Review GTA 5... Da, review GTA 5: un produs tehnologic care definește cultura pop modernă (Editorial)

8.330 ori
<b>Review GTA 5... Da, review GTA 5: un produs tehnologic care definește cultura pop modernă (Editorial)</b>în săptămâna lansării lui iOS 7, a lui iPhone 5S în magazinele din câteva țări norocoase și a lui Angry Birds Star Wars II, eu am ales să îi fac review lui GTA 5. Despre iOS 7 a scris toată lumea iPhone 5S călătorește deja în drum spre...

în săptămâna lansării lui iOS 7, a lui iPhone 5S în magazinele din câteva țări norocoase și a lui Angry Birds Star Wars II, eu am ales să îi fac review lui GTA 5. Despre iOS 7 a scris toată lumea iPhone 5S călătorește deja în drum spre mine, iar Angry Birds Star Wars II e la doar câteva ore de publicare ca review. Deci să revenim la oile noastre de la Rockstar!

GTA 5 e mai mult decât un simplu joc, este un produs tehnologic care a stârnit o viralitate uriașă. A livrat milioane de unități ale jocului și a adus vânzări de peste 1 miliard de dolari în câteva zile. A depășit filme cu bugete uriașe și conform unui oficial al unui retailer local ar fi vândut deja 20.000 de unități în România. Personal am găsit ultimul joc de la magazinul Domo din zona mea la prețul de 299 lei și am decis să cumpăr ultimul GTA 5 de la magazinul Mediagalaxy din apropiere, la 259 lei.

E vorba aici despre versiunea de PS3 a acestui titlu. Instalarea sa durează cam 10-20 de minute, iar jocul ocupa 8 GB în memoria consolei. La fiecare pornire a jocului veți avea ceva de așteptat, pe măsură ce întreg orașul Los Santos se randează. Ca de obicei avem la dispoziție un oraș fictiv, iar de această dată e vorba despre Los Angeles, deghizat.

GTA 5

Pentru mulți GTA înseamnă violență fără minte, furat mașini de pe stradă și în general comportament sociopat și mafiot. Aici avem și o poveste destul de interesantă, cu un personaj central numit Michael, un mafiot retras prea devreme din activitate, care își trăiește pensia plictisindu-se. Aici intervine Franklin, un băiat de culoare care se înhăitează cu Michael și învață toate trucurile meseriei.

Grand Theft Auto V

GTA 5 este o colecție de ironii la adresa societății de azi, cu reclame radio la FPS-uri pline de clișee și cu o parodie de Facebook numită Lifeinvader. Personajul controlat de gamer va folosi un telefon care aduce cu un iPhone și va putea răspunde la apeluri, să își vadă SMS-urile sau să intre pe Internet. Veți putea comanda taxiuri și să le direcționați către o anumită adresa sau veți putea socializa online.

Review GTA 5... Da, review GTA 5: un produs tehnologic care definește cultura pop modernă

GTA 5 începe cu Franklin având jobul de recuperator de mașini ale celor care nu își plătesc ratele la timp. în doar 20 de minute ajungeți să urmăriți în mare viteză un trailer cu șalupa lui Michael și să îi salvați fiul de mafioți, în vreme ce sunteți cățărați pe catargul navei. Apoi îl controlați pe Michael și jucați tenis cu soția care vă ia peste picior pentru lipsa de talent.

GTA 5 Începe cu Franklin având jobul de recuperator de mașini

Fiul lui Michael, Jimmy este un wigger, un alb care vorbește ca o persoană de culoare și care tot încearcă să se împrietenească cu Franklin. Franklin este învățat la rele de către un "homie" numit Lamar și aveți chiar posibilitatea de a controla câinele său numit Chop. Veți mirosi o țintă în first person și apoi o veți căuta. Veți avea parte de lupte de stradă cu găști mexicane, dar veți începe jocul cu cel mai banal lucru pe care îl poți face în GTA: o schimbare de haine și de frizura. Veți cumpăra arme și vă veți certa cu mătușa la care locuiți.

