LG G7 ThinQ: Camera cu cele mai sincere culori din 2018 probabil

224 ori
<b>LG G7 ThinQ: Camera cu cele mai sincere culori din 2018 probabil</b>LG G7 ThinQ vine după un LG G6 care a corectat din neajunsurile unui LG G5 care nu a impresionat prea mult la cameră şi după un LG G4 care a suprasaturat mult capturile. Telefonul de faţă propune o cameră duala, cu senzor de 16 MP + 16 MP.

LG G7 ThinQ vine după un LG G6 care a corectat din neajunsurile unui LG G5 care nu a impresionat prea mult la cameră şi după un LG G4 care a suprasaturat mult capturile. Telefonul de faţă propune o cameră duala, cu senzor de 16 MP + 16 MP. Cel principal este un Sony IMX351, cu stabilizare optică, deschidere F/1.6 şi unghi de 71 de grade.

Al doilea este un senzor Sony IMX351 wide angle de 107 grade, cu deschidere F/1.9 şi fără stabilizare optică. Are pixeli de 1 micron. Pentru selfie avem o cameră de 8 megapixeli, cu deschidere F/1.9 şi unghi de 80 de grade. LG a oferit o grămadă de opţiuni Manual aici, mai ales la captura video, ceva ce nu prea vezi la alte companii.

Am remarcat şi că e greu să găseşti distanța ideală pentru captura Bokeh. Cât despre experienţa foto în sine, LG G7 focalizează rapidă şi face pozele rapid. Modurile de cultură sunt următoarele:

 • Auto
 • Manual (Foto/Video)
 • Cine Video
 • Food
 • Panoramă
 • Slow Mo
 • Flash Jump Cut
 • AR Stickers
 • Filters
 • Google Lens
 • Super Bright Camera
 • Portrait
 • AI Camera

Spuneam că Manual Video mă fascinează, pentru că te lasă să setezi frame rate, bit rate, să umbli cu HiFi, HDR10, filtru de vânt şi sunt nu mai puţin de 3 filtre audio. Trecem la galerie, cu menţiunea că am prins o zi întunecată şi eram şi destul de aproape de apus, în luna decembrie 2018. Fotografiile arată excelent, poate chiar peste aşteptări.

Mă refer la calibrarea culorii, claritatea e optimă, la nivel de Galaxy S8, poate chiar S9. Bate un ASUS ZenFone 5Z şi îmi aminteşte oarecum de iPhone 8 sau peste. Bokeh este OK, la nivel de ASUS ZenFone 5z, dar estimează greu distanţă. Nu e la nivel de Huawei P20 Pro sau Pixel 2 XL, asta e clar. Avem şi nişte capturi cu un blur mai ciudat pe o frunză.

Îmi place cum arată culorile în special la umbră, unde nu sunt foarte spălăcite sau "mute". Până şi captura wide angle a ieşit bine, fără a deforma nuanţele. Nu avem nici acele curburi enervante de la LG G5. Îmi place albastrul cerului, care nu e deformat spre alb sau turcoaz că la alte telefoane. Deşi m-am plâns de Bokeh la început, ulterior începe să arate mai bine, ajungând şi la nivelul unor granzi.

Zoom-ul este şi el ce trebuie şi zgomotul apare după 5X. Chiar şi la nivel maxim cantitatea de zgomot e tolerabila. Am prins şi câteva cadre cu o textură superbă a gheţii. Am dat şi zoom în pe PC şi am fost încântat de detalii. Zero probleme cu dynamic range-ul apropo, chiar şi în situaţii dificile. Selfie-urile sunt excelente şi singura mea plângere ar fi ca fundalul e supraexpus.

În rest claritatea tenului e de 10 şi culoare e perfectă. Şi Bokeh e disponibil pentru selfie, dar e doar OK, nu m-a convins total. Concluzia? La captura foto ziua LG G7 ThinQ are culori mai bune decât Huawei P20 Pro şi vine cu o cameră foarte onestă, la calibrarea culorilor şi claritate. HDR-ul e OK şi aş zice că acesta e cel mai bun LG de mulţi ani.

Se poate bate cu Huawei P20 Pro şi Galaxy S9, bate un ZenFone 5z şi cred că îi poate pune probleme şi lui OnePlus 6. E top 5-7 2018 cu uşurinţă. Să vedem cum stăm la captura low light foto. Începem cu captura cu blitz, care a ieşit albăstrie-albă. Zoom-ul din zona Bioclinica a fost excelent, aş spune şi îmi susţin afirmaţia că e o cameră foarte onestă, care prinde culori în mod ultra realist.

Mi se pare că zona din spate a cadrului cu farmacia Catena e cam roşie, iar captura wide angle are marginile cam mov. Aceeaşi captură are halouri mai mari pentru luminile stradale faţă de cameră standard. În rest, dacă ne raportăm la camera principală şi atât, atunci avem halouri şi culori excelente. Galbenul luminilor stradale e bine calibrat şi aici clar suntem în teritoriu de flagship 2018, nu de high midrange.

Pe de altă parte capturile nu sunt aşa luminoase cum mă aşteptam când am auzit de deschiderea F/1.6. Aş plasa LG G7 ThinQ între Galaxy S8 şi S9 în mare la captura nocturnă. E peste Nokia 8 şi egal sau peste OnePlus 6.

Captură video are o opţiune cool de zoom, doar pe o porţiune din imagine, încadrată într-un pătrat, cum am selectat eu acel om bătrân care face sport în parc. Filmarea standard este în format MP4, la 30 FPS şi 17 Mbps. Culorile arată OK şi microfoanele fac faţa vântului perfect. Şi focalizarea e rapidă şi precisă. Mi s-a părut de asemenea că imaginea e cam tremurată la panoramare, dar am fost mulţumit de iluminare şi de nuanţă de albastru în special. Parcă zoom-ul normal şi-a dat în petec, cu ceva grain serios dacă treci de 3-4X.

Testul de stabilizare a fost subţire, pentru că imaginea vibrează foarte mult la captura din mers şi asta se vede în special la ramurile copacilor, sus. Măcar nu avem vreo refocalizare păcătoasă. Filmarea selfie a fost calitativa totuşi şi expresiile faciale se văd perfect, ca şi detaliile şi culorile. Microfonul a prins toată ambianta perfect, dar filmarea putea fi mai luminoasă.

Cine vrea perfecţiune şi rezultate care alungă criticile mele de mai sus trebuie să rămână la filmare 4K, HDR şi HiFi. Zic că aici suntem la nivel de OnePlus 6 sau ASUS ZenFone 5z, care nici ele nu stabilizau chiar perfect. LG G7 rămâne la filmare sub Galaxy S9, Huawei P20 Pro sua Note 9. Rămânem iarăşi cu nişte culori cinstite şi acel zoom parţial interesant, plus captura selfie OK.

În condiţii low light imaginea tremură serios, avem şi zone mov şi un zoom slab. E prea mult flicker şi zgomot să ne gândim măcar la o comparaţie cu alte flagship-uri din 2018. Măcar luminozitatea a fost în grafic şi panoramarea a fost OK, fără prea multe deformări. Obiectele "tremură" şi când stai nemişcat, deci noaptea e un moment mort pentru LG G7 ThinQ, dacă ţii morţiş să filmezi.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×