Streaming-ul Google Stadia 4K ar putea consuma 1 TB de date în 65 de ore

1.768 ori
<b>Streaming-ul Google Stadia 4K ar putea consuma 1 TB de date în 65 de ore</b>Google a anunţat în ultima săptămână detalii despre mult aşteptatul serviciu de gaming Stadia, care va sosi în noiembrie. Va veni cu abonamente de 10 euro pe lună, care va aduce streaming de jocuri în 4K la 60 FPS

Google a anunţat în ultima săptămână detalii despre mult aşteptatul serviciu de gaming Stadia, care va sosi în noiembrie. Va veni cu abonamente de 10 euro pe lună, care va aduce streaming de jocuri în 4K la 60 FPS, iar cei de la PC Gamer au făcut un test pentru a afla şi câte date sunt consumate prin acest serviciu. Rezultatul îl aflaţi mai jos.

Se pare că dacă faceţi streaming de jocuri în 4K la 60 FPS veţi consuma în jur de 1 TB de date în 65 de ore. Gamerul casual, care se joacă 1-2 ore pe zi nu va avea o problemă cu asta, dar gamerii hardcore ar putea să îşi epuizeze tot traficul în acest mod. E drept că la noi în România nu prea ne gândim la limite la abonamentele de Internet şi nu cred că vom vedea gameri cu pretenţii de streaming 4K la jocuri din mers, prin 4G.

Poate doar la 5G să începem să ne gândim la aşa ceva. Cu această ocazie am aflat şi de o păţanie inedită, cu BBC încercând să facă o transmisiune 5G şi epuizându-şi tot traficul alocat imediat. BBC a vrut să transmită 4K via 5G, dar a terminat toate datele de pe SIM-ul pus la dispoziţie. Cred că până la urma soluţia este să ne jucăm HD sau Full HD şi cu măsură şi vom fi mulţumiţi. Sau în 4K prin WiFi sau pe o conexiune pe fir, la un abonament nelimitat clasic de RCS/ UPC.

Oricum sunt multe obstacole de trecut până să ajungem să ne jucăm în 4K REAL via streaming. Mă gândesc la latenţă, la servere încărcate, la cât de mult se va încinge telefonul sau televizorul şi alte probleme inevitabile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×