Samsung Gear 2 Neo review: plastic, nu premium, Tizen, nu Android, câteva funcții atractive (Video)

5.228 ori
<b>Samsung Gear 2 Neo review: plastic, nu premium, Tizen, nu Android, câteva funcții atractive (Video)</b>Samsung Gear 2 Neo este al treilea smartwatch de la Samsung care primește review de la Mobilissimo.ro, iar acest model e primul cu Tizen OS la bord. Lansat la MWC 2014 în acest an, împreună cu Galaxy S5, Gear Fit și Gear 2, acest model ne-a fost...

Samsung Gear 2 Neo este al treilea smartwatch de la Samsung care primește review de la Mobilissimo.ro, iar acest model e primul cu Tizen OS la bord. Lansat la MWC 2014 în acest an, împreună cu Galaxy S5, Gear Fit și Gear 2, acest model ne-a fost oferit în teste de către Cosmote România. Am testat Galaxy Gear la final de 2013, Gear Fit cu câteva săptămâni în urmă și acum a venit și Gear 2 Neo.

Cosmote îl vinde la prețul de 899 lei, iar noi îl folosim în tandem cu Samsung Galaxy S5, oferit tot de către Cosmote România. La capitolul design, acest produs măsoară 10 mm în grosime și cântărește 55 de grame, adică este mai ușor decât Gear 2, care cântărește 68 de grame. Ceasul aduce cu predecesorul său (Galaxy Gear), la capitolul design, doar că e mai ușor și mai puțin premium, înlocuind metalul cu plasticul.

Review Samsung Gear 2 Neo

El se simte ușor la încheietură și are butonul On/Off montat în zona frontală. Emițătorul infraroșu se afla sus, deasupra ecranului, iar în spate se află pinii pentru încărcare și senzorul pentru puls. Puteți cumpăra ceasul pe gri sau negru, dar există și o versiune portocalie, iar curelele pot fi schimbate din câte știu. Acest produs este rezistent la apă și praf, are o curea din cauciuc, care vă va face mâna să transpire destul de mult.

Design Samsung Gear 2 Neo

Cureaua are o textură zimțată pentru aderență mai bună și vine cu 10 găuri pentru diferite mărimi de încheietură. Mecanismul de închidere este metalic și vă explic în video review cum se închide el mai exact, deși nu e chiar un procedeu precis. Acest produs rezistă la o adâncime de 1 metru timp de 30 de minute. Pe partea de hardware avem la dispoziție 512 MB RAM, 4 GB stocare internă, un display Super AMOLED de 1.63 inch, cu rezoluție de 320 x 320 pixeli, Bluetooth 4.0 și infraroșu. La interior se afla un procesor dual core de 1 GHz, accelerometru, giroscop și un senzor de puls în spate.

Bateria este o uniate Li-Ion de 300 mAh, care pe hârtie asigura 2-3 zile de funcționare, dar eu am prins maxim 2 zile, iar cu notificări dese și sesiuni de jogging lungi veți atinge și o zi și un pic. încărcarea durează cam 2 ore și câteva minute de la zero la 100%, ceea ce nu e rău, dar nici nu doboară recorduri de rapiditate. încărcarea se realizează cu un mini cradle special, așezat peste pinii din spate.

Prezentare Samsung Gear 2 Neo

Pe partea audio, avem la dispoziție un difuzor plasat lateral, care va permite să ascultați melodii direct pe ceas, dar vă puteți conecta și la căști Bluetooth dacă doriți. Avantajul e faptul că nu mai aveți nevoie de telefon pentru a putea asculta muzică și puteți face jogging doar cu ceasul și căști. Volumul este rezonabil, claritatea este bună la difuzor, iar melodiile se transfera direct din Gear Manager de pe telefon sau tableta.

Samsung Gear 2 Neo

Apropo, acest ceas este compatibil cu nu mai puțin de 18 terminale diferite. Puteți face shuffle/repeat la melodii și personal am fost încântat de acustică acestui smartwatch. Ecranul este luminos, are o claritate deosebită și culorile arată excelent. Negrul este adânc, iar acest Super AMOLED atinge 278 ppi și arata excelent și în bătaia soarelui. Dacă țineți butonul On/Off apăsat o să vedeți și opțiunea Outdoor pe care o puteți activa pentru utilizarea în zile însorite.

Trecând la interfață, Tizen se află în fundal aici și nu Android, dar conceptul interfeței rămâne același: swipe în dreapta/stânga pentru a schimba homescreen-uri, swipe în jos pentru a închide o aplicație și apăsare pe ecran pentru a intra în aplicație. Ecranul Home oferă shortcut-uri de mici dimensiuni, către ora, dată pedometru și alte funcții personalizabile. în zona de Notificări găsim mailuri, apeluri, mesaje și diferite notificări primite de la aplicații, cu rezumate incluse la mailuri de exemplu. Atunci când primiți o notificare pe ceas, el va vibra și va afișa informația pe scurt.

Pareri despre Samsung Gear 2 Neo

în secțiunea logs veți vedea apelurile primite și trimise, în vreme ce din Dialer puteți forma numere de telefon și să efectuați apeluri pornind de pe ceas, dar desfășurându-se pe telefonul mobil. Avantajul e că nu trebuie să scoateți telefonul din buzunar, de vreme ce și ceasul are difuzor și microfon. La apeluri calitatea sunetului nu este perfectă și nu se aude totul cristal, dar măcar avem această funcție.

