Prezentare Tronsmart Encore Spunky Buds: Căști wireless cu certificare IPX5 și control prin gesturi

947 ori
<b>Prezentare Tronsmart Encore Spunky Buds: Căști wireless cu certificare IPX5 și control prin gesturi</b>După ce luna trecută v-am prezentat boxele Element Force+ și Element T6 Plus de la Tronsmart, iată că acum la mijloc de vară pe masa mea de teste ajunge și o pereche de căști wireless de la același producător chinez

După ce luna trecută v-am prezentat boxele Element Force+ și Element T6 Plus de la Tronsmart, iată că acum la mijloc de vară pe masa mea de teste ajunge și o pereche de căști wireless de la același producător chinez. Se numesc Tronsmart Encore Spunky Buds și veți descoperi din rândurile următoare ce rezervă acestea în materie de acustică, care sunt funcțiile extra și impresiile formate după utilizare.

Unboxing, autonomie și specificații:

Unboxing-ul este primul proces prin care veți trece și descoperi astfel la interiorul ambalajului un cablu USB pentru alimentare, dopuri de căști și un manual de utilizare în limba engleză. Produsul este frumos prezentat la interior și căștile se află incluse într-o cutiuță de purtare ce are și rol de baterie externă pentru a le alimenta pe drum oriunde vă aflați.

Tronsmart Encore Spunky Buds

Trecând la dotările tehnice, trebuie știut că aceste căști beneficiază de conectivitate Bluetooth 5.0 pentru conexiuni rapide și stabile și acoperire mai mare. Fiecare dintre cele două căști primite are o baterie de 50 mAh la pachet și din testele pe care le-am făcut ar trebui să vă așteptați la până 3 ore de autonomie în modul playback, sau 3h30minute de convorbiri, asta pentru că se oferă și microfon aici.

Tronsmart Encore Spunky Buds

Cutia de purtare are o baterie de 500 mAh integrată și permite 3 încărcări complete ale căștilor wireless. Cutia se încarcă prin cablul microUSB primit la pachet și alimentarea sa durează maxim 2 ore. Căștile în schimb au nevoie de 60-90 minute pentru încărcare. Tronsmart Encore Spunky Buds vin cu drivere de 10mm, frecvență de răspuns 20-20000 Hz și sensibilitate de 96 +/- 3dB. 

Cutie dock și conectare la smartphone:

Pentru a încărca și purta căștile wireless de față Tronsmart oferă o cutiuță dedicată la pachet, aceasta având un mecanism pe arcuri pentru deschidere apăsând pe un buton fizic. Se află și portul de încărcare aici și odată deschisă cutia prezintă cele două căști conectate prin intermediul unor pini magnetici la interior. Pentru a le conecta prin Bluetooth la telefon tot ce aveți de făcut este să le luați simultan din cutie, moment în care LED-urile își vor schimba culoarea din roșu în albastru.

Tronsmart Encore Spunky Buds

Din zona de dispozitive Bluetooth găsite pe telefon veți alege numele căștilor descoperite și playback-ul poate începe. Important de menționat faptul că se pot conecta la o gamă variată de dispozitive precum telefoane, tablete, laptop-uri sau PC-uri ce dispun de suport Bluetooth. 

Tronsmart Encore Spunky Buds

Acustică și extra:

Următorul aspect despre care vă vorbesc este acustica acolo unde căștile Tronsmart Encore Spunky Buds livrează o calitate decentă. Bass-ul este prezent, la fel și efectul stereo, dar nu este cazul pentru așteptări prea mari - asta ținând cont și de preț. Cât despre volum, din testele pe care le-am realizat, se ajunge la un nivel acceptabil pentru o acustică potrivită și vă recomand setarea unui nivel de 70% pentru experiență potrivită.

Tronsmart Encore Spunky Buds

Conectarea se face rapid, iar căștile stau bine în urechi chiar și în timpul unor activități precum jogging-ul. Un bonus este certificarea IPX5 pentru rezistență la umiditate și transpirație. Apropo de extra-uri, aceste căști oferă interacțiune pe bază de comenzi tactile realizate pe suprafața fiecărei cască după cum urmează:

  • o atingere pe casca stângă/dreaptă - pauză/play
  • dublu-tap pe casca stângă - următoarea melodie
  • o atingere pe casca stângă/dreapta - acceptare apel / terminare apel
  • dublu-tap pe casca stângă/dreaptă - respingere apel
  • dublu-tap pe casca dreapta - activare comenzi vocale Siri

Impresii și preț

Folosind aceste căști aproape zi de zi timp de o săptămână am câteva impresii formate pentru a vă ghida în cazul în care vă gândiți la o posibilă achiziție. Am apreciat conectarea foarte ușoară și rapidă la smartphone, autonomia, certificarea IPX5, dar și gesturile de interacțiune touch + cutia de încărcare pentru alimentare on-the-go. Volumul este suficient de mare pentru o audiție de calitate, dar vă recomand setarea sa la un nivel de 70%. 

Nu la fel de impresionat am fost de acustică care după cum am spus și mai sus poate fi numită doar decentă. Se merge pe livrarea unei performanțe medii la acest capitol, asta de dragul portabilității wireless și a unui preț mic - ceva ce mulți caută la asemenea căști wireless.

Totodată mărimea mai degrabă decât greutatea căștilor pentru mine unul a fost deranjantă, dimensiunile acestora creând disconfort și chiar senzația de încălzire a urechilor, nefiind suficient loc pentru circulația aerului. Chiar și așa, sunt curios să văd ce vor lansa cei de la Tronsmart pe viitor și dacă se va asculta de feedback-ul cumpărătorilor pentru a îmbunătăți acele puncte slabe.

Găsiți căștile pe GeekBuying sau Aliexpress!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×