Motorola Moto G7 Plus: Cameră mai bună decât Moto G6 Plus la culori, stabilizare

1.011 ori
<b>Motorola Moto G7 Plus: Cameră mai bună decât Moto G6 Plus la culori, stabilizare</b>Motorola Moto G7 Plus a fost prezentat cu mare tam-tam la început de an. Era încă frig afară, dar prezentarea venea din Brazilia. Pe atunci Moto se lauda cu un telefon midrange cu preţ accesibil, dar care plusa cu stabilizare optică a camerei duale din..

Motorola Moto G7 Plus a fost prezentat cu mare tam-tam la început de an. Era încă frig afară, dar prezentarea venea din Brazilia. Pe atunci Moto se lăuda cu un telefon midrange cu preţ accesibil, dar care plusa cu stabilizare optică a camerei duale din spate. E vorba despre o cameră cu senzor principal de 16 megapixeli şi secundar de 5 megapixeli.

Video-review Motorola Moto G7 Plus, secțiunea camera

Camera principală are deschidere F/1.7, stabilizare optică şi electronică şi PDAF. Camera secundară e gândită pentru captură de adâncime, pe care o ştim că Portrait/Bokeh. Avem şi bliţ dual LED şi filmare 4K, iar în faţă se afla camera selfie de 12 megapixeli, cu pixeli de 1.25 microni. Apropo şi această cameră filmează la rezoluţie 4K.

Galerie capturi de ecran Motorola Moto G7 Plus, interfața grafică a camerei

Interfaţa camerei e tipică Motorola, cu multe opţiuni stock, dar şi câteva extra. Avem un mod Manual cu opţiuni legate de focalizare, balans de alb, shutter, ISO, expunere, dar şi Cinemagraph, un soi de creator de GIF-uri. Există şi opţiunea Portrait, Cutout, Spot Color, dar şi Panoramă şi Live Filter. Nu uităm de stickere AR, Google Lens şi captura Slow Motion. E vorba de slow motion până la 240 FPS chiar şi completăm toate acestea cu captura RAW.

Avem şi o opţiune interesantă All in Focus, iar aplicaţia Camera face fotografiile rapid şi focalizează rapid. Nu la fel de rapid se face captura Bokeh, care durează ceva până găseşte distanta ideală de focalizare.

Trecem la galeria foto, cu menţiunea că a fost realizată în primăvară, cu 2 ore înainte de apus. Era o vreme întunecată, cu nori, dar am început bine, cu un HDR reuşit al acelei porţi din parc. A scos în evidenţă textura metalului şi toate detaliile şi ornamentele. Prim planurile cu conul de brad au fost la nivel de flagship şi în general culorile au fost la nivel de flagship, bine calibrate.

Avem flori galbene de un galben pur, real, dar şi nuanţe de roşu şi albastru care se văd cum trebuie. Sunt şi unele cadre mai întunecate, inevitabile în aşa condiţii. Dacă totul arată OK pe telefon şi pe serviciile cloud în care ne ţinem pozele, dacă le scoţi pe PC sau TV şi dai zoom, o să vezi că detaliile nu sunt cine ştie ce. Trecem la selfie-uri, care au surprins şi cel mai mic por sau coş şi o culoare credibilă a chipului.

Îmi place cum a ieşit barba şi "lichiditatea" ochilor. Selfie-urile Portrait/Bokeh arata şi ele binişor, dar nu sunt de flagship clar. Parcă e prea mult blur în spate, chiar şi când dăm cu slider-ul mai jos. Separarea planurilor se face bine totuşi. Iarăşi un HDR reuşit apare în galerie, cu acea fată a statuii scoasă la lumină.

Uneori cerul a ieşit prea alb, iar la testul de zoom am fost cam dezamăgit de detalii. Chiar dacă Portrait m-a enervat uneori cu tentativele de a îl realiza, rezultatele arata OK şi la obiecte (acel ghidon de motocicletă de exemplu). Moto G7 Plus şi în general seria Moto G străluceşte la prim planuri observ.. Panorama e micuţa, la 8504 x 944 pixeli.

Aş zice că avem culori şi luminozitate superioare lui Motorola Moto G6 Plus, dar nu cu mult. Selfie-urile şi prim planurile sunt de flagship. În condiţii low light nu mă pot hotăra dacă să numesc imaginea "gălbuie" sau "albicioasă". E ca şi cum am avea o uşoară ceaţă peste fotografii, care strică din calitate. Steagul roşu este portocaliu, iar halourile sunt prea mari.

Nu se descurcă nici cu sigla luminoasă Catenă şi în plus cameră nu e constantă noaptea. Sunt cazuri în care fotografiile au ieşit bine, curate, iar unele în care sunt în ceaţă şi gălbui. Cu toate acestea imaginile sunt mai clare şi mai puţin roşiatice decât la predecesorul Moto G6 Plus, deci măcar atât.

La filmare suntem pe cai mari, mergând până la 4K. Pornim totuşi cu Full HD, în format MP4, la 30 FPS şi cu 17 Mbps bitrate. Rezultatul e cam ars la prima vedere, la captura cu florile galbene. Zoom-ul e clar de midrange şi mi se pare că am acoperit microfonul, pentru că totul se aude cu ecou. La filmarea 4K m-au mulţumit nuanţele şi am stat bine chiar şi cu soarele în faţă.

Cerul e prea alb şi durează ceva până să focalizezi pe obiecte aşa cum ai vrea. Lucrurile se corectează în al doilea clip, când focalizarea e mai rapidă. Filmarea selfie e cam tremurată, dar OK la culori, textura fetei şi chiar şi fundalul din spatele meu. Am încercat şi filmare selfie 4K, care mi se pare excelentă la calitate şi claritate, doar că e un pic prea multă expunere a tenului meu.

În general expunerea ne-a cam jucat feste la filmarea cu oricare din camere. Testul de stabilizare a ieşit OK, ba chiar nu e rău pentru un telefon midrange. Uşoare deformări ale obiectelor se întâmplă, dar imaginea nu vibrează şi nu tremura. Aş vrea să indic şi nuanţele de roşu care au arătat mereu bine. Uitându-mă la cum filma Moto G6 Plus, aş zice că saltul e de 60% sau mai mult, în special la culori.

Nu sunt rele deloc aceste capturi, dar zoom-ul şi supraexpunerea te pot face să strâmbi din nas.

Filmarea low light e slabă, mai ales la captura audio. Culorile sunt culmea, OK, dar avem halouri cam mari la iluminarea stradală. Zoom-ul e mediocru, iar imaginea e fantomatică. E mult grain pe lături şi nu e genul de captură pe care să o utilizezi prea des cu plăcere. Moto G7 Plus e un fel de Moto G6 Plus cu stabilizare, culori şi selfie mai bune.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×