Jocurile pentru mobil generează venituri de miliarde de dolari în 2015, depăşind francizele de pe PC şi consola; Clash of Clans e pe locul întâi!

967 ori
<b>Jocurile pentru mobil generează venituri de miliarde de dolari în 2015, depăşind francizele de pe PC şi consola; Clash of Clans e pe locul întâi!</b>Nu ar trebui să ne mire că jocuri precum Clash of Clans sau Candy Crush au generat mai multe milioane de dolari dec&acirc;t Call of Duty Advanced Warfare sau World of Warcraft anul trecut. Şi asta av&acirc;nd &icirc;n vedere răsp&acirc;ndirea...

Nu ar trebui să ne mire că jocuri precum Clash of Clans sau Candy Crush au generat mai multe milioane de dolari decât Call of Duty Advanced Warfare sau World of Warcraft anul trecut. Şi asta având în vedere răspândirea terminalelor mobile şi aspectul de adicţie legat de jocurile de mai sus.

Ceea ce vedeţi mai sus sunt cifrele oficiale legate de veniturile aduse de jocurile pentru mobil anul trecut. Clash of Clans e pe primul loc, cu 1.345 miliarde de dolari, cu 300 de milioane de dolari sub League of Legends de pe PC totuşi. Pe 2 se afla Game of War, care a folosit-o pe Kate Upton pentru imagine într-o reclamă de la Super Bowl. Game of War a înregistrat 799 milioane de dolari venituri, iar pe 3 se afla Puzzle & Dragons, cu 729 milioane de dolari.

Jocurile pentru mobil generează venituri de miliarde de dolari în 2015, depăşind francizele de pe PC şi consola; Clash of Clans e pe locul intai!

Surprinzător Candy Crush e abia pe 4, cu 682 milioane de dolari, deşi e cu siguranţă mai jucat în România decât toate celelalte titluri la un loc. Din celelalte nume din top 10 mai recunosc doar Boom Beach, care rămâne un joc excelent şi Candy Crush Soda Saga. Vă daţi seama cum va arăta topul dacă va ajunge şi League of Legends pe mobil şi tablete, dar deocamdată avem Vainglory şi Chaos & Order de la Gameloft ca înlocuitori.

Ca să vă faceţi o idee ce înseamnă jocurile pentru mobil, Call of duty Advanced Warfare a generat doar 355 de milioane de dolari pe console anul trecut, iar FIFA 15 332 milioane.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×