Realme C21: Camera împinge la maxim fiecare pixel, stă bine în segmentul de buget

1.120 ori
<b>Realme C21: Camera împinge la maxim fiecare pixel, stă bine în segmentul de buget</b>Ca telefon de buget, Realme C21 pot zice că stă chiar bine la capitolul camere. Nu te-ai aştepta la o cameră triplă în spate spre exemplu. În fața găsim o cameră selfie de 5 MP, integrată într-un breton picătură şi capabilă de filmare Full HD

Ca telefon de buget, Realme C21 pot zice că stă chiar bine la capitolul camere. Nu te-ai aştepta la o cameră triplă în spate spre exemplu. În fața găsim o cameră selfie de 5 MP, integrată într-un breton picătură şi capabilă de filmare Full HD. În spate se afla un modul pătrat, în care găsim un senzor principal de 13 MP, cu PDAF şi deschidere F/2.2. Avem şi o cameră Macro de 2 MP, cu deschidere F/2.2, dar şi o cameră Bokeh monocroma de 2 MP. Există şi bliţ LED, filmare FUll HD, dar şi moduri precum Chroma Boost.

Video-review Realme C21, secțiunea Cameră

Acesta dă ghes culorilor pentru a fi mai vii. În interfaţa camerei găsim moduri precum Macro, Pro, Slow Motion chiar şi Night, o surpriză la preţul plătit. Primim şi HDR şi o serie de filtre.

Trecem la galeria foto, realizată într-o zi toridă luna mai, pe o vreme cu vânt foarte puternic, de 60 km/h. În acea zi au picat zeci de arbori în Bucureşti şi aveam mereu tendinţa să mă uit în sus să nu mă pălească ceva. Din start am remarcat un verde foarte intens al vegetaţiei, atenţie, intens, nu aprins sau deschis. De fapt nuanţele de verde de aici sunt mai închise decât la alte telefoane. Cerul e la rândul său de un turcoaz nerealist. Pe de altă parte sunt destul de mulţumit de claritate şi detalii.

Zoom-ul nu impresionează la fotografiile de pe pod spre acei copaci de pe Insula Pensionarilor. Am încercat şi Chroma Boost la acel truck cu dulciuri şi sucuri şi totul devine exagerat de aprins, viu colorat, ca un filtru apreciat pe Instagram de juniori. Dacă până acum mi-am spus pasul la vegetaţie şi cer, obiectele fabricate de om îşi păstrează bine culorile în faţa camerei. Mă refer la jucăriile din parc, al căror albastru, roşu, verde, galben arată bine. Se păstrează luciul soarelui pe ele şi o textură plăcută.

Realme C21

Am avut şi un Macro bine focalizat la acel ochi de jucărie, dar şi alte Macro-uri cu diferite becuri de jucărie şi boboci de trandafiri. Îmi place că spre deosebire de alte telefoane şi unele niţel mai scumpe chiar, aici nu trebuie să fac 5 Macro-uri pentru a ieşi unul bine.

La selfie trebuie să ai răbdare şi să nu te mişti, altfel iese poza mişcată, cum am păţit de altfel. Nu e bine nici să ai prea multă lumină în cadru sau prea mult întuneric. Dacă eşti undeva la mijloc şi aproximezi bine distanţa faţă de cameră poţi scoate ceva postabil pe Instagram. Pentru 5 megapixeli asta mă impresionează. Bokeh m-a decupat bine faţă de fundalul cu arbori. Fata este expresiva, uneori cam albă şi dacă ai grijă să scoţi efectele Beauty, atunci vei aprecia şi realismul.

Îmi plac mult closeup-urile cu jucăriile, luciul lor, detaliile, claritatea. Am făcut şi clasicul Macro cu mini cangurul din marsupiu.

Realme C21

Apreciez Bokeh-urile cu statuia cu doamna din parc şi nici măcar nu apare vreun echivoc de focalizare la braţul său îndoit cu spaţiu în spate, cum am văzut la alte telefoane. Mi-am frecat mâinile şi când am văzut primii trandafiri, pe care îi tot pândeam să apară în Parcul IOR, altfel fugeam în Grădina Botanică. Am prins 2-3 cadre reuşite, coloristic şi că detalii, dar Macro-ul e cam luminos şi zgomotos.

