OnePlus 6T: Cameră în mare la fel (ca la OnePlus 6), plus câteva corecții

Autor:  | Publicat în:  OnePlus 782 ori
<b>OnePlus 6T: Cameră în mare la fel (ca la OnePlus 6), plus câteva corecții</b>O bună perioadă de timp scăpările asociate lui OnePlus 6T ne tot prezentau o cameră triplă. Vezi-Doamne ar fi preluat tehnologia de pe un telefon Oppo cu camera tripla, lucru nu chiar surprinzător, deoarece Oppo şi OnePlus se au ca fraţii..

O bună perioadă de timp scăpările asociate lui OnePlus 6T ne tot prezentau o cameră triplă. Vezi-Doamne ar fi preluat tehnologia de pe un telefon Oppo cu camera triplă, lucru nu chiar surprinzător, deoarece Oppo şi OnePlus se au ca fraţii (sunt în acelaşi conglomerat chinez, BBK).

Video-review OnePlus 6T, secțiunea camera

În schimb primim cam acelaşi pachet optic că pe OnePlus 6, adică o cameră 16 MP cu stabilizare optică şi senzor Sony IMX515 (deschidere F/1.7) plus o cameră de 20 MP, Sony IMX376K (F/1.7, PDAF). Avem şi bliţ dual LED, iar pentru selfie primim o cameră de 16 megapixeli cu stabilizare electronică. Interfaţa camerei este în ton cu restul UI-ului OxygenOS, adică foarte fluid şi rapid.

Avem şi zoom 2X, Portrait, mod nocturn, mod Pro, Time Lapse, Panoramă şi Slow Mo. Nu am de gând să insist prea mult pe interfaţa şi aplicaţia Camera şi în cazul în care nu vă place puteţi instala lejer G Cam şi face rost de Night Sight de pe XDA. Trecem la galeria foto, unde ne întâmpină fotografii cu nişte culori foarte realiste şi bine calibrate.

Nu au acel extra gloss de la iPhone-uri sau Samsung-uri, lucru remarcat şi la OnePlus 6. Zoom-ul 2X nu prea m-a impresionat ca detalii. Capturile Bokeh arată bine, cu blur suficient cât să nu fie nici exagerat, nici inutil. Dynamic range-ul este perfect şi dacă sunteţi vânători de detalii, când priviţi fotografiile pe PC o să fiţi mulţumiţi de detalii. Parcă unele cadre au fost cam albicioase.

Unele dintre cele mai bune prim planuri se pot face totuşi cu acest telefon, putându-se bate cu orice iPhone, Xperia, LG, HTC, Samsung, dar şi Huawei. La selfie-uri îmi place textura pielii şi felul în care sunt redaţi ochii, aproape de realitate. Nici Bokeh-ul selfie nu e rău, dar parcă Pixel 2 XL şi acum e mai bun la acest capitol. Selfie-urile standard sunt totuşi de calitate, se pot bate cu cele ale lui Huawei Mate 20 Pro şi Pixel 2 XL.

HDR-ul adăugă prea mult contrast, iar Panorama e generoasă, la 12.696 x 2210 pixeli. Focalizarea a fost mereu precisă şi am putut să ne apropiem foarte mult cu macro-urile. Am apreciat şi capturile landscape şi o să zic ce am zis şi asta vara la OnePlus 6: are o cameră sinceră în faţă şi spate şi reda cam ceea ce vezi cu ochiul. Problema e că ne-a cam stricat Apple sau Samsung şi am ajuns să preferăm "floricele" şi gloss.

Nu dă greş cu focalizarea, dynamic range, expunere, detalii. Poate doar zoom-ul să îşi dea în petec. Depăşeşte un Samsung Galaxy S8, poate şi S9, ASUS ZenFone 5Z, se bate cu LG G7 şi HTC U12+ la egalitate şi zic că ar bate un Xperia XZ3 şi Huawei P20 Pro la culori. E sub Huawei Mate 20 Pro la zoom, Bokeh şi la categoria "impresie generală".

Trecem la captura foto low light, unde vedem cadre cu o claritate excelentă şi luminozitate crescută. Mă rog, crescută pe cât se poate la F/1.7. Nu e la nivel de Pixel 2 XL, Huawei P20 Pro, Mate 20 Pro şi Galaxy S9+, deci deja aproape pică din top 5. Pe de altă parte culmea e că zoom-ul mi-a plăcut mai mult noaptea. Face faţă surselor de lumină OK şi halourile au dimensiuni realiste.

Galbenul iluminării nocturne este şi el suficient şi acceptabil. Îmi place cum se descurcă la clasicul frontispiciu Catenă şi nu văd vreo nuanţă bizară, de roz, mov, portocaliu. Se poate bate cu iPhone XR şi Galaxy S9. Nu e rău deloc, nu avem grain şi e de material de top 5, cel mai rău caz top 7. Parcă e peste LG G7 un pic.

Am ajuns şi la captura video, unde am lucrat la nivel MP4, Full HD, 30 FPS şi 20 Mbps. Ca la OnePlus 6 revine plaga panning-ului maşinal, cu un stitching perceput cu ochiul liber. E treabă de rezolvat cu un patch zic. Schimbarea de expunere se face OK, microfonul prinde toată ambianta bine, inclusiv vocile, iar culorile sunt mereu bine calibrate.

Agaţă la panning, din păcate şi mi se pare că am filmat ceva mai întunecat decât de obicei. Cerul arată prea alb şi proaspăt lăudatul microfon e deja răpus în clipul 2 din cauza vântului. De claritate am fost încântat, dar când începi să priveşti crengile copacilor de la distanţă vezi că nu prea sunt detalii. Stabilizarea este OK aş spune, mai bună decât la OnePlus 6 care m-a dezamăgit asta vară.

E cam cu 15% peste el, aş putea spune. Apare şi ceva supraexpunere în zona vegetaţiei, dar nu e nimic cu adevărat grav. Focalizarea este rezonabilă, iar în clipurile din partea a doua a galeriei a arătat ceva mai OK cerul. Focalizarea a fost mereu de calitate, dar la zoom mai e de lucru, cu siguranţă. Filmarea selfie ne prezintă o fată clară, deşi în spate apare ceva flicker. Se poate face ceva vlogging de bază.

E OK textura feței, culoarea, roşul din obraji, mărimea ochilor. Stă mai bine decât iPhone XR parcă, dar e sub Huawei Mate 20 Pro. Zic că e undeva pe la nivel de Xperia XZ3 şi peste ASUS ZenFone 5z. OnePlus 6T filmează mai slab decât Galaxy Note 9, iPhone XS Max şi creşte totuşi calitatea puţin peste OnePlus 6, cu un 10 maxim 15%.

Când ajungem la captura video low light, ne dăm seama că ea este punctul slab al acestui telefon. Avem o filmare gălbuie şi grainy, cu prea multe reflexii neplăcute. Zoom-ul e slab, dar culorile sunt calibrate acceptabil. Când mergi şi filmezi apare acel tremurat enervant al imaginii. Este şi o filmare mult mai întunecată decât ce vedem la flagship-urile Apple, Samsung, Huawei.

E sub cel puţin alte 7-8 telefoane, iar halourile sunt prea mari. Eventual să concureze cu un LG, ASUS sau vreun Xperia, dar nu mai mult de atât... La OnePlus 7 va fi de lucru la zoom în special, apoi la stabilizare puţin, la acel panning care agaţă şi la captura low light.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×