Allview X1 Xtreme Mini Review: telefon solid cu carcasa din aluminiu, axat pe selfie Ultrapixel şi cu performanţă bună (Video)

4.242 ori
<b>Allview X1 Xtreme Mini Review: telefon solid cu carcasa din aluminiu, axat pe selfie Ultrapixel şi cu performanţă bună (Video)</b>Allview X1 Xtreme Mini este un telefon lansat &icirc;n noiembrie 2014, iar el costă 1.349 lei la Allview.ro, respectiv 1.199 lei pe perioada unor reduceri eMAG.ro din ultima vreme. Terminalul vine ca versiune compactă&nbsp;al lui X1 Xtreme, testat de...

Allview X1 Xtreme Mini este un telefon lansat în noiembrie 2014, iar el costă 1.349 lei la Allview.ro, respectiv 1.199 lei pe perioada unor reduceri eMAG.ro din ultima vreme. Terminalul vine ca versiune compactă al lui X1 Xtreme, testat de noi vara trecută. Telefonul testat de noi acum, este un model cu carcasa din aluminiu şi axat pe funcţia selfie.

Designul său implică o grosime de 10.3 mm şi o greutate de 139.2 grame. Terminalul este destul de gros pentru un telefon cu ecran de 4.7 inch şi adoptă o carcasă metalică unibody din aluminiu, cu un spate uşor rotunjit. Aspectul său aminteşte puţin de cel al lui HTC One, mai ales porţiunea din spate. Telefonul vine pe gri sau verde şi nu e foarte comod pentru gaming, din cauza grosimii sale şi a designului pătrăţos.

Allview X1 Xtreme Mini partea spate

Allview X1 Xtreme Mini oferă o aderență bună şi nu e foarte uşor de folosit cu o singură mână. Reţineţi că Allview a oferit şi posibilitatea de a grava un mesaj pe spatele acestui model, cu ocazia lansării unei ediţii limitate aniversare, prin care Allview sărbătorea 10 ani în domeniu. X1 Xtreme Mini este fabricat din aluminiu şi în zona frontală întâlnim un difuzor pentru convorbiri, LED pentru notificări, camera frontală şi 3 butoane capacitive.

Allview X1 Xtreme Mini din lateral

În spate se află camera principală, microfonul şi blitzul LED, în vreme ce în zona superioară regăsim jackul audio, butonul On/Off (cu feedback OK), iar jos se afla difuzoarele, portul microUSB şi încă un microfon. În stânga avem slotul microSIM, la care avem acces cu o cheiţă metalică specială. În cele din urmă, în dreapta se află butoanele de volum, care au şi ele feedback bun.

În concluzie, acest handset e masiv pentru un Mini şi pentru diagonală sa, dar are construcţie solidă şi e fabricat din materiale de calitate. În ce priveşte hardware-ul, smartphone-ul vine cu un display de 4.7 inch, un IPS LCD Full HD LTPS, iar la bord avem şi un procesor Snapdragon 800 quad core de 2.15 GHz şi GPU Adreno 330 de 450 MHz, plus 16 GB stocare şi nu există slot microSD inclus aici.

Camera lui Allview X1 Xtreme Mini

Telefonul foloseşte 2 GB RAM LPDDR3, o cameră principală de 16 MP, o cameră frontală Ultrapixel de 4 MP, iar pe partea de conectivitate avem GPS, HSDPA cu viteza de 42 Mbps, Bluetooth 4.0, WiFi dual bând, WiFi Direct, WiFi Display şi microUSB 2.0. Alte dotări includ un amplificator audio Yamaha, accelerometru, senzor de proximitate, busola şi senzor de luminozitate. Bateria acestui device este o unitate Li-Polymer de 2200 mAh, iar telefonul vine la pachet cu un încărcător de 5 V şi 1000 mA.

Allview X1 Xtreme Mini benchmark baterie

Pe hârtie, ni se promit 11 ore de convorbiri sau 220 ore de standby. Bateria vine cu tehnologie SDI, care oferă cu până la 30% mai mult capacitate şi durată de viaţă decât modelele clasice. La testul nostru, de playback video HD cu luminozitate la 50% şi WiFi pornit am atins 7 ore şi 14 minute de playback, deci aproape de HTC One Mini, care atinge 7 ore şi poate fi considerat rival pentru acest produs.

