UMi Max: Cameră cu rezultate sepia, detalii bunicele

1.289 ori
<b>UMi Max: Cameră cu rezultate sepia, detalii bunicele</b>UMi Max a optat pentru un senzor foto Panasonic, acolo unde alte handset-uri ar fi ales poate un senzor Sony şi nu putem spune că e chiar cea mai bună alegere din lume. În spate avem o cameră de 13 MP, iar în faţă una de 5 MP. Pe hârtie ni se promite o po

UMi Max a optat pentru un senzor foto Panasonic, acolo unde alte handset-uri ar fi ales poate un senzor Sony şi nu putem spune că e chiar cea mai bună alegere din lume. În spate avem o cameră de 13 MP, iar în faţă una de 5 MP. Pe hârtie ni se promite o pornire a camerei în 0.5 secunde, focalizare în 0.3 secunde şi zero shutter lag.

Interfata camera UMi Max

Avem şi un blitz dual tone la dispoziţie, iar camera frontală are senzor Galaxy Core GC5005, plus autofocalizare (în mod surprinzător). Aplicaţia Camera porneşte cam lent şi are zoom lent, focalizare lentă, dar şi o viteză modestă a realizării de capturi. În stânga interfaţei se află opţiuni ca Picture in Picture, Panorama, iar sus găsim HDR şi gesturi speciale de control, în vreme ce jos se afla efecte.

Opţiunile sunt variate, dar stock, precum GPS, Face Beauty, expunere, scenă, balans de alb, claritate, nuanţă, saturare, contrast, luminozitate, anti flicker, zero shutter delay, timer şi ISO. Galeria de capturi foto realizate pe timp de zi a avut ca fundal o zi caldă de septembrie cu temperaturi de peste 30 de grade. Din păcate câteva dintre fotografii arată de parcă ar avea un filtru sepia aplicat peste.

Detaliile arată OK, dar avem şi cadre serios arse. Picture in Picture e doar un gimmick, iar culorile sunt rezonabile uneori, mai ales la umbră. Prim planurile au ieşit binişor, spre exemplu acea jucărie din parc cu Pluto de la Disney. Claritatea e în regulă, dar HDR-ul e spălăcit rău. Am dat şi zoom in pe acele fire electrice, fiind surprinşi de detaliile bune capturate.

Selfie-urile sunt cam neclare şi nu îmi place nici textura pielii sau părului. E cert faptul că aceste fotografii nu au acel gloss specific terminalelor care chiar ştiu ce fac pe partea de optică. Rămânem cu prim planuri bune ale acelor becuri colorate, iluminare şi detalii OK, dar la distanţă mare frunzele copacilor nu prea se mai disting.

Panorama are rezoluţie modestă, de 6336 x 896 pixeli, claritate OK şi e foarte curbată. Vă reamintesc că avem multe cadre arse, acea nuanţă sepia şi în general focalizarea a fost totuşi în regulă. Uitându-mă de curiozitate peste galeria foto a lui UMi Touch, simt că el era ceva mai capabil, cel puţin când vine vorba de calibrare a culorilor în mod realist.

Şi Vernee Thor se descurcă mai bine. Pe timp de noapte avem un blitz capabil, dar capturile sunt cam grainy. Măcar acel zid din cărămidă are o textură OK. Halourile luminilor stradale sunt mari şi avem şi o nuanţă violent bizară care tot apare peste fotografii. Există şi blur şi aş spune că fotografierea low light e neglijabilă în cel mai bun caz...

În ce priveşte captura video, folosim aici filmare 3GPP, formatul meu cel mai puţin favorit. Filmăm Full HD, la 30 FPS şi 17 Mbps, iar ca şi la captura foto şi aici apare acea nuanţă sepia menţionată la fotografii. Imaginea e tremurată şi se pierd detalii la zoom. Microfonul e rezonabil, dar imaginea suferă, prin arsuri, refocalizări şi schimbări ciudate de expunere.

Chiar şi pentru un preţ accesibil, parcă mă aşteptam la mai mult de la acest device, măcar la o claritate OK. Noaptea lucrurile devin dramatice, clipurile video fiind la un pas de GIF-uri. Filmează la 7 FPS, 2 Mbps şi totul se mişca în frame-uri. Doar culorile sunt OK şi puteţi uita de filmat noaptea cu acest model.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×