În lipsa de ultrawide am făcut cadre 16:9, care nu arată rău, deşi rezoluţia modestă te lasa cu ceva zgomot pe foliajul arborilor de la distanţă. Vreau să remarcaţi şi ultimele poze din galerie şi vegetaţia şi cerul de acolo, după ce am scos HDR-ul aiutomat. Parcă încep să arate mai bine nuanţele...

Aş zice că bate Redmi 9C NFC, se poate duela cu POCO M3 şi pentru 499 lei sunt mai mult decât mulţumit. Selfie-urile mi-au părut mixte.

Şi iată-ne la Timişoara, pentru galeria nocturnă. E clar faptul că pozele sunt întunecate, din cauza senzorului mic şi a deschiderii modeste. Pe de altă parte avem Night Mode, ceva cu care nu multe telefoane care costă cât un weekend la munte se pot lăuda. Partea bună e că scoate la lumina ansamblul arhitectural din faţă, partea proastă e că face luminile roşii. Fără Night Mode stâlpii de iluminat stradal sunt mai "pufoşi", halouriel mai eterice, iar cu Night Mode totul e portocaliu-rosu.

Dar uitaţi-vă cum se văd dalele de pe jos, nu e chiar rău. Am văzut câteva instante bune de focalizare pe obiecte, de aproape, dar şi un zoom foarte slab. La poză cu columna am scos la lumina câteva obiecte ce nu apăreau în cadrul anterior, evident tot cu Night Mode, dar tot roşiatice par acele obiecte.

Cadrul cu Catena e suspect de albastru, dar logo-ul se vede bine. Când nu e albastru, logo-ul e prea iluminat, expus. Am venit cu pretenţii mici e drept, dar Night Mode e tolerabil cu ceva AI Fix din Google Photos cred eu.

Să vedem cum stăm la filmare.

Trebuie să recunosc că admir bravura microfoanelor de pe telefon. Indiferent cât de mult vă deranjează vântul, gândiţi-vă că vorbim de urgie afară şi în aceste condiţii nu e rea deloc captura audio. Filmările sunt supraexpuse, vegetaţia arsă, cerul turcoaz. Stabilizarea e mai puţin rea la panoramare decât mă aşteptam.

Filmarea selfie e foarte "soft", albicioasă, lipsită de stabilizare, dâro dată ce lumina im cade pe chip expresia feței e bine redată. Şi vocea răzbate bine printre palele de vânt.

Sunt impresionat de focalizarea de aproape şi de focalizare în general, la comutarea să intre subiecţi apropiaţi şi îndepărtaţi. Mult peste aşteptări. Slow mo nu merită băgat în seamă, dar ce îmi place e capacitatea de auto reglare a expunerii la panoramare între o zonă luminoasă cu cer alb şi una umbrită de arbori. Am văzut asta de cel puţin 2 ori.

Am filmat şi din mers, pentru a testa stabilizarea electronică şi trebuie spus că hurducăturile provocate de mişcare sunt destul de puternice, dar iar suntem mai indulgenţi la acest preţ şi ne place să nu vedem defocalizare.

Iarba e "radioactiv" de verde, iar testul de focalizare pe căluţul de jucărie şi fundal este trecut cu brio. Am mai făcut un video selfie pentru a mă convinge şi pot doar să zic că bietul senzor de 5 MP e împins la maxim. Am prins binişor şi obiectele în mişcare, precum tramvai, motociclete, maşini. Parcă nici zoom-ul nu e aşa rău că la foto.

Nu e ceva memorabil, suntem pe acelaşi palier cu Redmi 9C NFC şi POCO M3, mai degrabă undeva între ele.

Filmarea nocturnă este întunecată, tremurată, are mult zgomot şi fiecare pas e însoţit de o trepidaţie a imaginii. Halourile luminoase sunt roşiatice, iar imaginea are mulţi "purici". Nu prea e ceva ce ai postat în social media. Cu multă lumină în jur poate să iasă ceva utilizabil.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×