Motorola Moto G7 Power: Cameră singulară îşi face treaba pentru cei nepretenţioşi

945 ori
<b>Motorola Moto G7 Power: Cameră singulară îşi face treaba pentru cei nepretenţioşi</b>Motorola Moto G7 Power nu este doar unul dintre cele mai accesibile telefoane midrange ale anului, ci unul dintre puţinele cu camera singulară. Am avut ocazia să îl văd la treabă de multe ori, pentru că am o rudă apropiată care îl deţine şi mă tot pune să

Motorola Moto G7 Power nu este doar unul dintre cele mai accesibile telefoane midrange ale anului, ci unul dintre puţinele cu camera singulară. Am avut ocazia să îl văd la treabă de multe ori, pentru că am o rudă apropiată care îl deţine şi mă tot pune să îi fac backup-uri. Vorbim despre un telefon cu o cameră singulară de 12 megapixeli aici, cu deschidere F/2.0, PDAF şi bliţ LED.

Video-review Motorola Moto G7 Power, secțiunea camera

Ştie HDR şi filmare 4K, având şi stabilizare electronică la pachet. Filmează şi Full HD la 60 FPS, ceea ce nu e puţin lucru la preţul plătit. În faţă se află o cameră selfie de 8 megapixeli, cu deschidere F/2.2. Cine vrea să treacă pe reglaje manuale, poate umbla la ISO, expunere, focalizare şi shutter. Avem şi captura Portrait/Bokeh, atât cu camera din spate cât şi cu cea din faţă, dar şi clasicele funcţii Motorola Spot Color, Cinemagraph, Live Filter şi stickere AR chiar. Viteza de captură este acceptabilă.

Trecem la galeria foto, unde găsim nişte cadre cu culori OK, doar că roşul e un pic cam prea viu. HDR-ul îşi face treaba foarte bine la acea terasă The Lake din Parcul IOR. Trebuie spus şi că testul de cameră a fost făcut într-o zi cu mulţi nori şi vânt, când era încă frig afară. Prim planurile arată excelent, dar zoom-ul nu prea e bun şi apare imediat zgomotul după 1.5X.

Panorama are rezoluţie modestă, de 8800 x 944 pixeli, iar selfie-urile sunt bunicele, deşi aş zice că sunt cam întunecate. Îmi place cum arată textura tenului şi zic că Bokeh-ul departe bine planul apropiat de cel de adâncime. Anumite fotografii mi-au dat senzaţia că ar fi procesate exagerat, că pe vremea lui Galaxy A5 2017 de la Samsung.

Poate cele mai bune fotografii sunt acele prim planuri cu conuri de brad, care te pot păcăli că ai în faţă un telefon mai scump. Dacă te uiţi totuşi la captură de peisaje, vei vedea că detaliile pălesc serios la coroanele copacilor, vârfurile blocurilor, orice e la distanţă mai mare de 40 de metri. Contrastele mi s-au părut cam extreme totuşi în zonele cu umbre.

Camera principală nu va declanşa Bokeh decât dacă vede o față, iar rezultatul nu e chiar rău. Aş zice că suntem la nivel de Moto G6 în mare, dar sub Nokia 5.1 Plus sau la egalitate cu el în cel mai bun caz. Văd şi ceva similarităţi cu Motorola One. Nu e o serie de capturi memorabile, ci doar OK. Ăsta pe timp de zi....

Scădem pretenţiile noaptea şi tot avem rezultate blurate şi întunecate. Stâlpii de iluminat generează halouri mari, prea mari, iar camera nu se descurcă atunci când are surse de iluminat în faţă. Le supradimensionează şi nu ştie să umble la expunere. Pozele cu bliţ arata OK şi nu sunt exagerat de albe totuşi. Capturile cu Moto G7 Power realizate noaptea lasă o senzaţie de telefon low end, asta e sigur.

Mă gândesc la un Xperia L1, Huawei din seria Y, ZenFone Max Pro M1, lucruri de genul ăsta...

Cât despre filmare, operăm în Full HD, la 30 FPS şi în format MP4, cu bitrate de 17 Mbps. Zoom-ul a fost iarăşi slab şi a declanşat grain serios. Panoramarea s-a făcut OK, fără motion blur sau probleme de focalizare. Vântul e inamicul tău dacă ai un Moto G7 Power, iar microfonul nu îi face faţă. A apărut şi ceva refocalizare până la urmă, deşi tocmai lăudasem telefonul că nu are aşa ceva.

Stabilizează electronică intra la categoria "aşa şi aşa", păstrând focalizarea şi stabilitatea cadrului la nivel acceptabil. Văd că în zona de jos sunt ceva fluctuaţii de imagine totuşi, dar nu majore. Filmarea selfie e şi ea tremurată, dar acceptabilă când plăteşti sub 1000 de lei pe un telefon. Eu zic că dacă aveţi o lumină ideală puteţi scoate filmări OK cu acest telefon, mai ales cele 4K.

La filmarea selfie mi s-a părut că am o textură convingătoare a feţei. Ce mă deranjează e că văd supraexpunere la distanţă şi că în general expunerea se schimbă prea rapid între cadre. Aş zice că sunt mulţumit de culori la filmarea 4K, de luminozitate, dar nu şi de stabilizare şi dynamic range. Am încercat şi filmare Full HD la 60 FPs şi aici se refocalizează prea mult şi imagine e arsă.

Am senzaţia că operez cu un Huawei Mate 10 Lite aici, un Moto G7 Play sau Nokia 6, la nivelul acela suntem. Refocalizarea şi expunerea ne-au stricat ploile. Mai are rost să vorbim de captură video low light? E foarte întunecată, imaginea tremură şi culmea e că zoom-ul e oleacă bun să treacă clasă. Halourile luminilor sunt în limite rezonabile, dar avem multe reflexii.

E zgomot mult în fundal, dar claritatea e cumva acceptabilă la nivelul acesta de telefon. E clar un low midrange până la os... Îl vei cumpăra pe Moto G7 Power doar să faci selfie, Bokeh şi prim planuri.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×