Bateria atinge cam cu o oră mai puţin decât cea a lui Allview X1 Xtreme, când vine vorba de playback video HD. La utilizarea medie veţi atinge cam o zi de funcţionare şi am remarcat că acest model are un timp de standby foarte bun. Astfel, el pierde doar câteva procente din baterie peste noapte, de exemplu. Încărcarea sa durează 2 ore şi 40 de minute, deci destul de mult. Reţineţi şi că în zona de setări nu avem opţiuni Power Saving, iar per total bateria este OK. Să trecem acum la acustică.

Difuzorul de pe Allview X1 Xtreme Mini

Acest model beneficiază de personalizările DTS şi de amplificare Yamaha. Am folosit aplicaţia Google Play Music drept player muzical şi trebuie menţionat că acest handset doar un singur difuzor, cel din dreapta, orificiile din stânga având doar rol de decor. Volumul este unul de nivel mediu, basul este OK, iar claritatea este bună. Există o uşoară distorsionare la volum maxim, trebuie să precizez, iar volumul putea fi mai ridicat.

Castile lui Allview X1 Xtreme Mini

Egalizatorul este cel stock, iar perechea de căşti oferită la pachet are un jack prea lung, după părerea mea. Căştile în sine arată bine, sunt comode, au volum ridicat şi claritate şi bas bun. Şi izolarea sunetului este OK. Acest model nu vine cu radio FM, iar opţiunile DTS sunt găsite în zona de Setări, incluzând Focus, Bass Boost, 3D Effect, Reverb şi Clarity.

Putere volum Allview X1 Xtreme Mini

Am folosit şi decibelmetrul pentru a testa acest model, obţinând în jur de 80 de dBA de la difuzorul său, ceea ce este cam puţin în condiţiile în care Allview P6 Energy atinge 85 dBA, iar Karbonn Titanium S6 ajunge la 84 dBA. Analizăm şi ecranul, cu panou Sharp IPS LCD Full HD de 4.7 inch. El foloseşte tehnologii ca LTPS sau OGS şi are o densitate a pixelilor de 469 PPI, care face textul să arate bine.

Distributie pixeli in format RGB Stripes

Beneficiem şi de protecţie Gorilla Glass 3, iar acest model nu are video player, ci foloseşte galeria foto cu acest scop. Display-ul de pe Allview X1 Xtreme Mini este unul luminos, suprasaturat puţin, are unghiuri largi de vizualizare şi are o claritate deosebită a imaginii. El nu se comportă prea bine în bătaia soarelui şi menţionăm că vine cu pixeli de tip RGB Stripe.

La testul de luminozitate am atins 312 LUX

La testul de luminozitate am atins 312 LUX, puţin sub aşteptări, mai ales că multe modele midrange testate în ultima vreme au depăşit cu uşurinţă 400 LUX. Totuşi la utilizarea de zi cu zi, senzaţia este că acest model are mai degrabă 360+ LUX, să zicem. Jocurile afişează culori vii şi nu avem setări speciale pentru display, din păcate.

Camera lui X1 Xtreme Mini este una de 16 megapixeli şi vine la pachet cu blitz LED, senzor OV16825, lentile de safir cu filtru anti reflexie şi filtru UV plus IR. Senzorul măsoară 1/2.3 inch şi datează din 2012. Camera principală foloseşte tehnologie OmniBSI 2 şi oferă o mărime a pixelilor de 1.34 microni. Teoretic senzorul e capabil de captură video 4K la 60 FPS, dar doar dacă şi hardware-ul o permite. În zona frontală se afla o cameră Ultrapixel de 4 MP, cu pixeli de 2 microni şi senzor OV 4688.

Camera lui X1 Xtreme Mini este una de 16 megapixeli şi vine la pachet cu blitz LED, senzor OV16825

La o căutare rapidă pe web, acest senzor a fost folosit pe HTC One M8 drept camera principală aparent, dar doar pe unele variante ale handsetului. El măsoară 1/3 inch şi are consum redus de energie. Interfaţa camerei aduce cu cea stock de pe Android Jelly Bean şi folosim un semicerc cu opţiuni, printre care şi HDR, Scene, localizare, rezoluţie (16 MP în 4:3 sau 13 MP în 16:9), calitate fotografiei, timer şi sarcini asociate butoanelor de volum. Avem şi efecte de culoare, detectare facială, touch AF/AE, saturare, contrast şi claritate.

Lista de opţiuni continua cu anti banding, ISO până la 1600, wavelet denoise, expunere, balans de alb, blitz şi focalizare (auto, infinity, macro, normal şi CAF). Reţineţi că aceleaşi opţiuni le primim şi la camera frontală. Modurile de captură sunt Panorama, Video şi Photo. Opţiunile video includ Time Lapse, rezoluţie (Full HD sau HD), Encoder (MP4, H.263, H.264), