iHunt S60 Discovery: Camera de Galaxy S4 reîncarnată

233 ori

iHunt S60 Discovery costă doar câteva sute de lei şi nu are pretenţii foarte mari, nu se promovează ca un camera-phone. Vine cu un setup acceptabil în zona entry level, o cameră duala de 13 MP în spate, cu bliţ dual LED şi HDR. Are senzorul principal un..

iHunt S60 Discovery costă doar câteva sute de lei şi nu are pretenţii foarte mari, nu se promovează ca un camera-phone. Vine cu un setup acceptabil în zona entry level, o cameră duala de 13 MP în spate, cu bliţ dual LED şi HDR. Are senzorul principal un CMOS Sony IMX134, pe care îl ştim de la un Samsung Galaxy S4 şi Xperia L.

Pentru selfie avem o cameră de 8 MP, cu deschidere F/2.8. Funcţiile nu sunt foarte complexe, avem Beauty şi SLR practic, care e celebrul Bokeh. Trecem la Galerie, unde am început direct observând că avem destule cadre blurate în galerie. Culorile arată OK, iar textura zăpezii nu e rea. Bokeh se face din software, cu un halou fals.

HDR-ul arata binişor, compensând situaţiile cu dynamic range dificil. Panorama e generica pentru zona entry level, 8640 x 848 pixeli. Mi s-a părut şi că selfie-urile sunt cam mov, purpurii să le zicem. Culorile sunt acceptabile, dar pe măsură ce am făcut mai multe am început să văd că de fapt sunt rezonabile. Numai să nu iasă mov...

Revenind la camera principală, aş zice ca prim planurile sunt acceptabile, albastrul e OK calibrat şi deseori avem o captură comparabilă cu Moto G6 Play sau Xperia L1. Avem cam 5-10 cadre blurate din totalul de 80+. În principiu suntem la nivel de Galaxy S4, având camera sa, sau puţin peste. Depăşim telefoanele acelea super entry level, Nokia 3, Moto E4 sau vreun Leagoo.

Captură low light este albastră/mov, foarte grainy şi halourile luminilor stradale sunt prea mari. Puteţi uita de captură nocturnă, care este întunecată şi fantomatică. Sacrificii au fost făcute pentru a ţine preţul jos, atât pot spune.

Pe partea de video am o veste bună: filmăm în MP4 şi nu 3GPP, cum se întâmplă la acest preţ. Suportă filmare Full HD la 30 FPS şi 17 Mbps pentru bitrate. Detaliile sunt slabe la distanţă, se întâmplă şi ceva refocalizare (destul de des), iar roşul a devenit roz. Schimbarea de expunere e bizară, iar captura video e cam tremurata, deci nici stabilizarea nu impresionează.

Copacii sunt roşiatici, dar restul de culori sunt acceptate. Zoom-ul e slab, nu prinde extra detalii. Vezi uşor pixelii la zoom. Mi se pare că acest telefon filmează mai slab decât iPhone 5-ul meu din 2012. Dacă erau mai constante culorile puteam să zic că e chiar acceptabilă experienţă.

La captura low light video lucrurile se mişca în frame-uri şi avem şi motion blur la greu. E drept că operăm la nivel de 14 FPS, cu imagine tremurată, neclară şi zoom slab. Mai bine fără filmare noaptea.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×