Nubia Z11 Mini: OS, UI, aplicaţii din altă epocă, dar poleite bine

Autor:  | Publicat în:  ZTE  Nubia 834 ori
<b>Nubia Z11 Mini: OS, UI, aplicaţii din altă epocă, dar poleite bine</b>99.99% dintre cei care văd că Nubia Z11 Mini vine cu Android Lollipop preinstalat vor strâmba din nas, pentru că la urma urmei ne apropiem la a treia versiune consecutivă de OS de după Lollipop, Android O. Totuşi peste Android 5.1.1 de pe acest terminal..

99.99% dintre cei care văd că Nubia Z11 Mini vine cu Android Lollipop preinstalat vor strâmba din nas, pentru că la urma urmei ne apropiem la a treia versiune consecutivă de OS de după Lollipop, Android O. Totuşi peste Android 5.1.1 de pe acest terminal e aplicat un Nubia UI destul de modern încât să nu resimţi vechimea software-ului.

Avem parte de o interfaţă colorată şi abstractă, ce nu implică app drawer. Dacă ţinem apăsat pe ecran, accesăm zona de setări, wallpaper, widget-uri şi aranjare de iconuri, iar apropo widget-urile sunt majoritatea stock. Multitasking-ul se declanşează ţinând apăsat pe cel mai din dreapta buton capacitiv şi el afişează thumbnail-uri scrollabile orizontal, cam ca la Huawei EMUI-ul mai vechi.

Interfata grafica Nubia Z11 Mini

Porţiunea dropdown include notificări şi Quick Settings, într-un aranjament destul de aerisit. Aici găsim şi funcţia SuperSnap, un soi de captură de ecran mai evoluată, care permite să realizaţi decupaje dreptunghiulare, circulare sau unele haioase din imagine, în formă de inimă să zicem. Putem face şi screenshot-uri pe multiple ecrane şi chiar realiza captură video.

Setările aduc aşa numitele "Gesturi Edge", astfel că făcând swipe pe marginile uşor curbate ale ecranului putem declanşa aplicaţii sau funcţii. Există şi split screen aici, pornind două mini versiuni de desktop pe ecran şi oferind acces la multiple aplicaţii în acest mod. Lista de setări continua cu cele legate de butoanele capacitive, gesturi touch (dublu tap pentru activare sau oprire ecran, screenshot cu 3 degete, flip, shake) şi aplicaţiile Dual Instance, în care ne putem loga cu două conturi. Pot zice ca avem destul de multe optiuni pentru Lollipop.

Scannerul de amprente are atât rol de autentificare, cât şi de realizare de captură foto sau screenshot. Are un setup în 10+ paşi şi are o viteză medie de deblocare a terminalului. Pe lista de aplicaţii preinstalate găsim 41 de nume, cam multe, dar putem dezinstala destule, din fericire. Amintim aici de Accelerate, News Republic, Opera Mini, Screen Project, TouchPal şi NotePad.  

Să sperăm că vine actualizarea la Marshmallow rapid şi evident ne printre finalul de 2017 cu Nougat instalat măcar...

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×