Cât de important este un telefon poziționat ca vârf de gamă?

1.821 ori
<b>Cât de important este un telefon poziționat ca vârf de gamă?</b>Samsung se poate spune că a făcut așa. în 2010 au prezentat Samsung Galaxy S. Au apărut o sumă de alte telefoane în seria Galaxy. A urmat Samsung Galaxy S II în 2012 și alte modele adiacente au fost aduse alături de el. &nbsp; în 2012 a venit...

Samsung se poate spune că a făcut așa. în 2010 au prezentat Samsung Galaxy S. Au apărut o sumă de alte telefoane în seria Galaxy. A urmat Samsung Galaxy S II în 2012 și alte modele adiacente au fost aduse alături de el.

în 2012 a venit rândul lui Galaxy S III care în mai puțin de două luni de zile de la debutul în magazine a atins granița de 10 milioane unități vândute. HTC părea a merge pe un drum similar. Galaxy S concura cu HTC Desire. Vânzările decurgeau în sens pozitiv pentru compania taiwaneză. în 2011 a debutat HTC Sensation și ultimul trimestru din 2011 a fost de-a dreptul dezastruos. Pe anul în curs au adus o serie nouă: One cu trei modele: S, X și V. Nu au păstrat o oarecare omogenitate. în fiecare an, o nouă serie și nu s-a creat o oarecare așteptare în jurul unui produs, un buzz care să fie monetizat.

Apple cu iPhone a reușit anual să creeze o așteptare, apar mii de articole la nivel mondial cu informațiile de tip zvon. Ei reușesc să păstreze secretul. Samsung a reușit asta cu S III în 2012, au avut o adevărată strategie de inducere în eroare. La iPhone este un exercițiu bine pus la punct: prezentare, lista de prețuri și disponibilitatea în magazine în maxim câteva zile. Samsung a ales să nu prezinte noul Galaxy S la MWC Barcelona pentru a face ceva similar, să fie o distanță mai mică între prezentarea oficială și disponibilitatea în magazine.

LG a mers pe linia Optimus. Rezultatele sud-coreenilor de la LG sunt mai slabe și pentru că beneficiază de o impresie negativă vis-a-vis de telefoanele pe care le făceau înainte de a trece pe smartphone-uri. Se mai adaugă un design mai puțin reușit, fără linii clare care să-i individualizeze față de concurența. Cu Optimus 2X s-au grăbit să fie primul dual-core din piață și l-au lăsat mult timp cu 2.2 FroYo când toate telefoanele trecuseră pe 2.3 Gingerbread. S-ar putea ca LG Optimus 4X HD să aducă o impresie pozitivă. Concurează de la egal la egal cu HTC One X sau Samsung Galaxy S III.

Sony în 2012 a ajuns să nu aibă un smartphone care să concureze cu liga de top a Android cu tripleta mai sus enunțată. Linia Xperia nu are un vârf de gamă autentic, un telefon cu un procesor quad-core sau un dual-core de tip Qualcomm Snapdragon S4 și nu înțeleg ce mai așteaptă până să aducă un astfel de telefon, unul pe care să-l scoată în față și care să tragă după el întreaga gamă de telefoane Android a japonezilor de la Sony.

Nici Motorola nu are un vârf de gamă autentic. RIM - BlackBerry nu mai intră în discuție. Aceștia sunt în cădere liberă și dacă nu se întâmplă o minune vor da faliment sau vor fi achiziționați de către o altă mare companie din zona de IT&C.

Samsung demonstrează că un vârf de gamă este de dorit. La HTC, spre exemplu, este o adevărată degringoladă. Acum ai spune că HTC One X sau One XL sunt cele mai puternice telefoane ale lor, dar deja se vorbește pentru 2012 de un nou smartphone - HTC One XXL, primul cu procesor quad-core Qualcomm care ar urma să spulbere concurența. Există o dorință a celui care cumpăra un telefon de top ca pentru o perioadă de timp să aibă cel mai bun smartphone din gama producătorului respectiv. Este aiurea să vezi că telefonul tău ajunge să joace într-o ligă inferioară, în mai puțin de 2 - 3 luni.

Nu ar strica să nu mai fie o avalanșă a lansărilor de telefoane, fără cap și fără coadă. Să gândească un vârf de gamă, să-l promoveze la maxim și alte telefoane ce-l precedă pentru o perioadă de timp - 1 an - să fie poziționate sub el. Anul următor să creeze un buzz în jurul noului vârf de gamă și cel mai important să nu uite suportul pentru telefonul lansat anterior.

Voi cum credeți că este mai bine?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×