Motorola Moto G6 Plus: OS, UI, aplicaţii cu un Android curat şi câteva funcţii extra binevenite

1.089 ori
<b>Motorola Moto G6 Plus: OS, UI, aplicaţii cu un Android curat şi câteva funcţii extra binevenite</b>Motorola ne-a obişnuit cu un Android curat încă de pe vremea când fuseseră cumpăraţi de către Google, deci nimic surprinzător aici. Moto G6 Plus rulează Android 8.0.0, într-o versiune stock, care implică un multitasking pe bază de carusel, plus split..

Motorola ne-a obişnuit cu un Android curat încă de pe vremea când fuseseră cumpăraţi de către Google, deci nimic surprinzător aici. Moto G6 Plus rulează Android 8.0.0, într-o versiune stock, care implică un multitasking pe bază de carusel, plus split screen.  Păcat că nu avem Android 8.1.

Video-review Motorola Moto G6 Plus, secțiunea OS & UI & APPS

Feed-ul Google se află în continuare în partea stângă, cel mai din stânga homescreen. Ţinem apăsat pe homescreen şi accesăm wallpaper-uri, widget-uri şi setări. E vorba despre setări legate de homescreen evident, layout şi alte cele. Widget-urile sunt şi ele stock, deci nu e loc de improvizaţie aici. Avem şi Notification Dots, opţiuni legate de rotirea homescreen-ului, plus layout (5x5, 4x5) şi altele de gen.

Interfață grafică Motorola Moto G6 Plus

Un swipe în jos din zona superioară a ecranului ne duce la porţiunea cu notificări, dar şi la Quick Settings, iarăşi vanilla. Setările nu au nimic în plus faţă de ce am găsit pe un telefon Nexus sau Pixel. Ne oprim deci asupra scannerului de amprente, care oferă un setup în 15 paşi, doar că senzorul e prea mic ca să fie uşor şi comod de apăsat. E şi un pic lent când vine vorba de deblocare/activare.

Am găsit în setări şi Moto Voice Beta, un soi de proto asistent vocal, care e util când eşti la volan şi vrei să dai comenzi. Pe lista de aplicaţii preinstalate avem 26 de nume, deci nu sunt probleme cu bloatware-ul. Ies în evidenţă aici Files, Drive, Duo, dar şi Moto, singurul aspect personalizat de Motorola. Aplicaţia Moto pune la bătaie gesturi speciale în zona Moto Actions, Moto Voice ca asistent vocal în stil Bixby, dar mai slab, plus Moto Display.

Avem şi un afişaj pe lockscreen în mod standby, care ne arată notificări, apeluri ratate şi alte iconuri utile, cu consum mini de baterie şi fără a debloca ecranul. În principiu nimic cu adevărat nou, deşi sunt curios să văd cum evoluează Moto Voice.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×