare ecran din standby", aici, dar şi apăsarea de buton volum de 2 ori pentru a face o poză direct din standby, dar şi Smart Scene, cu câte o "Scenă" creată pentru fiecare mod de utilizare.

Practic dacă alegem modul "Birou/Muncă" şi facem câteva modificări legate de activarea automată de Bluetooth, WiFi, GPS, alte conectivităţi creăm un mod special de utilizare la birou, apoi acasă, la distracţie şi tot aşa. Există şi funcţia Wide Touch, adică un widget plutitor, VR Mode şi posibilitatea de a folosi scannerul de amprente pentru a face fotografii.

Apropo de scanner de amprente, el se află în spate şi necesită un setup în 12 paşi pentru setarea amprentei. Precizia la autentificare e bună, dar viteza de recunoaştere putea fi un picuşor mai bună. Cât despre aplicaţii, am numărat 32 de softuri preinstalate, ceea ce nu e chiar rău, mai ales că găsim şi câteva dezinstalabile.

Dintre aplicaţii amintim Lenovo Companion, ShareIt, SyncIt şi Theme Center.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×