Google anunţă Stadia, serviciu de gaming prin streaming 4K, 60 FPS, HDR + controller dedicat

2.735 ori
<b>Google anunţă Stadia, serviciu de gaming prin streaming 4K, 60 FPS, HDR + controller dedicat</b>Această săptămână stă sub semnul gaming-ului, pe fondul conferinţelor de la GDC 2019. Acolo a fost prezenta şi Google pentru a prezenta Google Stadia, un nou serviciu de streaming de jocuri, pe bază de cloud şi un joystick nou.

Această săptămână stă sub semnul gaming-ului, pe fondul conferinţelor de la GDC 2019. Acolo a fost prezenta şi Google pentru a prezenta Google Stadia, un nou serviciu de streaming de jocuri, pe bază de cloud şi un joystick nou.

Google Stadia este mai degrabă o platformă cu cloud in spate, care reuneşte gameri, dezvoltatori şi streameri. YouTube este de asemenea integrat în experienţă. Google a promis că va aduce jocuri premium şi AAA pe orice browser Chrome, cu latenţă scăzută. Ideea sună familiar şi avea ca punct de pornire Project Stream anul trecut, cu cel mai nou Assassin's Creed.

Google Stadia

Sistemul funcţionează pe desktop PC, pe televizor via Chromecast HD, pe smartphone, laptop şi tabletă. Veţi putea face streaming de pe serverele Google folosind terminalele voastre şi controllerul Google. Tot gaming-ul se desfăşoară în 4K, iar Google pune la bătaie spaţiu în cloud pentru capturile voastre şi salvările de jocuri.

Google Assistant este integrat în sistem prin Controllerul pe care îl vedeţi în imagini. Practic “consola fizică” este în cloud-ul Google, iar telefonul sau televizorul tău e doar un monitor pentru joc. Nu aveţi nevoie de un terminal puternic pentru a juca jocul, ci doar de o conexiune stabilă la Internet. Google promite streaming 4K la 60 FPS şi în HDR la debut, dar Stadia poate scala până la 8K şi 120 FPS când tehnologia o va permite. 

Apropo controllerul nu e obligatoriu, iar alte tipuri de joystick-uri sunt acceptate. Se pot conecta via wireless sau USB.

Google Stadia

Controllerul wireless Google are totuşi avantaje, precum faptul că e conectat direct la data centerele Google şi rulează jocul pe display-ul ales de tine. Are şi buton dedicat pentru partajare şi Google Assistant. Google Assistant vă va însoţi în jocuri acum, oferindu-vă indicii dacă sunteţi blocat în joc. Google a angajat fostul producător Ubisoft, Jade Raymond pentru a conduce studioul Stadia Games, care va lansa propriile jocuri AAA şi a realizat parteneriate cu marile companii.

ID Software, creatorul seriei DOOM a confirmat deja că viitorul joc Doom Eternal va fi suportat pe platforma Google. Va exista şi o funcţie care îţi permite să vezi streamer-ul tău preferat pe YouTube şi să te alături sesiunii sale de gameplay. Se numeşte Crowd Play. Există şi State Share, funcţie cu care trimiţi linkuri cu anumite secţiuni din joc spre prieteni, încât să le joace şi ei din browser-ul Chrome. Serviciul va sosi în acest an, dar nu avem dată de lansare sau preţ.

Un debut în vară e plauzibil, în SUA, UK, Canada şi "o bună parte din Europa".

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×