Review ASUS Transformer Pad 300 - tableta quad core cu OS fluid, baterie impresionantă, porturi variate (Video)

4.036 ori
<b>Review ASUS Transformer Pad 300 - tableta quad core cu OS fluid, baterie impresionantă, porturi variate (Video)</b>ASUS Transformer Pad 300 este considerat de mulți o tabletă pentru mase, o versiune mai ieftină de Transformer Prime sau pur și simplu o nouă tableta quad core de la ASUS. Nouă ne-a sosit în teste acest terminal cu o săptămână în urmă și am...

ASUS Transformer Pad 300 este considerat de mulți o tabletă pentru mase, o versiune mai ieftină de Transformer Prime sau pur și simplu o nouă tableta quad-core de la ASUS. Nouă ne-a sosit în teste acest terminal cu o săptămână în urmă și am avut ocazia să petrecem 7 zile în compania lui Pad 300, care ne-a surprins plăcut. Aflați și că acest produs va intra pe piața din România în această lună la prețul de 1850 de lei și că va avea și o versiune 3G în curând.

Pe ASUS Transformer Pad 300 îl știm de la MWC 2012, unde am avut ocazia să punem mâna pe el. în ultimele zile v-am oferit și benchmark-uri cu acest model și un preview al tabletei de 10 inch. Ce se remarcă din start este înlocuirea carcasei metalice de pe Prime cu una din plastic, dar care nu scade factorul de comoditate al acestui gadget. Partea din spate are un model cu cercuri concentrice și are o aderentă foarte bună. Tableta va sosi în variante de culoare albastră, roșie sau albă și va avea 32 GB memorie internă, spre deosebire de unitatea de test de la ASUS România, care avea 16 GB stocare.

Partea din spate are un model cu cercuri concentrice și are o aderentă foarte bună

Trebuie să aflați că lui Pad 300 îi lipsește protecția Gorilla Glass și că tableta vine și cu un dock tastatura opțional, dacă vă tentează că accesoriu. în ce privește lista de porturi, avem un micro HDMI pe tableta, un slot microSD, portul proprietar în partea inferioară și încă două fante speciale pentru conectarea la dock. în partea superioară se afla butonul On/OFF, iar lateral cele de volum. în spatele tabletei descoperim camera de 8 megapixeli fără bliț, în vreme ce în partea frontală se afla o cameră pentru videoconvorbiri.

Tableta vine și cu un dock tastatura opțional

Dock-ul oferă o tastatură full QWERTY, un touchpad cu butoanele aferente, slot SD, port USB 2.0 și portul proprietar pentru încărcare. ASUS Transformer Pad 300 măsoară 9.9 mm și cântărește 635 de grame, deci nu este cea mai subțire sau ușoară tableta din lume, dar își face treaba fără probleme. Dock-ul cântărește 546 grame și arata destul de chic atașat la tableta. Aruncând o privire sub capotă lui Transformer Pad 300 descoperim un procesor quad core Nvidia Tegra 3 de 1.2 GHz (T30L), deci cu frecvența doar puțin mai scăzută față de cea a lui ASUS Transformer Prime.

Dock-ul oferă o tastatură full QWERTY, un touchpad cu butoanele aferente, slot SD, port USB 2.0 și portul proprietar pentru Încărcare

Avem și un GPU GeForce 12 core pe care l-am pus la treabă într-o recenzie a unui joc special creat pentru tabletele Tegra și pe care îl vedeți pe canalul YouTube Mobilissimo. Alte dotări includ 1 GB RAM, 32 GB memorie internă, o cameră de 8 megapixeli cu autofocus, camera frontală de 1.2 megapixeli și ecranul de 10.1 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli și bazat pe tehnologie IPS cu iluminare LED. Aflați și că ASUS a inclus tehnologia SonicMaster Audio pe acest terminal, pentru o experiență audio de calitate. Avem și un egalizator cu multe presetări și opțiuni, iar difuzorul singular din spatele tabletei sună excelent, are bas bun și nu produce vibrații în structura tabletei cum se întâmplă la Motorola Xoom 2.

ASUS Transformer Pad 300

Tableta mai vine cu GPS, Bluetooth și WiFi și după cum am spus va exista și o variantă 3G disponibilă în curând. Pad 300 oferă 10 ore de funcționare, în vreme ce în tandem cu dock-ul durata de viață a bateriei ajunge la 15 ore, deci performanta foarte solidă pentru o tabletă destinat maselor. Interfața HDMI 1.4A va permite conectarea la un HDTV pentru playback 1080p, fie că e vorba de filme sau jocuri. Calitatea video este de invidiat pe terminal, după cum se vede și în recenzia video unde v-am prezentat un trailer de film. Ecranul acestui ASUS Transformer are un unghi de vizualizare de 178 de grade și 350 de unități nits de luminozitate. Tableta se descurcă excelent chiar și cu playback-ul filmelor HD în format MKV. în partea inferioară a ecranului avem și câteva setări de performanță, care reglează funcționarea procesorului și durata de viață a bateriei în funcție de dorința utilizatorul, fie pe un mod economic, balanced sau ultraperformant.

