Xiaomi Redmi Note 4X: OS, UI, aplicaţii cu MIUI 8.1 în frunte şi minimalismul la putere

2.120 ori
<b>Xiaomi Redmi Note 4X: OS, UI, aplicaţii cu MIUI 8.1 în frunte şi minimalismul la putere</b>Xiaomi pariază pe minimalism de ceva vreme cu MIUI, dar par să fi rămas blocaţi în fascinaţia pentru iOS 7 şi designul skeumorphic. Ideea de iconuri şi interfaţă abstractă domina MIUI 8.1, stratul de "poleiala" aplicat peste Android 6.0.1 Redmi Note 4X..

Xiaomi pariază pe minimalism de ceva vreme cu MIUI, dar par să fi rămas blocaţi în fascinaţia pentru iOS 7 şi designul skeumorphic. Ideea de iconuri şi interfaţă abstractă domina MIUI 8.1, stratul de "poleiala" aplicat peste Android 6.0.1 de pe Xiaomi Redmi Note 4X.

Terminalul nu are app drawer, iar iconurile includ 2-3 simboluri abstracte şi atât. Nu avem culori vii sau o abordare glossy şi setările sunt desenate din creion parcă. Multitasking-ul se realizează cu o serie de thumbnail-uri scrollabile orizontal, sau iconuri dacă alegeţi această opţiune. Secţiunea dropdown include Quick Settings şi notificări, iar dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm widget-urile (foarte minimaliste), wallpaper şi tranziţii.

Interfata grafica Xiaomi Redmi Note 4X

Din Setări putem regla temele şi umbla la scannerul de amprente, care are un setup în 10-12 paşi. Chiar dacă e destul de precis şi are o viteză acceptabilă, e parcă cu o milisecundă mai lent decât avem noi pretenţie în ziua de azi, răsfăţaţi de flagship-urile de top din ultima vreme. Tot în Setări găsim şi ceva numit "Second Space", practic utilizarea telefonului pe curat, cu un user nou, atunci când îl dăm pe mâna altcuiva.

Mai există şi funcţia Do Not Disturb, Lite Mode, Child Mode şi un widget plutitor cu shortcut-uri. Avem şi mod de utilizare cu o singură mână şi aplicaţii cu conturi duale de logat. Pe lista de aplicaţii preinstalate se afla 30 de nume, cu menţiunea că softurile Google nu vin preinstalate, deci Gmail spre exemplu trebuie descărcat din Play Store. La fel şi Drive, Hangouts, Sheets, Docs şi toate cele.

În schimb avem o aplicaţie Security la pachet super complexă, cu scanner de virus, analiză a vitezei conexiunii, curăţare de cache şi multe altele. Mai primim şi o aplicaţie de luat notiţe, file manager, calendar şi Weather. O experienţă curată şi fără bloatware.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×