Review Samsung Galaxy Tab 8.9 - tabletă destul de mică și comodă pentru utilizatorul de rând, dar cu TouchWiz imperfect (Video)

5.686 ori
<b>Review Samsung Galaxy Tab 8.9 - tabletă destul de mică și comodă pentru utilizatorul de rând, dar cu TouchWiz imperfect (Video)</b>Am testat toate mărimile de tablete Samsung aici la Mobilissimo, sau mai bine zis aproape toate, deoarece producătorul sud-coreean găsește o nouă diagonală în fiecare săptămână se pare... Am văzut tablete de 10.1 inch, de 7 inch, de 5.3 inch...

Am testat toate mărimile de tablete Samsung aici la Mobilissimo, sau mai bine zis aproape toate, deoarece producătorul sud-coreean găsește o nouă diagonală în fiecare săptămână se pare... Am văzut tablete de 10.1 inch, de 7 inch, de 5.3 inch (Galaxy Note) și acum se pare că va exista și o tabletă de 11.6 inch cu un soi de Retina Display. Ei bine, astăzi ne oprim asupra tabletei de 8.9 inch Samsung Galaxy Tab 8.9 achiziționata de către Erwin de la Mobilissimo.ro, în cadrul Black Friday la un superpreț de la eMAG.ro.

Terminalul îl găsiți și la evoMAG la prețul de 1.899 de lei în varianta WiFi, respectiv 2.449 lei în varianta WiFi+3G, sau la eMAG, unde varianta WiFi + 3G costă 2.299 lei, iar cea fără 3G costa la fel ca la evoMAG.ro. Pentru cei cărora li se pare prea mare o tabletă de 10 inchi sau prea mică una de 7 un astfel de device este perfect! El stă foarte bine în mâna utilizatorului și este foarte subțire și ușor, deci și foarte portabil. Tableta măsoară doar 8.6 mm grosime și cântărește 447 de grame, cu peste 100 de grame mai puțin decât Galaxy Tab 10.1. Tableta vine cu un display de 8.9 inch, un PLS TFT LCD 16:9, care suporta o rezoluție de 1280 x 800 pixeli.

La capitolul hardware, avem parte de un procesor dual-core de 1 GHz, 1 GB RAM și 16 sau 32 GB memorie internă. Tableta vine fără slot pentru carduri microSD și în general fără prea multe porturi și sloturi, pentru a nu perturba designul sau unitar. Bateria de 6100 mAh a device-ului oferă cam 9 ore de funcționare, deci poate rivaliza cu ușurința cu un iPad 2, oricât de mult forjați tableta. Că OS avem la dispoziție Honeycomb 3.1 cu interfața TouchWiz aplicată acestei platforme. Sunt sigur că la anul vom vedea și actualizarea la Ice Cream Sandwich pe acest terminal, ca și pe cele mai noi modele Galaxy Tab. Dacă nu, rămâne alternativa CyanogenMod 9, nu-i așa?

Samsung Galaxy Tab 8.9 conectivitate

Galaxy Tab 8.9 oferă suport pentru conectivitate HSPA, WiFi și Bluetooth, iar pentru că am testat varianta 3G am avut la dispoziție un slot SIM în partea superioară a device-ului. Ca de obicei pentru tabletele Samsung avem și un port proprietary în partea inferioară, cel pe care îl folosiți pentru a atașa terminalul unui dock sau pentru a îl conecta la PC via cablu microUSB. Noul Galaxy Tab vine cu deja cunoscuta funcție AllShare, pe care am găsit-o și pe alte terminale Samsung și care permite sharingul de media via wireless pe PC sau telefon, de exemplu. Noi am testat această funcție conectându-ne la un Xbox 360 și rulând un film .avi fără probleme.

Samsung Galaxy Tab 8.9 - playback video

Pe tableta am dorit să testez un film în format .mkv, ba chiar am probat 3 playere video separate și aceeași problemă a apărut: imaginea se mișca greu, dar sunetul se auzea okay. în concluzie, mai degrabă vă limitați la .AVI sau .MP4 și la filme 720p mai degrabă decât 1080p. Playback-ul audio funcționează OK și sunt suportate chiar și fișiere FLAC, ceea ce este mereu un plus pentru orice device portabil și pentru cei care țin la calitatea audio, mai ales cu difuzoarele stereo de pe Galaxy Tab 8.9 la pachet. în rest, avem interfața obișnuită Honeycomb, care include o zonă de statusuri în partea dreaptă/jos, unde găsiți și setările de conectivitate, luminozitate și multe altele.

