Review E-Boda Supreme IPS Dual Core X200: probleme cu indicatorul bateriei, resetări, supraÎncălziri (Video)

Autor:  | Publicat în:  E-Boda 5.076 ori
<b>Review E-Boda Supreme IPS Dual Core X200: probleme cu indicatorul bateriei, resetări, supraÎncălziri (Video)</b>Probabil ați observat că pe lângă tablete Allview și Evolio am avut ocazia să testăm și câteva modele E-Boda, pentru a întregi colecția de terminale sub branding românesc și cu diagonală mare. După ce am realizat un review detaliat pentru...

Probabil ați observat că pe lângă tablete Allview și Evolio am avut ocazia să testăm și câteva modele E-Boda, pentru a întregi colecția de terminale sub branding românesc și cu diagonală mare. După ce am realizat un review detaliat pentru E-Boda X80, tableta de 8 inch, azi e rândul lui E-Boda Supreme IPS Dual Core X200 pentru a fi analizat în detaliu. Tableta costă 999 lei la eMAG și este la duel cu Allview Alldro 3 Speed Duo, dar și cu Evolio Aria, având același preț și aceeași diagonală, plus multe elemente în comun. Hai să vedem ce ne rezervă acest model.

Tableta a apărut către finalul lui 2012 și are unele probleme comune cu cele ale lui X80, cum ar fi resetările din senin sau indicatorul bateriei care arata cifre total la întâmplare uneori. în ce privește designul, odată cu primul contact cu E-Boda X200 am avut un flashback care ne-a dus cu gândul la tableta Allview Alldro 3 Speed și Yarvik Gotab Zeta, ele având același design, atât din profil, cât și din spate. Zona camerei arata la fel, zona porturilor la fel și dispunerea difuzoarelor la fel.

Spate E-Boda Supreme IPS Dual Core X200

X200 folosește un spate metalic și da impresia de tableta rezistenta și solidă, cu margini mari în jurul ecranului. Zona de porturi, slot-uri și butoane include un jack audio, port mini HDMI, două porturi microUSB (unul Host și unul standard), slot microSD și buton On/OFF. în spate se afla camera de 2 MP, o mică gaură pentru reset, difuzoare duale lângă cameră, iar în lateral găsim un buton Esc și două butoane Menu/Esc/volum. Tableta măsoară 11.7 mm în grosime și cântărește 600 de grame, deci nu e chiar cel mai ușor terminal de 9.7 inch, dar nici cel mai greu.

în ce privește hardware-ul, E-Boda Supreme IPS Dual Core X200 vine cu 8 GB memorie flash, plus un card de 8 GB la pachet și dacă tot vorbim de ambalaj, primim și o pereche de căști la pachet cu tableta, dar nu vă imaginați că e vorba de Beats, ci mai degrabă de o pereche pe care o cumpărați la magazinul din colțul blocului cu 12 lei. Device-ul dispune de un ecran de 9.7 inch, unul cu panou IPS, rezoluție de 1024 x 768 pixeli și multitouch în 10 puncte. Ecranul are o densitate a pixelilor de 132 ppi, iar la interiorul acestui terminal se afla un procesor Rockchip 3066 dual core de 1.5 GHz, un Cortex A9 însoțit de un GPU Mali quad core de 400 MHz.

E-Boda Supreme IPS Dual Core X200

E-Boda X200 vine și cu WiFi, 1 GB RAM DDR3 și îi lipsesc dotări precum Bluetooth și GPS. în partea din spate se afla o cameră de 2 megapixeli, în vreme ce în zona frontală avem o cameră de 0.3 megapixeli. Camera din spate e capabilă de captură video cu rezoluție de 640 x 480 pixeli și 10 FPS, la un bitrate de 286 Kbps. Bateria de la bordul tabletei este o unitate de 3.7 V și 8000 mAh, care ar trebui să asigure cam 5 ore de gaming. La testul nostru practic, am jucat World At Arms, un titlu care ne-a plăcut foarte mult timp de 5 ore și bateria a ajuns de la 100% la 8%, ceea ce eu zic că e destul de bine.

Recenzie E-Boda Supreme IPS Dual Core X200

Totuși nu ar trebui să vă luați prea mult după indicatorul tabletei, deoarece există unele probleme cu acesta. Ar trebui să menționez și că testul de gaming a fost făcut cu luminozitatea la 50% și WiFi pornit. Din păcate tableta se încarcă foarte greu și nu știu dacă e din cauza încărcătorului care ne-a sosit ușor rupt, sau pur și simplu așa e tableta.

