Review ASUS Transformer Pad Infinity 700 - un Prime evoluat și prima tabletă cu ecran Full HD din România (Video)

4.168 ori
<b>Review ASUS Transformer Pad Infinity 700 - un Prime evoluat și prima tabletă cu ecran Full HD din România (Video)</b>După ASUS Transformer Prime, Pad 300 și ASUS PadFone, iată încă un terminal ASUS modern, tableta ASUS Transformer Pad Infinity 700, pe care am testat-o cu puțin timp în urmă, oferindu-vă și un teaser cu privire la sosirea sa în redacția...

După ASUS Transformer Prime, Pad 300 și ASUS PadFone, iată încă un terminal ASUS modern, tableta ASUS Transformer Pad Infinity 700, pe care am testat-o cu puțin timp în urmă, oferindu-vă și un teaser cu privire la sosirea sa în redacția Mobilissimo.ro. Acum vă putem spune despre ce model era vorba și anume Transformer Pad Infinity, primit în teste de la ASUS România.

Tableta v-am prezentat-o încă din martie, într-o experiență hands on direct din Barcelona, de la MWC 2012 și trebuie să aflați că produsul va costă în jur de 2800 de lei și ar putea sosi în România prin iulie-august. Aceasta este prima tabletă cu ecran Full HD din România și în sfârșit un rival pe măsura lui iPad 3. Terminalul are multe elemente în comun cu Transformer Prime, dar și destule elemente noi. Printre noutăți se număra camera frontală upgradată, o ușoară creștere în frecvența a procesorului și câteva modificări de design. Tableta vine cu o carcasă metalică foarte slim, măsurând 8.5 mm în grosime și cântărește 586 de grame. Ea a scăpat de orice probleme de conectivitate pe care le-a avut Prime prin intermediul noii carcase.

ASUS Transformer Pad Infinity

Dock tastatura ASUS Transformer Pad Infinity

Am primit în teste și tastatura dock QWERTY a acestui terminal, care e în mare măsură identică față de cea a lui Prime. Revenind la tableta, ea folosește un aluminiu prelucrat și plăcut la atingere, iar carcasa are un look elegant. în partea frontală avem display-ul Super IPS+ LCD de 10.1 inch, cu rezoluție de 1920 x 1200 pixeli, protejat de tehnologia Corning Gorilla Glass 2. în spate este prezent un difuzor singular, care poate fi destul de ușor acoperit cu mâna din greșeală, dar care are un volum considerabil și claritate la reproducerea audio.

Ecran HD ASUS Transformer Pad Infinity

Tableta oferită în teste avea 64 GB memorie internă, 1 GB RAM, plus stocarea oferită în cloud prin ASUS WebStorage. Alte dotări includ WiFi, Bluetooth 4.0, un port micro HDMI pe tableta, un slot microSD, plus portul full USB de pe dock și slotul SD de pe același accesoriu. Dock-ul oferă și un touchpad comod și obișnuită tastatura QWERTY care e comodă și ușor de utilizat, mai ales dacă ați pus mâna pe un Transformer înainte. în spate avem o cameră de 8 megapixeli cu bliț LED și autofocus, iar în partea frontală o cameră pentru videoconvorbiri, cu rezoluție de 2 megapixeli.

ASUS Transformer Pad Infinity

Creierul tabletei este un procesor quad core Nvidia Tegra 3 T33 de 1.6 GHz, care se descurcă admirabil, indiferent de solicitări. Am văzut filme HD, am jucat jocuri create special pentru procesorul Tegra 3 și am alternat între ele cu mare ușurință, fără pic de lag sau probleme pentru acest device. în cele din urmă, aflați că ASUS Transformer Pad Infinity TF700T include și un accelerometru, giroscop, busola digitală și o baterie Li-Po de 25 Wh, care oferă 10 ore de funcționare, sau 15 cu dock-ul tastatura atașat.

