Xiaomi Mi Mix 2S: Cameră de flagship tipic 2018, filmarea e vedeta

1.407 ori
<b>Xiaomi Mi Mix 2S: Cameră de flagship tipic 2018, filmarea e vedeta</b>Xiaomi Mi Mix 2S dublează optică lui Xiaomi Mi Mix 2, care venea cu o singură cameră de 12 MP în spate. Aici avem două camere de 12 MP, în vreme ce cameră selfie rămâne modestă ca rezoluţie, la 5 MP. Gândiţi-vă numai la faptul că tot vedem midrangere cu..

Xiaomi Mi Mix 2S dublează optica lui Xiaomi Mi Mix 2, care venea cu o singură cameră de 12 MP în spate. Aici avem două camere de 12 MP, în vreme ce cameră selfie rămâne modestă ca rezoluţie, la 5 MP. Gândiţi-vă numai la faptul că tot vedem midrangere cu 20 MP pentru selfie şi Huawei P30 are camera de 32 MP în faţă.

Revenind în spatele lui Mi Mix 2S, el are o cameră principală de 12 MP, cu obiectiv wide (atenţie wide, nu ultra wide), stabilizare optică pe 4 axe, deschidere F/1.8 şi Dual Pixel Autofocus. Camera secundară este una de 12 MP, cu obiectiv telephoto şi zoom optic 2X. Are deschidere F/2.4. Primim şi funcţii AI (recunoaştere a 206 scenarii) şi bliţ LED. Filmarea se face în 4K la 30 FPS.

Video-review Xiaomi Mi Mix 2S, secțiunea camera

Xiaomi Mi Mix 2S este capabil de captură Bokeh, atât cu camera principală, cât şi frontală. DxOMark i-a dat camerei 101 puncte, ceea ce e multicel. Senzorul principal e un Sony IMX363, dacă ţineţi la detalii. Interfaţa camerei e destul de minimalistă, dar bifează toate căsuţele necesare. Avem AI, HDR, Google Lens, Tilt Shift, Beautify, Group Selfie şi reglaje de contrast, saturare şi claritate.

În zona Manual avem reglaje de shutter, ISO, focalizare şi balans de alb. Există şi Slow Motion, Portrait, Night şi Panoramă. Trecem şi la galeria foto, realizată într-o zi întunecată, când încă era iarnă afară. Zoom-ul optic şi-a făcut treaba bine. Ce nu mi-a plăcut din start e unghiul incomod la care trebuie să ţii telefonul pentru a face un selfie reuşit.

Dacă galeria noastră vi se pare cam întunecată există circumstanţe atenuante: chiar era întuneric şi cer acoperit în acea zi. HDR-ul accentuează bine contrastele, iar telefonul face prim planuri de flagship. Culorile arată binişor la acele jucării Disney din parc, doar că uneori roşul e prea viu, ireal de viu.

M-a convins acel Bokeh cu jucăriile în formă de cai şi la acest capitol Mi Mix 2S se poate bate cu marile flagship-uri din 2018. Unele selfie-uri au fost slăbuţe, şterse, fără nimic ieşit din comun, dar am avut şi destul de multe rezonabile de postat în social media. Îmi place cum au ieşit barba şi părul, mai ales că textură. Nivelul de blur la Bokeh este mediu, ceea ce e OK şi am fost încântat şi de dynamic range, aşa zic revenind la camera principală.

Ultimele prim planuri ale galeriei sunt material de top 5 2018, acele faruri de maşinuţe de jucărie. Panorama e generoasă, la 15120 x 3840 pixeli şi aş spune că suntem clar peste Xiaomi Mi Mix, dar sub Xiaomi Mi Mix 3, care a strălucit ziua. Mi Mix 2S mă duce cu gândul la Samsung Galaxy A9 (2018) cu zoom mai bun şi Bokeh mai de calitate.

Eventual să se bată cu LG G7 ThinQ, dar cu nişte culori puţin mai nerealiste. În condiţii low light mi s-a părut că avem culori cam calde, un galben "muştar", sau un "gălbenuş" ciudat. Întreaga galerie pare compusă din "picturi" în gălbenuş de ou, dar unii poate că gusta această abordare. Măcar avem luminozitate OK şi claritatea e bună, dar textura e ciudată uneori pentru clădiri şi obiecte.

Fie avem cadre care arată prea real, fie prea prelucrat, o inconstanţă bizară pentru mine. Bliţul albeşte serios imaginea, iar felul în care camera înfrunta luminile şi logo-ul Catena trece testul clasic. Sunt şi câteva mostre roşiatice care nu prea trec clasa. Iarăşi îmi aminteşte de un midrange...

Să vedem cum stăm şi la filmare! Xiaomi Mi Mix 2S filmează în Full HD, în format MP4, la 30 FPS şi 20 Mbps. Subliniez că am prins o zi gri, întunecată şi asta se reflectă şi în filmări. Claritatea este OK şi obiectele în mişcare sunt surprinse în mod excelent. La filmarea 4K o să zic ce am zis la foto: roşul e prea roşu, prea viu, prea aprins. Detaliile arată bine şi filmarea arată a flagship, fără compromisuri.

Stabilizarea nu e rea deloc, ba chiar e comparabilă cu cele mai bune Xperia-uri din ultimii ani. E un uşor flicker la nivel de expunere sus şi jos, dar nimic exagerat. Pe de altă parte am avut o surpriză la camera selfie de 5 MP. Nu mă aşteptam să filmeze aşa bine. Claritatea e bună şi la nivel facial şi la nivel de fundal din spatele meu. Poate cea mai bună cameră de 5 MP selfie.

Am remarcat la filmarea cu camera principală o uşoară pierdere de detalii pe lateralul filmării, iar zoom-ul a fost satisfăcător, ceva ce nu vezi prea des chiar şi la telefoanele cu promisiunea de zoom optic. O captură excelentă, dar întunecată per total (vremea e de vină). Focalizarea a fost de top, iar copacii au arătat excelent. Am avut un vibe de Xperia XZ2, doar ca un pic mai slab luminat.

Zic că batem Xperia XZ3, mai toate modelele Xiaomi testate (poate nu şi Mi Mix 3) şi ne putem bate cu LG G7 şi HTC U12+. În condiţii low light avem o filmare cu o nuanţă gălbuie rezonabil de realistă. Stabilizarea e OK şi flicker-ul e ţinut la minim. Focalizarea e rapidă, halourile luminilor stradale arata OK şi zoom-ul iar e mulţumitor.

La distanţă lucrurile arată grainy şi e cam mult zgomot. Sunt şi ceva probleme cu microfonul la vânt puternic. Am văzut şi ceva artefacte, dar per total experienta video nu e rea deloc. Camera nu are nici un neajuns grav la filmare şi îmi pare de top 5 2018 la capitolul video şi foarte solidă la filmarea de concerte (numai să nu fie vânt).

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×