Trecând la zona multimedia, aici am testat întâi capacitatea audio a tabletei prin playback-ul unui mixaj dubstep recomandat de un cititor pe YouTube. Tableta oferă un bas OK, volum bun, dar sub cel al terminalelor Allview, iar căștile care vin la pachet sunt o mare dezamăgire, în ideea că jackul intra greu în portul destinat, iar căștile se aud ușor înfundat. Pe partea video am dat play unui trailer al animației Epic și am avut parte de unghiuri bune de vizualizare, dar și culori spălăcite ușor și o luminozitate sub așteptări și încă o dată sub Allview.

Camera lui E-Boda Supreme IPS Dual Core X200

De cameră nu mai are rost să vorbim, fiind cunoscut aspectul camerelor de pe tabletele din România. Camera de 2 MP realizează fotografii cu noise, nu suporta touch focus și nu are bliț și asta vorbește de la sine. E-Boda X200 rulează Android 4.0.4 și de remarcat e faptul că în zona de setări avem și opțiuni pentru HDMI și Ethernet. Probabil ați remarcat și în video review că am aplicat un launcher peste experienta standard Android, deoarece interfața default și launcherul standard se mișcau greu. Ei bine noi am folosit Go Launcher HD și suntem tare încântați de el și de opțiunile sale.

E-Boda X200

Trecând la benchmark-uri, aici am comparat tabletele cu branding autohton, preț de 999 lei, diagonală de 9.7 inch și procesor dual core. E vorba despre E-Boda X200, Evolio Aria și Allview 3 Speed Duo. în testul Quadrant am obținut 3790 puncte cu X200, 3819 puncte cu Evolio Aria și 3207 puncte cu Allview 3 Speed Duo, deci rezultate apropiate. în AnTuTu am obținut un... blocaj al tabletei care s-a încins rău și am crezut că va exploda. și asta la fiecare rulare a lui AnTuTu, deci am renunțat.

în NenaMark 2 ne-am detașat printr-un GPU foarte bun, obținând 57.7 FPS, față de cele 36.5 FPS ale lui Evolio Aria și 34.7 FPS ale lui Allview 3 Speed Duo. în cele din urmă în Vellamo am obținut 1443 puncte față de cele 1114 ale lui Evolio Aria și 1173 ale lui Allview 3 Speed Duo. în Browsermark rezultatul a fost de 1414 puncte, iar în SunSpider de 1977 puncte, cu 1000 mai slab decât iPhone 5. și acum să ne ocupăm de problemele tabletei! în primul rând, E-Boda X200 are puțin lag fără custom launcher, dar cu, este OK ca funcționare, apoi vine supraîncălzirea și indicatorul bateriei care sare de la 80% la 30% brusc și înapoi la 80%.

E-Boda Supreme IPS Dual Core X200 review: probleme cu indicatorul bateriei, resetări, supraÎncălziri (Video)

în privința aplicațiilor care vin la pachet cu tableta, aici avem 1Mobile Market, care imită Play Store că interfața și Slide Me Market, cu un look îmbătrânit, dar și câteva aplicații unice. Am testat și aplicațiile standard pe tableta, că Gmail, Google Maps, Calendar și altele și au funcționat OK. Haideți să tragem acum și concluziile și să vedem aspectele pro și contra tabletei.

Iată aspectele pro:

 • design solid
 • baterie bună
 • unghiuri largi de vizualizare
 • 2 porturi microUSB, încărcare prin port separat
 • benchmark-uri bune (GPU de calitate)
 • calitate audio rezonabilă

și aspectele negative:

 • supraîncălzire
 • indicatorul bateriei se comportă haotic
 • resetări din senin
 • display spălăcit
 • căști slabe
 • același design că Yarvik Gotab Zeta și Allview 3 Speed

în concluzie îi acordăm tabletei nota 8 din 10 pentru design, 6 pentru hardware și 8 pentru OS și UI și am fost tare indulgenți aici, trebuie să recunoaștem, dar am luat în calcul și faptul că am putea să fi nimerit o unitate stricată. Nota totală a lui E-Boda X200 este de 7.33 din 10 și așteptăm și alte device-uri E-Boda în teste.

Review E-Boda Supreme IPS Dual Core X200
 

E-Boda Supreme IPS Dual Core X200
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×