Google Pixel 3 XL: OS, UI, aplicaţii - poate primul Android care nu îmi place, după multă vreme

2.426 ori
<b>Google Pixel 3 XL: OS, UI, aplicaţii - poate primul Android care nu îmi place, după multă vreme</b>Android 9.0 Pie nu schimba foarte multe faţă de Oreo şi ce schimba mai mult strică, mai ales pe device-urile total stock. Îmi place că unele companii că Motorola sau Samsung au găsit soluţii inteligente pentru sistemul de navigare prin meniuri.

Android 9.0 Pie nu schimba foarte multe faţă de Oreo şi ce schimba mai mult strică, mai ales pe device-urile total stock. Îmi place că unele companii că Motorola sau Samsung au găsit soluţii inteligente pentru sistemul de navigare prin meniuri. Nu şi Google, care are un buton Back ce apare şi dispare şi un mecanism de declanşare a zonei Recents cam aproximativ.

În continuare avem funcţionalitate Active Edge, adică strângem muchiile telefonului pentru a declanşa Google Assistant. Pentru multitasking trebuie acum să facem un fel de semi swipe în sus, pentru că unul complet ar declanşa app drawer-ul. Acest semi swipe e aproximativ şi nu ştii niciodată dacă l-ai făcut bine sau nu.

Video-review Google Pixel 3 XL, secțiunea OS & UI & UX & APPS

Multitasking-ul în sine se face cu o serie de ferestre scrollabile orizontal, însoţite de thumbnail-uri de aplicaţii folosite des/recent. Pentru split screen avem acum un pas extra şi anume să apăsăm pe iconul fiecărei aplicaţii. Google Assistant este în continuare chintesenţial pentru experienţa Pixel, fiind cel mai bun asistent virtual de pe piaţă.

Avem şi funcţia Call Screen, care răspunde la apeluri pentru voi (nu şi în România din câte am băgat de seamă), dar şi noul Digital Wellbeing, panoul unde vezi cât timp ai petrecut în fiecare aplicaţie şi dacă ai exagerat cu adicţia de Facebook şi YouTube. Acolo vei vedea câte ore ai stat în fiecare aplicaţie şi eventual să pui şi limite.

Am testat şi cititorul de amprente, care mi s-a părut extrem de rapid şi precis. A se remarca şi că nu avem deblocare facială aici, ceea ce e un minus pe un telefon din 2019. Google oferă şi stocare nelimitată pentru fotografii şi clipuri video timp de 3 ani, în Google Drive. Avem şi Always on Display şi funcţie Night Light, iar toate aplicaţiile sunt stock, fără bloatware.

Sper că Google să rezolve navigarea în Android Q.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×