ASUS ZenFone Max Pro (M1): Cameră modestă, stă ceva mai bine la Bokeh, selfie

331 ori
<b>ASUS ZenFone Max Pro (M1): Cameră modestă, stă ceva mai bine la Bokeh, selfie</b>În general cine cumpără un ASUS ZenFone Max îl ia pentru baterie, camera fiind mai degrabă un apendice care nu schimba opţiunea de achiziţie chintesenţial. Îmi amintesc totuşi că măcar unul dintre ZenFone Max-uri a produs o surpriză plăcută la cameră..

În general cine cumpără un ASUS ZenFone Max îl ia pentru baterie, camera fiind mai degrabă un apendice care nu schimba opţiunea de achiziţie chintesenţial. Îmi amintesc totuşi că măcar unul dintre ZenFone Max-uri a produs o surpriză plăcută la cameră, cred că versiunea ZenFone 3 Max.

În cazul lui ASUS ZenFone Max Pro (M1) avem parte de o cameră duală în spate, cu senzori de 13 MP + 5 MP, deschidere F/2.0, PDAF şi bliţ LED. Avem şi captura Bokeh, în cazul în care vă întrebaţi, plus filmare 4K. Camera selfie este una singulară, de 8 MP, cu propriul blitz LED, Bokeh şi funcţii Beauty. Interfaţa camerei este minimalista şi în mod bizar nu avem moduri de captură complexe sau Panorama, doar scene. Poate prea minimalist...

Trecem la galeria foto, unde ne întâmpla un HDR cam slab, care nu reuşeşte să rezolve cadrele cu contrast ciudat. Avem selfie-uri rezonabile la claritate, dar cam reci la colorit. Nuanţele de roşu arata rezonabil de bine şi eu am fost mulţumit de prim planuri. Apar şi câteva capturi cam neclare şi nemulţumitoare, plus detalii slabe la distanţă.

Bokeh-ul l-aş pune la categoria "aşa şi aşa", fără a fi la nivelul celui fals de pe telefoanele chineze, cel din software, dar nici la înălţimea unui Huawei P20 Lite sau Mate 20 Lite. Zic că e la nivel de Motorola Moto G6. Măcar nu ne enervează precum cel de pe Nokia 7 Plus. Ce îmi place în schimb e captura Portrait, cu un Bokeh facial reuşit.

Revenind la camera principală, zoomul e slab şi nu aduce prea multe detalii, ci mai degrabă grain. La soare culorile încep să arate mai bine, dar observ şi un dynamic range mai slab în fundalul pozelor. Captură aceasta mă duce cu gândul la un Huawei P9 Lite şi Xiaomi Mi A1, ceea ce nu e chiar măgulitor. Apare şi ceva suprasaturare şi cred că ne batem pe la nivelul lui Motorola Moto G6, poate G6 Play, Noia 6.1 şi Galaxy A6 (2018).

Dacă ZenFone 3 Max m-a impresionat, zic că peste ani acest model va fi uitat în negura timpului. În condiţii low light îmi lăsa impresia unui model entry level, un Nokia 5 sau ceva de gen. Totul e înceţoşat, mov, zoomul e slab şi avem multe halouri cam mari pentru luminile stradale, uriaşe chiar. Zoomul e iar slab. Culmea e că avem un colorit acceptabil, minus un roz care nu îşi are locul la marginile clădirilor.

Zic să nu faceţi poze noaptea cu acest battery phone, decât dacă e musai.

Pe partea de captură video încep cu un bug. Fie unitatea noastră de teste a fost defectă, fie e o chestiune care trebuie remediată cu un patch pe întreaga serie. E vorba despre refocalizarea constantă, care vine în bucle. Microfonul şi-a făcut treaba bine şi culorile nu au arătat rău deloc. În special verdele mi-a atras atenţia. Ce e drept acest ZenFone Max filmează bine în 4K şi mă refer la claritate, dynamic range şi culori.

Am observat totuşi ceva ecou la unele capturi, chit că am lăudat microfonul în prima instanţă. Expunerea a fost mai mereu echilibrată, fără întunecime exagerată sau arderi de imagine. La soare se mai strecoară o iarbă de un verde dubios, supraexpus. Camera frontală filmează mai slab decât un Moto G6, deci nu veţi deveni vloggeri folosind acest device.

În special ce e în spatele meu arată foarte rău pe filmarea selfie. Culmea e că stabilizarea electronică nu a fost rea şi având în vedere problema cu refocalizarea mă aşteptam să am mai multe probleme la captura din mers. Păcat de bug, dar în principiu suntem la nivel de Huawei P9 Lite şi Nokia 6.

În condiţii low light pot doar să spun că am filmat la 20 Mbps şi 30 FPS. Rezultatul e întunecat, neclar, cu halouri prea mari, zoom slab şi nuanţe roşiatice. Imaginea tremură, dar claritatea rămâne cumva acceptabilă. E şi culmea că avem mai puţină refocalizare decât ziua. Rămâneţi la filmarea pe timp de zi.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×