Vernee Thor: Camera surprinde plăcut, mai ales la captura foto

1.143 ori
<b>Vernee Thor: Camera surprinde plăcut, mai ales la captura foto</b>Vernee Thor soseşte cu o cameră de 13 megapixeli în spate, cu deschidere F/2.0 şi blitz LED, dar şi senzor BSI. Sună ca o descriere tipică de cameră de telefon midrange, dar o să vedeţi mai jos că nu e o cameră rea deloc. În fată avem o cameră de 5 MP

Vernee Thor soseşte cu o cameră de 13 megapixeli în spate, cu deschidere F/2.0 şi blitz LED, dar şi senzor BSI. Sună ca o descriere tipică de cameră de telefon midrange, dar o să vedeţi mai jos că nu e o cameră rea deloc. În față avem o cameră de 5 MP. Aplicaţia Camera porneşte cu o viteză medie şi avem şi un zoom sacadat până la 4X.

Focalizarea e rapidă, iar captura foto se realizează cam lent. Interfaţa camerei e foarte minimalistă şi aduce aminte de epoca KitKat. Am fost şocat să văd cât de puţine moduri de captură primim şi practic în afară de HDR şi Panorama nu mai avem nimic. Primim şi nişte filtre şi opţiuni pentru balans de alb, scene, ISO, stabilizare electronică şi zero shutter delay.

Interfata camera Vernee Thor

În privinţa fotografiilor, Vernee Thor a prins o zi însorită de luna mai şi a generat culori realiste şi bine calibrate. Avem prim planuri foarte reuşite cu flori şi o textură foarte plăcută a acestora. Iluminarea e excelentă, dar HDR-ul face imaginile prea albe. Am dat şi zoom in la maxim pe acel steag şi asta fără a pierde prea multe detalii, ceea ce e impresionant.

Camera stă bine la prim planuri, dar şi la captura landscape, unde am verificat mostrele şi pe PC şi am constat că toate detaliile se văd bine. Panorama a fost cam arsă şi a avut rezoluţie modestă, de 5488 x 560 pixeli, iar selfie-urile au fost cam dezamăgitoare, fiind spălăcite şi albicioase. La umbră şi-a arătat Thor adevărata natură, cu o claritate foarte bună a imaginilor, culori realiste si expunere buna.

Aş plasa acest model la egalitate cu Huawei P8 Lite şi Huawei Honor 4X să zicem. În condiţii low light aş spune că avem o calitate neglijabilă a capturilor, cel puţin a celor fără blitz. Cu blitz totul arată bine, inclusiv la capitolul claritate şi culori. Durează totuşi multişor să realizăm captura pe timp de noapte.

La capitolul video, am filmat în format 3GPP, la rezoluţie Full HD, cu bitrate de 17 Mbps şi frame rate de 30 FPS. Schimbarea de expunere a fost bună, iar stabilizarea şi claritatea m-au surprins plăcut, ştiut fiind faptul că 3GPP nu e alegerea cea mai bună într-o lume a filmării MP4. Evident, pierdem din calitate la zoom, dar am remarcat că microfonul se descurcă excelent la filmare.

Există şi câteva porţiuni arse ale imaginii, dar nimic foarte grav. Pe timp de noapte captura video nu a impresionat deloc. Totuşi ziua reţineţi că Vernee Thor filmează mai bine, mai clar si mai bine expus decât multe modele ASUS ZenFone şi chiar câteva Huawei Honor. O cameră de calitate şi e mare păcat că nu primim prea multe opţiuni, dar pentru asta există alte aplicaţii Camera în Play Store.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×