Motorola One Action: Camera cu care am fost la festivalul Summer Well 2019 şi cu care am filmat multă acţiune

1.037 ori
<b>Motorola One Action: Camera cu care am fost la festivalul Summer Well 2019 şi cu care am filmat multă acţiune</b>Îmi place să asociez telefoanele testate cu amintirile. E şi o modalitate bună de a stoca amintiri în recenzii, dar şi de a livra o experienţă mai personală decât clasicele poze făcute în Parcul IOR. Motorola One Action a ajuns la mine fix în luna august

Îmi place să asociez telefoanele testate cu amintirile. E şi o modalitate bună de a stoca amintiri în recenzii, dar şi de a livra o experienţă mai personală decât clasicele poze făcute în Parcul IOR. Motorola One Action a ajuns la mine fix în luna august, în prag de festival Summer Well 2019 şi mi-a fost companion acolo, la Domeniul Stirbey. Cum a ieşit totul aflaţi mai jos.

Video-review Motorola One Action, secțiunea camera

În primul rând trebuie spus că avem un setup schimbat faţă de Motorola One Vision. Acum avem o cameră principală de 12 megapixeli, cu pixeli de 1.25 microni şi deschidere F/1.8. A doua cameră este cea Bokeh de 5 megapixeli şi a treia este cea de 16 megapixeli, care are obiectiv ultra wide şi poate doar filma, nu şi face fotografii. Un aspect interesant e că această cameră e rotita la 90 de grade şi deşi ţii telefonul în mod portret, filmezi în landscape.

Interfață grafică camera Motorola One Action (screenshots)

Unghiul capturat este de 117 grade. Mai avem şi bliţ dual LED şi filmare 4K, ceea ce la preţul actual de 999 lei nu e rău deloc. Camera selfie are senzor de 12 megapixeli şi vine fără autofocalizare şi un decupaj măricel şi urâţel, cu muchii groase, că la One Vision. Interfaţa camerei include opţiuni că Portrait, Cutout, Cinemagraph cu care faci un soi de GIF-uri, dar şi Spot Color şi Panorama.

Pentru că sunt perfecţionist am făcut întâi galeria foto de la Summer Well 2019, dar nu mi-a plăcut cum a ieşit. Apoi am văzut că mai era o oră până la apus şi că erau şi mulţi copaci şi am zis să refac galeria. Aşa că am mai făcut o serie de fotografii într-un Bucureşti torid, în Parcul IOR. Aici am remarcat că Motorola One Action prinde culori mai bine calibrate decât Motorola One Vision. Acesta din urmă avea tendinţa de a arde vegetaţia şi a prezenta un cer turcoaz.

Stăm şi mai bine decât Huawei P30 Lite şi el cu tendinţa de supraexpunere. Îmi place cum arată captura HDR, mai ales la norii de pe cer. Observ şi aceleaşi probleme cu focalizarea la selfie că la Galaxy A50, adică lipsa de autofocalizare face că fata să iasă neclar în unele cadre şi fundalul să fie mai clar. Bokeh-ul arata binişor şi decupează bine subiectul uman de fundal.

Câteva dintre efectele speciale de Bokeh par cam amatorești, precum acel "soare fals". Dacă focalizezi cum trebuie zic că poţi scoate un selfie bun, revenind puţin la selfie. Nu e rău nici Bokeh-ul cu camera principală. Am testat şi zoom-ul pe un păun din parc şi mi s-a părut că apare zgomotul rapid, imediat după 2X. Am remarcat şi cât de bine au arătat nuanţele de roşu şi albastru ale jucăriilor din parc şi ce panoramă reuşita am făcut.

Păcat că nu face şi poze ultra wide cameră... Color Spot rămâne ceva inedit şi în general am apreciat claritatea şi culorile la acest telefon. L-aş pune la egalitate cu Galaxy A50 şi A70 chiar. Am făcut şi nişte crop-uri pe PC şi am văzut că detaliile nu sunt grozave la distanţă, deci e posibil ca One Vision să prindă mai multe cu senzorul de 48 MP.

Focalizarea e OK şi avem şi capturi drăguţe cu flori. Hai să vorbim puţin şi despre Summer Well. Ştiţi deja că eram cam întuneric, cu crâmpeie de soare printre copaci. Culorile mi s-au părut OK, dar zoom-ul slab. Bokeh a fost greu de făcut şi am dat multe rateuri. Claritatea a fost OK, dar a trebuie să umblu la expunere. Am remarcat nişte grain când a mai dispărut soarele.

Subiectele în mişcare şi selfie-urile mi s-au părut slabe, dar captura Bokeh a fost OK. Repet, nu chiar relevant în condiţiile date... Suntem sub Huawei P30 Lite doar la 2 capitole: captura wide (nu o avem) şi selfie.

La captura low light avem poze cam întunecate, dar sursele de lumină sunt realist redate. Îmi place cum arată acel steag al României, că textura şi culori. Avem şi câteva capturi mişcare şi cam gri, dar focalizarea mi-a lăsat un gust pozitiv. Nici claritatea nu e rea, pentru preţ. Aş zice că suntem sub Xiaomi Mi A3 şi Motorola One Vision, încoronaţi regii low light.

Totuşi suntem cu 10-15% sub ele ceea ce nu e chiar rău, mai ales că depăşim Galaxy A50 şi Huawei P30 Lite prin simpla lipsa de artefacte şi de culori ciudate ca roz sau roşu.

Filmarea? O avem pe cea 4K la 50 Mbps, cu o claritate excelentă, culori OK, dar o uşoară tendinţa de a supraexpunere captură. Stabilizarea la filmarea Full HD e OK, standard aş zice, fără a bate recorduri. Filmarea selfie are focalizarea slabă şi stabilizarea şi mai şi, dar văd că microfonul a prins bine cam tot. Filmare 4K selfie arata un pic mai bine.

E ceva supraexpunere la vegetaţie, cum a păţit şi Motorola One Vision. Şi acum să vedem şi selling point-ul... filmarea cu camera wide, de acţiune. Îţi dă senzaţia că filmezi cu un trenuleţ pe sine, o şină specială folosită pentru filme eventual. Asta ar fi un compliment aş zice. Culmea e că dacă mergi pe un drum plat şi filmezi nu te da pe spate, dar dacă începi să te agiţi mai mult şi să urci scări, abia atunci vezi ce poate camera.

Nu are stabilizare perfectă, mai e de lucru, dar poate livra un clipuleţ de prezentare pentru un skater amator. Nu e la nivel de GoPro şi uneori produce rezultate impresionante, dar alteori filmează că orice cameră banală. Ce e şocant cu adevărat e bitrate-ul imens, de 120 Mbps. Am remarcat şi că la filmările de la Summer Well am prins binişor melodiile cantate pe scenă, microfonul făcându-şi treaba bine.

Zoom-ul rămâne slab şi am văzut şi ceva motion blur la panoramarea de la Summer Well. Per total e sub Galaxy A50 la filmare şi e cam ca Huawei P30 Lite, sau puţin peste. Sincer îmi place cum arată filmarea wide şi acel uşor efect fisheye, dar şi faptul că uneori chiar livrează o captură bună de acţiune.

La captura video low light lucrurile sunt chiar slabe, foarte tremurate şi cu motion blur la panoramare. Măcar culorile arată decent, dar zoom-ul şi toate lipsurile şi întunecimea ne trec în zona "neglijabil". Rămânem cu filmarea de acţiune, Bokeh şi culori OK la foto.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×