Poliţia canadiană "ascultă" conversaţiile de pe BlackBerry Messenger încă din 2010

780 ori
<b>Poliţia canadiană "ascultă" conversaţiile de pe BlackBerry Messenger încă din 2010</b>Potrivit unei informații ajunse pe web, se pare că poliția canadiana ascultă conversațiile utilizatorilor de BlackBerry Messenger încă din anul 2010, un lucru ce ar putea afecta serios reputația companiei BlackBerry cunoscută în special pentru soluțiile

În vreme ce la noi se discută abitir despre legea Big Brother, ascultarea telefoanelor şi monitorizarea diferitelor servicii de mesagerie e un lucru comun în ţări vestice. Spre exemplu azi aflăm că în Canada poliţia urmărea conversaţiile de pe BlackBerry Messenger încă din 2010.

BlackBerry s-a poziţionat ca un brand cu o securitate impecabilă şi care deserveşte oficiali de guverne în multe ţări, dar un material al celor de la Vice le va afecta serios reputaţia. Documente asociate unei crime din 2011 au arătat că poliţia din Montreal a folosit o soluţie de decriptare în investigaţia sa pentru a intercepta peste 1 milion de mesaje trimise via BlackBerry Messenger.

Monitorizarea a avut loc între 2010 şi 2012 şi e interesant că autorităţile nu au oferit prea multe detalii despre acel "master encryption key" folosit pentru ascultare sau de unde îl au. Există doar 2 variante: de la BlackBerry sau de la o grupare de hackeri, nici una pozitivă pentru forţele poliţieneşti. În vreme ce BB refuza să comenteze această problemă, operatorul canadian Rogers a intrat în defensivă brusc.

Practic ce s-a întâmplat în SUA cu programul Prism de la NSA, demascat de Snowden se întâmplă şi în Canada, dar la scară mai mică. Astfel, BlackBerry ar putea fi complice la ascultarea telefoanelor, dacă ei au furnizat soluţia respectivă. Vom fi cu ochii pe această problemă pentru că suntem siguri că nu se va termina aici scandalul.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×