Motorola Moto Z3 Play: OS, UI, aplicaţii stock, aşa cum le-am lăsat + analizăm Moto Mods

538 ori
<b>Motorola Moto Z3 Play: OS, UI, aplicaţii stock, aşa cum le-am lăsat + analizăm Moto Mods</b>Nu trebuie să aruncăm cu roşii în Motorola pentru că avea Android 8.1.0 pe Moto Z3 Play. Am testat telefonul când încă era gheaţă pe jos afară, deci a trecut ceva vreme şi aş paria orice sumă că are deja Android 9.0 Pie, ba chiar cochetează cu Android 10.

Nu trebuie să aruncăm cu roşii în Motorola pentru că avea Android 8.1.0 pe Moto Z3 Play. Am testat telefonul când încă era gheaţă pe jos afară, deci a trecut ceva vreme şi aş paria orice sumă că are deja Android 9.0 Pie, ba chiar cochetează cu Android 10.

Video-review Motorola Moto Z3 Play, secțiunea OS & UI & APPS & MODS

Revenind totuşi, interfaţa e fix cea stock şi standard pe care o ştim de atâta vreme. Avem feed Google în stânga şi mereu îmi place să vă zic că pe lângă faptul că va arăta ştiri şi Meteo, o să vă amintească că aveţi un zbor de prins, dacă vede biletul de avion în Gmail. Avem widget-uri stock, notification dots şi posibilitatea de schimbare de layout la nivel de iconuri.

Multitasking-ul se face prin split screen şi un carusel vertical de aplicaţii, nimic nou. Cu un swipe în jos din susul ecranului activăm zona de Quick Settings şi notificări, ambele minimaliste. Pe partea de securitate avem cititorul de amprente, care e integrat lateral de această dată. Precizia sa e OK, dar senzorul e cam lent şi nu chiar comod, nu vine ca o mănuşă, cum o fac unele cititoare de amprente din spate.

Galerie foto interfață grafică Motorola Moto Z3 Play

Avem şi deblocare facială, că alternativă, dar fără senzori special nu sunt fan. Am numărat şi aplicaţiile preinstalate şi am ajuns la 28, deci nu avem bloatware. Avem şi aplicaţii de productivitate, precum Sheets, Slides, dar şi YouTube, Translate, Docs, Drive şi Gmail. Iese în evidenţă aplicaţia Moto, care vine cu Moto Actions, navigare cu un singur buton (al cărei mare fan sunt), dar şi Night Display şi control vocal prin Moto Voice.

Galerie foto Moto Mods Motorola Moto Z3 Play

Fiind un telefon modular ne-am jucat şi cu câteva module, precum cel Polaroid Insta Share. Aceasta este o imprimantă cu care am făcut instantanee viu colorate şi pe care o vor aprecia mulţi hipsteri cred eu. Costă 130 de dolari pe Amazon. Avem şi Moto 360 Camera, care era în jur de 1400 de lei la momentul realizării recenziei şi probabil a picat sub 1000 acum. Surprinde foarte mult din mediul din jur, e excelentă şi la captura în acţiune şi cea turistică, panoramică. Am realizat un review separat, cu ceva vreme in urma. 

Am avut în teste şi modulul JBL Sound Boost 2, care costă în jur de 50 de dolari şi sare de sută de decibeli lejer. E şi un Moto Power Pack de 2220 mAh, unul dintre cele mai subţiri module şi care adăugă încă 4-5 ore de autonomie telefonului, poate mai mult. Deseori vine la pachet cu telefonul, ca oferta specială.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×