Motorola Moto X4: OS, UI, aplicaţii - Oreo curat, actualizat rapid şi cu extra-uri Moto aduse la zi

1.484 ori
<b>Motorola Moto X4: OS, UI, aplicaţii - Oreo curat, actualizat rapid şi cu extra-uri Moto aduse la zi</b>Iniţial telefonul a debutat cu Android 7.1 la final de 2017, dar cum Motorola şi Google se au ca fraţii, a fost doar o chestiune de săptămâni până ce avea să primească Oreo. Noi avem telefonul în teste cu Android 8.0.0 la bord în versiunea stock, tipică..

Iniţial telefonul a debutat cu Android 7.1 la final de 2017, dar cum Motorola şi Google se au ca fraţii, a fost doar o chestiune de săptămâni până ce avea să primească Oreo. Noi avem telefonul în teste cu Android 8.0.0 la bord în versiunea stock, tipică pentru Moto.

Sper să nu vă plictisesc cu aceeaşi descriere a experienţei stock, dar o să o fac oricum. Înseamnă un homescreen în stânga dedicat feed-ului Google, cu ştiri, informaţii meteo şi despre echipele sportive preferate. Multitasking-ul se face în split screen şi avem şi caruselul clasic cu aplicaţii. App drawer-ul se activează cu un swipe în sus. Porţiunea dropdown include notificări şi Quick Settings.

Motorola Moto X4, interfata grafica

Ţinând apăsat pe homescreen accesăm wallpaper-urile, widget-urile (stock) şi avem şi sugestii de aplicaţii, plus notification dots. Puteţi alege şi rotirea homescreen-ului din aceeaşi zonă. Intrăm în Settings, unde găsim scannerul de amprente, cu setup în 12 paşi şi deblocare OK ca viteza. Nu e totuşi ultra rapid, ci doar OK după pretenţiile mele. Iniţial am fost tentat să critic scannerul de amprente de sub ecran ca nu are şi funcţii de buton, până să aflu că putem face swipe pe el pentru a naviga sau să îi dăm diferite funcţii, ca Back şi Home.

Video-review secțiunea interfață, sistem de operare, aplicații:

Trecând la aplicaţiile preinstalate, aici găsim 31 de apps, toate stock. Nu avem bloatware, avem clasicele Docs, Drive, Duo, Files, Maps, Outlook, Linkedin şi altele de gen. Cea mai utilă aplicaţie este totuşi cea Moto, care oferă gesturi, utilizare cu o singură mână, sugestii de utilizare a telefonului. Avem şi Moto Display, cu funcţie Blue Light, utilă pentru a vă scăpa de nuanţa albastră.

Acel buton cu scanner de amprente, aşa numitul Moto Key va permite să vă autentificaţi cu amprentă şi pe site-uri şi în diferite servicii şi aplicaţii. Există şi un soi de Glance/Always On Display mai simpluţ, care afişează oră, dată şi notificările, cum mişcaţi puţin telefonul, ăsta evident pe ecranul de standby.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×