în zona stânga-jos a ecranului găsim butoanele navigaționale Home, Back și Menu, plus un buton special pentru screenshoturi. De remarcat faptul că avem și un soi de dock cu aplicațiile cele mai importante la îndemână tot în partea inferioară a ecranului, apăsând pe o săgeată în partea din mijloc a barei inferioare a device-ului. în ce privește interfața TouchWiz, ea aduce noi widgeturi, de diferite dimensiuni, clasicele Huburi și... din păcate și lag. Trebuie să aflați că povestea cu TouchWiz a fost complicată și pentru Galaxy Tab 10.1, care inițial primise UI-ul, apoi s-a renunțat la el din cauza problemelor sale, iar noi am testat o tabletă fără această interfață. Galaxy Tab 8.9 s-ar fi putut lipsi de asemenea de TouchWiz, care îi face mai mult rău decât bine.

Social HUB

Dacă administrați totuși resursele cum trebuie, puteți avea o experiență decența de socializare, browsing web, playback media și gaming. în ce privește zona de huburi, în Music Hub aveți la dispoziție un soi de magazin pentru cele mai noi albume și melodii, în vreme ce Readers Hub va pune la dispoziție cărți, reviste și ziare, cu o experiență de e-reading de calitate, opțiuni numeroase de fonturi, fundaluri și aranjări în pagina, iar Social Hub este ideal pentru socializare. Social Hub are și un widget foarte intuitiv și comod care arata ce mai zic prietenii pe Twitter și ce mai fac contactele din Facebook. Aplicația poate integra ambele conturi și vă prezintă actualizările de status într-un format user-friendly, permițându-vă să comentați, să dați like și să interacționați cu toate contactele preferate.

în rest, experiența este clasică pentru Honeycomb, cu un shortcut către lista de aplicații în partea din dreapta-sus, în vreme ce imediat lângă găsim shortcut-ul către widgeturi. Mai avem și un magazin de aplicații Samsung, pentru care veți avea nevoie de SIM introdus în locașul tabletei, dacă doriți să descărcați softuri. Producătorul sud-coreean ne oferă și o aplicație de luat notițe rapid pe device și aparent și o aplicație compatibilă cu un stylus, dar nu am avut nici unul la îndemână, astfel că am scris folosind degetul și un scris de mână neîndemânatic.

Galaxy tab 8.9 lacas SIM 3G

La capitolul camera să nu aveți așteptări prea mari... Avem un senzor foto de 3 megapixeli în partea din spate și unul de 2MP{ în partea frontală. Camera de 3 megapixeli principală vine cu autofocus, bliț LED, geotagging și captura video 720p. Mostra foto și video vedeți mai jos, dacă sunteți curioși.

Galaxy Tab 8.9 camera

Camera nu se descurcă rău în condiții de luminozitate bună, dar când nu sunt condițiile perfecte pentru fotografiere, imaginile ies cam grainy și cu noise. Nici filmarea nu arata excelent, dar este cu siguranță mai bună decât pe iPad 2. Mai avem la dispoziție și un editor de imagine și video pe tableta, un viewer de documente și posibilitatea de a trimite SMS-uri, care pune în evidență cartela SIM. Lista de contacte, mailul și calendarul le-am sincronizat cu contul meu Google, iar toate au funcționat perfect.

Mobilissimo pe Samsung Galaxy Tab 8.9

Per total Galaxy Tab 8.9 este o alegere bună dacă sunteți în căutarea unei tablete portabile și comode, care să stea bine în mână, să vă ofere playback audio și video de înalt nivel și ceva gaming Android, mai ales că acum exista reduceri pentru unele aplicații din Market. Dacă nu ar fi TouchWiz și problemele sale v-aș recomanda cu multă căldură acest device, dar în ziua de azi, cu ROM-uri personalizate și cu Android 4.0 gata de lansare, nu ne mai cramponam de UI atât de mult ca înainte. în plus, nici prețul acestui device nu este deloc rău... mai ales dacă aveți norocul lui Erwin și îl prindeți cu reduceri mari ca la Black Friday.

Review Samsung Galaxy Tab 8.9:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×