Motorola One Vision: OS, UI, aplicaţii stock şi cu navigarea pilulă care ne place

1.198 ori
<b>Motorola One Vision: OS, UI, aplicaţii stock şi cu navigarea pilulă care ne place</b>Aş fi ghicit cu ce fel de software vine Motorola One Vision legat la ochi. E clar vorba de Android Pie, dar şi de Android One, adică asigurarea că vei primi 2 ani de actualizări Android foarte rapide şi 3 ani de actualizări de securitate.

Aş fi ghicit cu ce fel de software vine Motorola One Vision legat la ochi. E clar vorba de Android Pie, dar şi de Android One, adică asigurarea că vei primi 2 ani de actualizări Android foarte rapide şi 3 ani de actualizări de securitate.

Video-review Motorola One Vision, secțiunea OS & UI & APPS

Interfaţa e curată şi aerisită, tipică Android stock, aşa cum o ştiam. Avem şi o funcţie tip Always on Display şi iarăşi o să laud butonul pilula Motorola pentru navigare. E o soluţie mult mai eficientă şi elegantă decât ceea ce încearcă Google să facă pe Android Pie şi Q. Trebuie doar să tragi de pilulă în dreapta sau stânga pentru a naviga, la Motorola.

Avem şi multitasking, care se face cu o serie de ferestre thumbnail scrollabile orizontal şi avem şi split screen. Dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm opţiunile legate de homescreen, notification dots, funcţia At a Glance şi widget-urile (stock). Swipe în jos din zona de sus şi accesezi zona de notificări şi Quick Settings. Nimic ieşit din comun nici aici, numai Android curat.

Pe partea de securitate avem deblocare facială, dar şi un cititor de amprente plasat în spate şi care e destul de precis, dar un pic cam lent. Îl găsim în continuare într-o gropiţă cu logo Motorola. În setări am găsit şi Digital Wellbeing, funcţia folosită pentru a vedea cât timp petrecem în aplicaţii şi să punem şi ceva limite dacă exagerăm cu Facebook-ul şi YouTube-ul.

Avem şi Moto Actions, cu gesturi speciale de control, dar şi Moto Display, cu funcţiile Peek/Attentive (le-aş asocia cu Always On Display). Pe lista de aplicaţii preinstalate sunt 31 de nume, deci nu avem bloatware. Toate aplicaţiile sunt stock, de la Files, la Photos, Calendar, Duo, Docs şi Google Lens.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×