Ceas Samsung

Urmează zona Contacts, Apps la care revenim mai târziu și Settings, unde puteți personaliza ceasul din Homescreen, wallpaper-uri, notificări, sunetele, puterea vibrației și soneriile acestui device. Setările ecranului sunt ceva mai variate și include și luminozitate, timeout, mărimea și stilul fonturilor, gesturi de activare a ceasului și mărimea iconurilor din ecranul Home. Puteți edita Homescreen-ul dacă doriți, conecta un headset Bluetooth și de asemenea puteți asocia o aplicație sau funcție dublei apăsări a butonului fizic Home. Există și opțiunea unui pin și cea de resetare a ceasului.

Samsung Gear 2 Neo review: plastic, nu premium, Tizen, nu Android, câteva funcții atractive (Video)

Următoarea funcție a ceasului este playerul muzical, care poate include un playlist sau setări de volum, apoi WatchOn, care va permite să controlați un televizor sau set top box de pe ceas. Puteți schimba canalul, dacă doriți, modifica volumul și altele. S Voice va permite să controlați vocal acest ceas și să aflați cum e vremea, sau să programați o întâlnire în calendar. Din păcate această funcție nu e nici rapidă și nici nu funcționează mereu.

Samsung Gear 2 Neo Review

Apoi avem Voice Memo, care va permite să înregistrați notițe vocale, Find My Device, pentru momentul în care pierdeți telefonul conectat la smartwatch și Pedometru. Acesta din urmă afișează numărul de pași parcurși zilnic, un istoric al lor, o țintă ideală și oferă și posibilitatea de partajare pe web. Este inclus aici și un mic grafic, calorii și kilometri parcurși. în zona Exercise avem aceeași experiență că pe Gear Fit, cu Running, Walking, Hiking și Cycling drept activități.

Samsung Gear 2 Neo review: plastic, nu premium, Tizen, nu Android, câteva funcții atractive (Video)

Fiecare include o anumită țintă în calorii, timp sau distanță, posibilitatea de afișare a pulsului și a unui istoric pentru fiecare sport practicat. Aveți și opțiunea coaching, care vă avertizează când aveți pulsul prea scăzut sau prea ridicat pentru că exercițiul să fie eficient. Lista de aplicații include Email, aplicația standard Samsung, conectată la telefon sau tableta, care include și câteva template-uri cu replici automate la mailuri.

Samsung Gear 2 Neo

Avem și o galerie pentru fotografii și funcția Heart Rate, care va permite să vă luați pulsul. Pot spune că Gear 2 Neo e puțin mai precis decât Gear Fit, sau cel puțin așa mi s-a părut, cel puțin la capitolul puls. Prin Media Controller veți controla playback-ul video și audio pe telefon/tableta, plus volumul și veți putea schimba piesa/filmul. Alte funcții includ Timer, cronometru, mesaje, program, vreme și Sleep.

Pret Samsung Gear 2 Neo

Aceasta din urmă monitorizează somnul folosind accelerometrul. Astfel, cu cât mai mult vă mișcați în somn, cu atât mai puțin liniștit vă e somnul. Am instalat și câteva aplicații pe acest ceas, precum Flappy Spaghetti, o clonă de Flappy Bird, Sleep Genius, o aplicație de monitorizat somnul, CNN și Facebook. Trecând la Gear Manager, aplicația de pe Galaxy S5 va permite să schimbați lookul homescreen-ului de pe ceas (wallpaper, ceas), să sincronizați S Health cu Gear 2 Neo și să limitați notificările sau să alegeți ce aplicații să ofere notificări pe ceas.

în zona My Apps avem setările fiecărei aplicații și prin Music vom trimite melodii către smartwatch. Samsung Apps include aplicații ce pot fi descărcate din magazinul Samsung și aici nu pot spune că sunt prea impresionat, abundând doar aplicațiile de fitness sau socializare. Avem și Find My Gear și setări, precum răspunsurile automate la SMS-uri, pe care le puteți predefini.

Samsung Gear 2 Neo review: plastic, nu premium, Tizen, nu Android, câteva funcții atractive (Video)

La final de review vedeți și un demo al unui apel voce cu posibilitatea de swipe pentru a respinge apelul său să spuneți reject/answer pentru a respinge sau accepta convorbirea de pe ceas. și acum să vedem verdictul pentru acest produs...

Iată aspectele Pro:

 • greutate scăzută
 • emițător infraroșu
 • ecran cu imagine excelentă
 • difuzor inclus
 • 4 GB stocare
 • puteți realiza apeluri telefonice de pe el
 • puteți asculta muzica independent de telefon
 • sistem eficient de notificări
 • rezistent la apă

și aspectele Contra:

 • materiale mai puțin premium
 • bateria nu e grozavă
 • cureaua te face să transpiri
 • preț mare
 • nu există multe aplicații utile pentru Gear 2 Neo

îi dăm lui Samsung Gear 2 Neo nota 8 din 10 pentru design, un 8.5 pentru hardware și un 8.5 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.33 din 10. Le mulțumim celor de la Cosmote România pentru produsul primit în teste și concluzia e că dacă vreți un Gear 2 mai ieftin, Gear 2 Neo e soluția, dar există sacrificiul de design aici. [FORUM]

Samsung Gear 2 Neo prețuri actualizate:

Review Samsung Gear 2 Neo
 

Samsung Gear 2 Neo
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×