ASUS Transformer Pad Infinity benchmark

De menționat și faptul că în variantele 3G/4G ale tabletei procesorul Tegra 3 va fi înlocuit cu faimosul dual core Snapdragon S4 de 1.5 GHz, atât de popular în ultima vreme. Trecând la testele benchmark, aflați că Infinity Pad scoate 4.600 de puncte în Quadrant, față de cele 2.647 ale lui Samsung Galaxy Tab 2 10.1 sau cele 3700 ale lui ASUS Transformer Pad 300. și ASUS Transformer Prime scotea puțin peste 4.000, deci nou venitul este cel mai performant model Android la ora actuală.

Recenzie video ASUS Transformer Pad Infinity

în testul AnTuTu am scos 11.600 de puncte, față de cele 10.000 ale lui Prime, 9000 ale lui Pad 300 și 5000 ale lui Samsung Galaxy Tab 2 10.1. în testul NenaMark 2, nouă tableta ASUS a obținut doar 34.6 FPS, față de Transformer Prime care a obținut 46 de FPS (motivul e faptul că Infinity "mișcă" mai mulți pixeli). Cu toate acestea la aspectul grafică și jocuri nu am simțit vreo diferență, ba chiar am constatat îmbunătățiri datorită ecranului Full HD. și dacă tot am menționat ecranul, el oferă luminozitate de 600 de unități nits, iar mostră de playback video pe care o vedeți în recenzie arată foarte bine.

Camera lui ASUS Transformer Pad Infinity

Nici camera nu sta deloc rău și aș putea chiar îndrăzni să spun că este mai bună decât camera lui iPad 3. Avem aici un senzor de 8 megapixeli, o cameră cu lentila cu 5 elemente și suport pentru captura 1080p. Pentru o tabletă, cameră s-a comportat excelent și trecerile de la umbră la lumină și viceversa au fost realizate foarte ușor și foarte eficient. Iată o mostră foto mai jos:

ASUS Transformer Pad Infinity mostre foto

și nici captura video nu arată deloc rău. Iată o mostră video:

Trecând la software, avem aici în acțiune Android Ice Cream Sandwich, la care ASUS și-a adus aportul doar prin widgeturi și mici aspecte de design și setări. Spre exemplu, avem cele 3 setări de performanță din zona de Notificări/Setări (dreapta jos), un mod Outdoor (Super IPS+) al ecranului, iar butonul de multitasking ținut apăsat poate servi pentru capturi de ecran. Printre widgeturile unice ASUS se număra MyZine (concentrează mailul, vremea, muzica, paginile web accesate si o rama foto in aceeași zona), cel care indică bateria tabletei și a dock-ului și cel One Click Clean, care eliberează memoria tabletei.

Asus Transformer Pad infinity review

în ce privește inputul am fost mulțumit de comoditatea tastaturii, atât cea virtuală, cât și cea fizică. Am testat tastatura pe scurt scriind câteva cuvinte în aplicația SuperNote, o aplicație de luat notițe ceva mai complexe, care include și fotografii, desene de mână, capturi video, foto și audio. Tableta a fost excelentă pe durata testelor, atât pentru funcții Office, cât și pentru jocuri, playback audio și video și navigare pe web/socializare.

Dacă vreți să aflați ce plusuri are acest model, iată-le:

  • durata de viață a bateriei atinge 10 ore, chiar 15 cu dock-ul
  • design plăcut și elegant
  • calitate audio și video foarte bună
  • cea mai bună cameră de pe o tabletă din 2012
  • spațiu de stocare suficient

și că neajunsuri avem următoarele:

  • difuzorul din spate e ușor de acoperit cu mâna
  • ecranul e ușor glossy
  • prețul inițial ar putea fi considerat prohibitiv

ASUS Transformer Pad Infinity 700 are mai multe avantaje decât dezavantaje și reprezintă o achiziție bună în acest mijloc de 2012. El primește de la noi nota 9.5 din 10 pentru design, 9 pentru hardware și 9 pentru interfața și OS, pentru un total de 9.16. Acesta este un upgrade binevenit pentru Prime și nu cred că la ora actuală poate avea cineva pretenții mai mari de atât de la o tabletă Android. Vă aștept feedback-ul și comentariile pe seama acestui review mai jos și pe forumul Mobilissimo.ro!

Review Asus Transformer Pad Infinity TF700T:
 

ASUS Transformer Pad Infinity 700
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×