Cugetare: Livrările la timp au fost mereu o problemă, dar măcar ştii unde e coletul..

Autor:  | Publicat în:  Opinii 1.855 ori
<b>Cugetare: Livrările la timp au fost mereu o problemă, dar măcar ştii unde e coletul..</b>UPS, binecunoscuta companie de curierat de peste Ocean, tocmai a anunţat tracking-ul în timp real al coletelor prin intermediul telefoanelor, tabletelor şi a PC-ului, clienților oferindu-le posibilitatea de a observa locaţia curentă a coletului pe o hartă

Aşa-i că te-ai întâlnit şi tu cu această problemă? Mai mereu în preajma sărbătorilor şi mai ales în perioada Black Friday (deşi mai nou acesta apare bisăptămânal şi tine chiar şi 7 zile), suntem în aşteptare de colete.

Evident (cum altfel?), la relaţii cu clienţii nu răspunde nimeni (doh) și nu, nu voi arăta cu degetul către unul sau altul dintre operatorii de curierat rapid din România - deoarece fără excepție, toţi se află în aceeaşi oală, ci voi da ca exemplu o soluţie la îndemâna acestora!

Dar înainte de acest lucru, doresc să vă amintesc de un serviciu ce există de peste 10 ani la noi în ţară şi anume urmărirea flotilei de vehicule prin GPS. Ştiu asta deoarece am avut ocazia să colaborez în anii 2000 cu Arobs Transilvania, care ofereau şi oferă încă astfel de servicii.

Unde doresc să ajung.. UPS, binecunoscuta companie de curierat de peste Ocean, tocmai a anunţat tracking-ul în timp real al coletelor prin intermediul telefoanelor, tabletelor şi a PC-ului, clienților oferindu-le posibilitatea de a observa locaţia curentă a coletului pe o hartă.

Consider că un astfel de serviciu ar putea fi implementat şi de către curierii autohtoni, tehnologia fiind la îndemână (GPS tracking, NFC, conexiuni de date ieftine, baze de date, aplicații..).

Vă daţi seama de câţi nervi irosiţi degeaba s-ar şi am scăpa? 

Hai că se poate!


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×