OnePlus a dezinformat cu privire la zoom-ul optic 3X de pe OnePlus 7 Pro; Zoom-ul e "ajutat" de cropping

1.024 ori
<b>OnePlus a dezinformat cu privire la zoom-ul optic 3X de pe OnePlus 7 Pro; Zoom-ul e "ajutat" de cropping</b>Am văzut până acum companii prinse cu mâţa în sac pentru că foloseau un DSLR pentru a promova camera unui telefon. Companiile de grad B şi C din China promit la rândul lor uneori captura Bokeh cu camera secundară şi tot ce fac e să ofere doar un blur..

Am văzut până acum companii prinse cu mâţa în sac pentru că foloseau un DSLR pentru a promova camera unui telefon. Companiile de grad B şi C din China promit la rândul lor uneori captură Bokeh cu camera secundară şi tot ce fac e să ofere doar un blur din software în jurul subiectului, sub forma unui inel. OnePlus intră acum în această categorie a firmelor care deformează adevărul, prin flagship-ul OnePlus 7 Pro, care nu ar oferi zoom optic 3X.

Dacă vă uitaţi la materialele promoţionale şi de presă pentru acest telefon, mai toate scriu că există o cameră telephoto de 8 MP în spate cu zoom 3X. Cei care au făcut teste de optică și imagistică au descoperit că în realitate suntem mai aproape de un zoom 2.2x, iar până la 3X avem cropping. Asta înseamnă că tot avem zoom 3X fără a pierde detalii, dar nu mai avem aceeaşi lungime focală.

OnePlus a dezinformat cu privire la zoom-ul optic 3X de pe OnePlus 7 Pro; Zoom-ul e "ajutat" de cropping

Diferenţa între ce ni se promite şi ce ni se oferă a fost descoperită de către utilizatorul Reddit "/u/ImKuya", iar orice posesor de OnePlus 7 Pro e liber să testeze aceasta funcţionalitate. Terminalul foloseşte o cameră telephoto de 8 megapixeli, iar ea este pusă la treabă pentru captura Portrait. Câmpul de vizualizare în mod Portrait este cu mult mai larg totuşi decât în modul de zoom 3X, ceea ce e bizar.

OnePlus 7 Pro zoom

Ambele moduri folosesc acelaşi obiectiv şi senzor, dar cumva imaginea din modul Portrait este mai largă şi la rezoluţie mai înaltă, 13 MP, faţă de 8 MP la zoom 3X. De fapt capturile se fac la 13 megapixeli (şi avem un senzor de 13 megapixeli, nu doar de 8 MP) şi se face crop până la 8 MP pentru a ajunge la zoom-ul 3X. Povestea e cu dus şi întors şi nu putem să zicem nici că OnePlus minte, dar nici că spune adevărul. Practic ei taie doar marginile, sacrificând din rezoluţie şi nu umblă la zoom la nivel digital.

Depth effect

Lungimea focală totuşi nu e de zoom optic 3X. Ar trebui să fie de 78 mm, dar este de 57 mm în realitate. O diferenţă de 21 mm poate conta mult la capitolul unghi al obiectelor dintr-un peisaj şi al raportului dintre obiecte. E vorba despre distanţa ta fără de un subiect să zicem şi de unghiul la care eşti faţă de el. OnePlus nu e la prima ispravă de gen, exagerând şi zoom-ul lui OnePlus 5. Era promovat ca având zoom 2X, dar doar 1.6X era optic, restul era "SmartCapture”, adică digital.

După publicarea articolelor prin care OnePlus a fost prinsă cu acest artificiu legat de OnePlus 7 Pro, compania a emis următorul comunicat oficial:

"OnePlus 7 Pro are zoom 3X fără zoom digital sau pierdere de detalii. Camera telephoto are 2 scopuri principale: zoom 3X şi captura Portrait. Va schimba câmpul de vizualizare în funcţie de modul camerei. Cu zoom 3X, camera telephoto oferă captura promisă lossless de 8 megapixeli. Modul Portrait foloseşte toţi cei 13 megapixeli ai senzorului camerei telephoto".

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×