Camera lui ASUS Transformer Pad 300

La aspectul cameră, după cum am spus, avem un senzor de 8 MP fără bliț, dar cu lentila din 5 elemente și care generează fotografii destul de bune atunci când și iluminarea e adecvată. Aveți mai jos o mostră de captură video, iar fotografii găsiți într-o galerie specială aici. Am fost destul de încântat de cameră, în afară de unele cadre neclare realizate când lumina nu este bună.

Trecând la software, trebuie să aflați că tableta rulează Android 4.0.3, care aduce faimosul multitasking pe bază de swipe pentru a închide aplicațiile, printre altele. Avem și o schimbare de look al iconurilor și widgeturilor, iar revenind la butonul de multitasking, dacă îl veți ține apăsat veți realiza un screenshot astfel, dar funcția trebuie activată din setări. și vorbind de setări, meniul asociat este disponibil în zona dreapta-jos a ecranului, unde găsiți de obicei notificările pe tabletele Android. Tot aici reglăm modul de performanță al tabletei și găsim și acele butoane care dezactivează opțiunile de conectivitate.

tableta rulează Android 4.0.3

în benchmark-urile Quadrant, AnTuTu și NenaMark 2 ASUS Transformer Pad 300 a fost destul de aproape de Prime, la diferență cam de 1000 de puncte de acesta în AnTuTu de exemplu, în vreme ce în Quadrant a depășit tabletele Samsung. Ce remarc din start pe Android 4.0.3 este că a dispărut orice urmă de lag sau orice problemă cu interfața pe care am avut-o vreodată la Honeycomb. Totul se mișcă foarte lin și apreciez foarte mult și browserul din Android 4.0, care sincer vorbind e chiar peste Chrome for Android, care fiind în faza beta are încă unele probleme, mai ales pe tablete.

Recenzie Asus Transformer Pad 300

Am apreciat și widgeturile ASUS, 3 în mod special: cel care afișează durata vieții bateriei separat pentru tableta și dock, cel care permite închiderea task-urilor de pe tablete cu un singur tap și faimosul MyZine. Acesta a apărut și pe precedentele tablete ASUS și are rolul de a aduna într-o singură fereastră o galerie foto, pagină web vizitată ultima oară, condițiile meteo, calendarul, mailul și ultima melodie ascultată. în partea superioară dreaptă a ecranului accesăm zona de aplicații și zona de widgeturi, pe care le desparte doar un swipe.

și acum să vedem ce ne oferă ASUS pe această tabletă când vine vorba de aplicații și servicii. în primul rând avem un file manager care arata și se mișcă foarte bine, apoi serviciul Webstorage, care include 8 GB de stocare în cloud de la ASUS. Alte aplicații preinstalate sunt Polaris Office 3.0, Supernote 1.5 și Applocker. SuperNote va permite să scrieți de mână, scrieți cu tastatura virtuală sau fizică, desenați, editați desene și imagini și să luați notițe multimedia, care includ și înregistrați vocale, poze, timestamp sau video.

ASUS Transformer Pad 300 review

Applocker va bloca aplicațiile punând o parolă aleasă de voi și o altă aplicație servește la backupul aplicațiilor. Astfel, dacă vreți să păstrați salvările din Angry Birds, dar să schimbați terminalul puteți recurge la ea. Avem și aplicația My Library, cea care include colecția voastră de cărți pe tableta ASUS și servește și că e-reader și MyCloud, în care vă sincronizați conținuturile de pe tableta cu ce ați salvat în serviciul cloud de la ASUS. Tot aici găsiți și serviciul Vibe Music de la ASUS, care va permite să ascultați câțiva mari artiști gratuit prin streaming online.

Dock ASUS Transformer Pad 300

Trecând puțin la dock el se atașează imediat la tableta și intră în funcțiune rapid, tastele sunt comode și bine spațiate și nu pot să zic că duc lipsă iluminării lor, având în vedere că am auzit că acest aspect ar fi fost criticat de unii sau alții. La drept vorbind, un scriitor pe tastatura QWERTY de ani întregi nici nu are nevoie să se uite în jos pentru a cunoaște tastele. și acum marele moment în care separăm plusurile de minusuri și dăm verdictul.

Pe zona de aprecieri avem următoarele:

 • sistemul de operare fluid
 • durata de viață ridicată a bateriei
 • portul HDMI și playback 1080p pe un HDTV
 • tastatura comodă și aderența bună a tabletei
 • preț decent pe lângă alte tablete și un mare potențial de a scădea pe viitor
 • 3G
   

și pe zona de minusuri:

 • carcasa din plastic
 • lipsa de bliț
 • lipsa de protecție Gorilla Glass

Rețineți că nici unul dintre aceste defecte nu este atât de mare încât să facă un posibil cumpărător să renunțe la tableta, iar asta spune multe despre calitatea sa. îi acordăm lui Transformer Pad 300 nota 8 pentru design, 9 pentru hardware și un 10 pentru software, pentru o notă totală de 9. După cum am spus, noțiunea de tableta pentru mase nu se aplică în mod real la 1.850 de lei, dar simțind piața, vă spun că în 2-3 luni și la o ieftinire sau două modelele Pad 300 se vor vinde ca pâinea caldă. Vă aștept cu impresii pe forumul Mobilissimo, comentarii pe canalul YouTube și comentarii la această recenzie! Mulțumim ASUS România pentru oferirea la teste a lui Pad 300 si așteptăm cu nerăbdare si ASUS Padfone!

Review ASUS Transformer pad 300:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×