Huawei Honor 10: OS, UI, aplicaţii cu EMUI 8.1 ultra îndesat cu opţiuni

349 ori
<b>Huawei Honor 10: OS, UI, aplicaţii cu EMUI 8.1 ultra îndesat cu opţiuni</b>În general telefoanele Honor nu oferă o experienţă software prea diferită de cele din seriile P de la Huawei. În cazul lui Honor 10 folosim Android 8.1.0 cu EMUI 8.1 aplicat peste. Este interfaţa tipică Huawei, fără surprize sau lucruri neaşteptate.

În general telefoanele Honor nu oferă o experienţă software prea diferită de cele din seriile P de la Huawei. În cazul lui Honor 10 folosim Android 8.1.0 cu EMUI 8.1 aplicat peste. Este interfaţa tipică Huawei, fără surprize sau lucruri neaşteptate.

Avem shortcut-uri pe lockscreen, declanşate imediat cu un swipe în sus. Ele oferă acces la lanterna, player muzical şi altele de gen. Multitasking-ul este clasic, cu caruselul de aplicaţii deschise şi împărţirea în două a ecranului în mod Split Screen. Dacă ţinem apăsat pe ecran accesăm zona de Wallpaper, widget-uri (combinaţie de unele stock şi unele custom Huawei), dar şi tranziţii şi opţiuni de layout, aliniament de iconuri, badge-uri şi altele similare. Umblăm şi la loop-ul de homescreen-uri.

Interfata grafica Huawei Honor 10

Cel mai din stânga homescreen e destinat feed-ului Google, cel care îţi arată vremea, scoruri la meciuri şi când ai următorul zbor de avion. Cu un swipe în jos accesăm zona Quick Settings şi notificări. La Quick Settings am găsit şi shortcut-uri pe care nu le-am găsit altundeva pe telefon, precum Screen Recording, util pentru captura video de ecran la jocuri şi aplicaţii.

Apare şi Eye Comfort şi DND. Setările sunt ultra generoase, cu o tonă de opţiuni. Avem un scanner de amprente cu un setup lung, dar deblocare rapidă şi precisă şi ce să vezi, apare şi deblocare facială. Ea are setup rapid, deblocare destul de vitezomană, mai degrabă ca la ZenFone 5, decât că la ZenFone 5z, care e mai fâşneţ. Avem şi un Private Space, în care ţinem fişiere personale, accesate doar cu amprentă.

Umblăm şi la zona de "dock" navigaţională, control pe bază de gesturi, control vocal, gesturile cu care "desenăm" pe ecran şi altele, toate în Settings. Suntem familiarizaţi de ani buni ca la Huawei-uri să ne folosim încheietura degetelor pentru screenshot, split screen şi alte sarcini de gen. Cat despre lista de aplicaţii preinstalate, găsim aici 55 de aplicaţii, cam multe pentru pretenţiile lui 2018.

Phone Manager e de departe cea mai utilă, făcând curat în cache, în memorie, scanând de viruşi şi având grijă cu traficul de date excesiv. Avem şi Themes, eBay, tools, Health, Notepad, Party Mode, Instagram, Netflix, Translator (cu AI şi tradus în (aproape) timp real), plus Booking.com. Sper să mai scape de bloatware, pentru că nu se poate aşa ceva în 2018, mai ales cu atâtea jocuri şi aplicaţii comerciale instalate.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×