Razer Phone 2: Camera duală cu double trouble

536 ori
<b>Razer Phone 2: Camera duală cu double trouble</b>De la un telefon de gaming nu avem prea mari aşteptări când vine vorba de cameră, dar nu ar strica să avem măcar o cameră selfie de calitate, pentru a face streaming de jocuri cu faţa noastră inclusă în captură. Pe hârtie pachetul optic al lui Razer Phone

De la un telefon de gaming nu avem prea mari aşteptări când vine vorba de cameră, dar nu ar strica să avem măcar o cameră selfie de calitate, pentru a face streaming de jocuri cu faţa noastră inclusă în captură. Pe hârtie pachetul optic al lui Razer Phone 2 sună a... Xiaomi Mi 8 să zicem. Avem două camere de 12 MP în spate, una cu stabilizare optică şi deschidere F/1.75 şi una cu obiectiv tele, deschidere F/2.6 şi zoom optic 2X.

Video-review Razer Phone 2, secțiunea camera

Există şi bliţ dual LED aici şi Dual PDAF. Filmăm în 4K, iar pentru selfie avem o cameră de 8 megapixeli cu filmare Full HD. Trecem direct la galerie, având parte de o zi însorită pentru a testa acest device. Era început de martie şi soarele zâmbea, dar eu nu zâmbeam, din cauza camerei. Am remarcat că deşi ni se promite zoom optic 2X, fotografiile cu zoom au o grămadă de zgomot.

Nuanţele de roşu au arătat bine la jucăriile din parc şi HDR-ul a creat contraste reuşite şi a scos la lumina câteva fotografii. Pe parcursul realizării galeriei foto am avut senzaţia că multe din capturi arată prea procesate şi nu sunt deloc realiste. Pe de altă parte la selfie mi-a plăcut textura tenului meu, dar nu şi detaliile, care au fost slabe.

Nici Bokeh-ul nu a impresionat, nici cu camera principală, nici cu cea frontală. Blur-ul e oarecum vag şi urechile îmi sunt mai mereu tăiate din cadru. Prim planurile sunt punctul forte al acestui telefon, dar capturile arată mai degrabă a high midrange, decât a vreun flagship cu pretenţii. Am remarcat şi o uşoară neconcordanţă la focalizarea pe subiecţi în prim plan versus fundal (jucăriile din parc).

În general obiectele din fundal au şi mult zgomot şi sunt prea neclare pentru a conta. Dacă prindeţi destul soare o să fiţi mulţumiţi de rezultate, dar aşteptaţi-vă şi la rateuri de focalizare şi la un cer cu nuanţe ciudate. Practic telefonul se descurcă mai degrabă la macro, decât la Bokeh sau captura peisajelor/landscape. Îmi aminteşte de Nokia 8, care nu a fost deloc memorabil când l-am testat.

În condiţii low light se complică şi mai mult lucrurile, cu cadre mov şi fantomatice. Halourile luminilor stradale au o mărime OK, nici prea umflate, nici prea subţiri, iar bliţul face fotografiile mai calde. Nuanţele nu sunt constante între fotografii totuşi şi fluctuează odată la 4-5 poze. La captura foto acest telefon nu sare mai sus de un Xiaomi Mi A1, poate Mi A2 într-o zi bună.

Captură video a fost supraexpusă şi a tremurat serios, stabilizarea fiind doar un concept aici. Cerul are o nuanţă ireală, zoom-ul aduce o grămadă de zgomot, iar microfonul e afectat de vânt. Aş spune că focalizarea a fost OK şi nuanţele de roşu, dar detaliile sunt prea slabe pentru a considera aceasta filmare una de flagship.

Am filmat şi din mers pentru a testa stabilizarea, fără rezultate prea impresionante. Măcar nu avem vreun flicker sau refocalizare, dar fiecare pas e simţit din plin prin pendularea imaginii. Iarăşi se simte că un telefon midrange, iar zoom-ul se face în trepte, în paşi, ceea ce strică din fluiditatea capturii. Avem filmarea Full HD la 60 FPS, care nu e chiar rea şi mă refer aici la textura tenului şi la claritate. Din păcate camera frontală perinde extrem de multă lumină, care strică tot.

Îmi place şi felul în care se vede fundalul în spatele meu, undeva între blurry şi clar, un soi de Bokeh video. În ultima parte a galeriei, ultimele cadre cu acel loc de joacă am văzut că Razer Phone 2 poate filma şi ceva mai OK. Toate culorile au arătat bine şi doar cerul a făcut o impresie neplăcută, fiind prea alb/gri.  Filmarea obiectelor în mişcare, precum acel tramvai a arătat și ea binișor, deși un pic supraexpusă. Ultimul clip 4K a adus şi refocalizare şi o schimbare prea vizibilă a expunerii la trecerea de la umbră la lumină. 

Sunt multe lucruri care sunt tolerabile doar la telefoane midrange de 1000-1200 lei şi nu au ce căuta aici. Cred că filmarea selfie m-a impresionat mai mult decât cea cu camera principală, deci la streaming video o să fiţi mulţumiţi. Atenţie la captură de lumină excesivă totuşi.

Filmarea low light este evident slabă şi avem flicker, nuanţe verzi (de obicei avem mov, galben, portocaliu, roz, dar nu verde!) şi tremura imaginea din toate încheieturile. Textura e OK, dar calitatea suferă după lăsarea nopţii. Avem şi acele dungi ca la ZenFone 4 care ne strica pofta de captură nocturnă. La halourile luminilor nu mai vedem şi partea metalică a lămpii, ci doar o sferă luminoasă şi atât.

O cameră sub aşteptări, chiar şi pentru un gaming phone, mai ales având în vedere preţul. Cred că gamerii o să fie totuşi încântaţi de streaming-ul cu camera selfie.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×