GTA 5, lupte de strada

Los Santos este un conglomerat uriaș de clișee latino-americane, cu băieți de colțul blocului, femei ușoare, mafioți hispanici, polițiști puși pe treabă și în general oameni care își desfășoară activitatea zilnică. Spre exemplu în una dintre plimbările prin oraș lângă canalul râului principal din Los Santos doi... să le zicem boschetari se spălau în râu și aveau o discuție amuzantă.

Avem obișnuitele posturi radio cu muzica funky în mașină și auzim cam toate hiturile hip-hop ale ultimilor ani, plus câteva oldies. Evident, GTA este în continuare acel joc violent în care furați orice mașină de pe stradă și goniți cu ea pe străzi călcând pietoni și încălcând mai multe reguli de circulație decât Andrea Bocelli conducând pe contrasens într-un Bugatti.

GTA 5 - Jimmy

Ce multă lume nu înțelege este că GTA este un fel de varianta rea a lui Sims... da, aici s-a ajuns. Este un simulator de viață, dar nu viața roz în care îți cere de mâncare personajul și vrea să socializeze cu vecina. E vorba despre viața în care Franklin iese cu Jimmy la strip club, fură o mașină, duc un pachet dintr-un loc în altul și viața în care puteți deveni paparazzi pentru câteva minute și chiar să vă alăturați unei secte.

Review GTA 5

Los Santos este un univers open world uriaș, colorat, strident și plin de viață. Avem și un al treilea personaj principal numit Trevor, un psihopat veritabil care ar face italienii din GTA 3 să tremure de rușine. Trevor pare extras din universul Breaking Bad, pregătind metamfetamina în deșert și având și meseria de vânător de recompense. Din fericire acest personaj are și foarte mult umor.

Veți ajunge chiar să pilotați un avion sau elicopter la un moment dat

Există și misiuni principale scriptate în acest joc și veți ajunge chiar să pilotați un avion sau elicopter la un moment dat. Personajele au și abilități speciale, precum puterea lui Franklin de a încetini timpul în vreme ce conduce sau puterea lui Michael de a încetini timpul în lupte pentru extra precizie.

Grand Theft Auto 5

Am apreciat la GTA 5 și faptul că putem schimba unghiul de vizualizare a acțiunii așa cum dorim, fără opreliști și obligații, iar asta ajuta foarte mult la feelingul urmăririlor cu mașini. Ce mi s-a părut nelalocul său e că poliția renunța prea ușor la urmăriri, dacă le ieșiți din raza de acțiune. Ca de obicei pentru orice GTA mașinile dau senzația de cărămizi pe roți, iar damage-ul aproape că nu se simte decât după multe accidente.

Grand Theft Auto 5 Review

Dacă vă plictisiți de asasinate, vă puteți customiza arma, puteți juca golf, antrena rotweillerul Chop sau veți putea posta poze pe Facebook de pe telefon. Bine ați venit în noua voastră viața virtuală, numită GTA 5. Probabil că vă întrebați ce notă poate primi acest joc. Un 10 ar fi prea clișeic aici, așa că îi dăm un american A, dar nu A+, deoarece A+ merită doar jocul care face ceva ce nu s-a mai făcut până acum.

Review GTA 5... Da, review GTA 5: un produs tehnologic care definește cultura pop modernă (Editorial)

GTA 5 nu e deloc un joc rău, dar e cu siguranță un joc depravat, de moravuri ușoare, dar cu momente ocazionale de bunătate, precum returnarea unei poșete unei bătrânici sau mângâierea unui câine. E vorba despre viața unui gangster la urma urmei și nu putea fi totul roz-bombon.

Poți cumpăra Grand Theft Auto V pentru PlayStation 3 de la eMAG, de aici!

Trailer oficial Grand Theft Auto 5:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×