Black Friday-ul românesc, chilipiruri puţine şi servere puse la încercare

Autor:  | Publicat în:  Editorial 1.875 ori
<b>Black Friday-ul românesc, chilipiruri puţine şi servere puse la încercare</b>Am participat la Black Friday-ul de anul acesta chiar dacă nu aveam &icirc;n plan o achiziţie anume. După ce am scris articolul cu sfaturi de ieri mi le-am urmat şi am &icirc;nceput să fac conturi, să adaug produse &icirc;n coş şi &icirc;n...

Am participat la Black Friday-ul de anul acesta chiar dacă nu aveam în plan o achiziţie anume. După ce am scris articolul cu sfaturi de ieri mi le-am urmat şi am început să fac conturi, să adaug produse în coş şi în wish-list-uri şi să instalez aplicaţiile magazinelor, eMAG în special.

Pe la ora 22 au apărut primele reduceri, primele cataloage ale marilor magazine apăruseră deja pe forumuri şi bloguri şi în mare parte se ştia ce produse vor avea preţuri mici. Mă refer aici la eMAG care a avut legendarul SSD de 120 de GB la 99 de lei şi un monitor LCD AOC tot la 99 de lei. Reducerile eMAG au apărut în această dimineaţă la ora 8 şi 20 de minute. Nu mai ştiu pe ce forum / site am văzut acest comentariu dar trebuie să-l spun aici pentru că reprezintă exact situaţia eMAG-ului. “SSD-ul a intrat pe stock terminat deja”. Am avut add-on în Chrome pentru auto refresh setat la 10 secunde. În maxim 20 de secunde SSD-ul era epuizat.

Black Friday Dedeman

Black Friday MarketOnline

Desigur, n-au lipsit nici serverele de la acest Black Friday. Extreme Digital era imposibil de parcurs, MarketOnline la fel. Site-ul Dedeman a fost minute bune doar text dar paginile produselor funcţionau chiar dacă se încărcau ceva greu. eMAG-ul în primele minute s-a mişcat foarte bine apoi după 2-3 minute a mers ceva mai greu. Bănuiesc că lumea se aştepta la 8:00 sau la 8:30, nu la 8:20. 2-3 minute a durat până s-a propagat vestea şi au început vizitatorii să intre. 

Black Friday-ul românesc, chilipiruri puţine şi servere puse la încercareg
Black Friday-ul românesc, chilipiruri puţine şi servere puse la încercare

Pe forumul Mobilissimo.ro 95% din postări au fost în topicul Black Friday. Serverul s-a mişcat bine dar e drept că numărul de vizitatori n-am observat să depăşească 100. Pe cunoscutul forum softpedia.ro în schimb, numărul vizitatorilor online a depăşit constant cifra de 1000, după ce am făcut printscreen-ul numărul lor a crescut până la 1200 aproximativ doar în acel topic. Este prima dată când întâlnesc erori pe Softpedia. Pur şi simplu, serverul nu a făcut faţă. Dădeam refresh la pagină la 15-20 de secunde şi apărea o pagină nouă. A urmat apoi o perioadă de linişte după ce pe eMAG au apărut ofertele.

Black Friday Softpedia

Black Friday Softpedia

Erorile de preţuri sau reduceri au fost şi ele prezente . Una singură am văzut la evoMAG.ro şi am apucat să fac print-screen. O carcasă pentru LG G Flex 2era redusă cu 0%, de la 49 de lei la… 49 de lei.Se poate întâmpla oricui, este omeneşte.

Black Friday-ul românesc, chilipiruri puţine şi servere puse la încercare

Părerea generală a oamenilor este împărţită. Au fost câteva reduceri foarte bune dar cum acelea erau urmărite de toată lumea, au dispărut imediat. Era de aşteptat acest lucru. Au urmat apoi reducerile modice la majoritatea produselor. Pe scurt aş spune că cine a vrut să-şi cumpere un produs anume din această categorie a avut de unde sa aleagă. Au fost reduceri decente pentru toate buzunarele la smartphone-uri, TV-uri, laptop-uri, electrocasnice, etc. N-au fost chilipiruri dar cui i-a trebuit ceva cu adevărat a economisit câteva sute de lei.

O nemulţumire personală am avut-o cu aplicaţia pentru Android a eMAG-ului. Am primit notificarea pe ambele device-uri în timp util dar când am trimis comanda mi-a cerut datele de logare, asta după ce am adaugat conturile şi produsele în wish-list de ieri. Nu generalizez, nu s-a mai plâns nimeni de problema aceasta, probabil a fost ceva de la mine.

Deşi nu are legătură cu subiectul acestui site, mi-am comandat o trusă de burghie şi capete de şurubelniţă Bosch. Este utilă la casa omului, aveam burghie vechi şi tocite. Acum când scriu acest text înca mai este disponibilă. Surprinzător acest lucru, m-am grăbit să o cumpăr, la ce îngrămădeală este pentru bormaşini la noi în ţară. Eu locuiesc la casă în caz de vă întrebaţi. :)

Aştept comentariile voastre cu erori apărute sau păreri despre acest Black Friday, sper că fiecare persoană şi-a cumpărat ce si-a dorit. Toate cele bune.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×