Acţiunile Samsung scad cu 10 miliarde de dolari într-o zi după avertizarea FAA legată de utilizarea lui Galaxy Note 7 în timpul zborurilor

1.072 ori
<b>Acţiunile Samsung scad cu 10 miliarde de dolari într-o zi după avertizarea FAA legată de utilizarea lui Galaxy Note 7 în timpul zborurilor</b>Vă informam în urmă cu doar câteva zile și despre avertizarea emisă de către FAA (Administraţia Federală a Aviaţiei) ce presupunea ca smartphone-urile Samsung Galaxy Note 7 să nu fie folosite în timpul zborurilor ca urmare a posibiltăților de explozie a

Samsung a primit o lovitură serioasă de imagine, după ce Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a emis o avertizare cu privire la utilizarea lui Galaxy Note 7 în timpul zborurilor. După cum ştiţi deja, unele modele Note 7 riscă să explodeze, cum s-a întâmplat în 35 de cazuri confirmate până acum. Avertizarea a dus la o scădere a valorii acţiunilor Samsung la bursă.

Pierderea de 10 miliarde de dolari la bursa vine evident şi după rechemarea a 2.5 milioane de unităţi ale acestui phablet, dar situaţiei pare a-i fi pus capac recomandarea FAA. Investitoriii sunt îngrijoraţi de aceste lucruri, iar la bursa din Seoul, acţiunile Samsung au picat cu 3.9% doar vineri. Ele rezistaseră cu brio presiunii legate de bateriile explozive în ultima săptămână.

FAA a interzis în trecut şi hoverboard-urile din cauza potenţialului de incendiu şi are o politică mai dura în cazul telefoanelor cu risc. Operatorii americani vor începe la rândul lor să avertizeze pasagerii înainte de a se urca la bordul avioanelor să nu folosească sau încarce telefonul Samsung. Şi linii de zbor din Australia sau Singapore au luat măsuri similare.

În mod interesant în Coreea de Sud există şi clienţi care nu şi-au anulat comanda, în ciuda rechemărilor. Clienţii din China sunt ceva mai liniştiţi pentru că acolo modelul Note 7 are baterii de la alt furnizor şi anume Amperex Technology. La debutul sau, Note 7 se anunţa deja a fi un hit, având parte de precomenzi mari şi publicul fiind încântat de device.

Credem că scăderea la bursă e doar începutul, mai ales dacă încep interdicţii de utilizare şi în alte medii, precum să zicem la cinematograf, bancă, şcoală sau mai ştiu eu unde.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×