Review Lenovo ThinkPad Tablet - o tabletă business cu pretenții prea mari pentru oferta sa (Video)

3.518 ori
<b>Review Lenovo ThinkPad Tablet - o tabletă business cu pretenții prea mari pentru oferta sa (Video)</b>Dacă sunteți în căutarea unei tablete business și nu va surâde un HP TouchPad sau BlackBerry PlayBook, ambele modele considerate la capăt de linie în acest moment, atunci rămâne varianta unui terminal Lenovo. Vorbesc desigur despre tableta...

Dacă sunteți în căutarea unei tablete business și nu va surâde un HP TouchPad sau BlackBerry PlayBook, ambele modele considerate la capăt de linie în acest moment, atunci rămâne varianta unui terminal Lenovo. Vorbesc desigur despre tableta Lenovo ThinkPad, pe care o găsiți la evoMAG.ro pornind de la prețul de 2189 de lei.

Device-ul ne-a fost oferit în teste de către același retailer, dar nu sunt la prima ispravă ce implică un ThinkPad, deoarece am fost prezent și la caravana Lenovo Do Tour, unde v-am oferit o experiență hands-on cu acest terminal. Din păcate, după o săptămână de utilizare, tableta nu s-a mai dovedit atât de atractivă pe cât părea la început, ci mai degrabă un produs bazat pe Honeycomb cu un un înveliș software personalizat de Lenovo și câteva adăugiri business.

Lenovo ThinkPad stylus

Lenovo ThinkPad stylus mobilissimo.ro

Primul lucru pe care îl remarc este faptul că tableta vine cu un stylus capacitiv, cu care interacțiunea cu ecranul este mult mai bună. Au fost momente când pur și simplul display-ul nu mai răspundea atingerii sau când răspundea mult mai bine stylusului decât degetelor, de parcă ar fi fost vorba de un ecran rezistiv. La interior hardware-ul este cel clasic pentru o tabletă Honeycomb, incluzând printre specificații obișnuitul procesor dual core Nvidia Tegra 2 de 1 GHz, 1 GB RAM și variante de stocare de 16, 32 sau 64 GB. Ultimele două variante beneficiază și de slot SIM 3G, în vreme ce versiunea de 16 GB este WiFi-only.

Lenovo ThinkPad slot SIM si conectori

Tableta se prezintă și cu o cameră de 5 megapixeli în partea din spate și cu o cameră frontală pentru videoconvorbiri, dar aspectul de captură video și foto l-am neglijat în această recenzie, alegând să mă axez pe business. Experiența Android 3.x nu este aici una banală, ci plină de efecte și funcții oferite de Lenovo. Prima care sare în ochi este Launcherul personalizabil, pe care îl puteți accesa din ecranul Home al device-ului. Acesta include 4 funcții principale, pe care le puteți înlocui după pofta inimii, plus o secțiune de setări, iar în centru se afla browserul web din Android.

Camera 5 megapixeli Lenovo ThinkPad

O altă secțiune, inutilă ce-i drept este App Wheel, o zonă circulară care prezintă aplicațiile preferate într-un carusel drăguț. Având în vedere numărul mare de aplicații de pe device, această zonă pare a avea folos dar mărimea sa și poziționarea sa îi scad utilitatea. și această secțiune de aplicații favorite poate fi personalizata. și apoi vin acele 4 butoane fizice care nu prea își au rostul pe o tabletă Honeycomb: blocarea rotirii ecranului, Home, Back și browser. Home și Back le avem și în varianta virtuală pe ecran, dar poate că butoanele fizice au fost create pentru cei care lucrează în domeniul industrial și poartă mănuși. Problema e că aceste butoane sunt greu de apăsat și nu răspund excelent la comenzi...

O funcție pe care o așteptam de mult în Honeycomb este cea care permite afișarea aplicațiilor care rulează într-un anumit moment, deci multitasking și cu posibilitatea de a le închide. De obicei nu aveam această posibilitate, dar acum Lenovo o oferă, plasând un mic X roșu la fiecare thumbnail de aplicație. și fiindcă tot vorbesc despre softuri, producătorul lui Thinkpad nu s-a zgârcit deloc cu aplicațiile. Fie că e vorba de un antivirus Mcafee, de Documents to Go, de Angry Birds HD, Accuweather, Zinio, Kindle, Netflix sau diferite tipuri de solitaire, tableta vi le oferă pe toate. Avem si aplicatii de tip Printer Share, un soft care permite sa stergeti datele de pe tablet daca o pierdeti, un soft de sincronizare cu PC-ul sau lucrul de la distanta si multe altele.

Mobilissimo pe Lenovo ThinkPad

și socializarea este acoperită prin funcția Social Touch, care adună laolaltă mailurile din Gmail, calendarul, alte conturi de mail, Twitter și Facebook. Widgetul sau afișează pe scurt toate comunicările care au legătură cu utilizatorul, astfel că veți fi mereu la curent cu ce se mai întâmplă în universul personal. Aveți și o aplicație de luat notițe sub formă de memo, care pune în evidență stylusul și care recunoaște până la 27 de limbi și transformă scrisul de mână în varianta virtuală ideală de text.

Să nu uităm de porturi, care sunt prezente din abundență pe terminal și chiar sunt variate: microUSB, full USB, slot pentru carduri SD, slot SIM, HDMI, port pentru dock și jack audio. Nu totul este perfect în lumea lui Lenovo Thinkpad totuși, deoarece tableta are cateva defecte care trebuie menționate. Printre ele se număra greutatea de 750 de grame, care face device-ul imposibil de folosit pentru mult timp cu o singură mâna fără dureri de încheietură. în orice caz acest produs este menit să stea în dock și să fie folosit în mod portrait, după cum am văzut și la caravana Lenovo.

Lenovo ThinkPad tablet

O altă problemă este că bateria se încarcă foarte greu, dar se descarcă rapid, în aproximativ 5-6 ore, iar ecranul nu este chiar atât de luminos pe cât mi-aș fi dorit. Ecranul care nu răspunde mereu perfect la comenzi l-am menționat deja, iar proverbialul lag își face și el uneori apariția. în plus, aș fi dorit mai multe aplicații care să se bazeze pe stylus, iar magazinul Lenovo de aplicații care vine cu tableta nu mi se pare impresionant, nici ca număr de softuri, nici la capitolul calitate.

Cei care doresc o tabletă business ar trebui să evalueze cu atenție acest model înainte de achiziție și având în vedere ca tableta quad core ASUS Transformer Prime tocmai a fost anunțată, eu sugerez să mai așteptați puțin. Dacă totuși vă tentează un Lenovo ThinkPad, îl găsiți la evoMAG.ro...

Review Lenovo ThinkPad:

Lenovo ThinkPad
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×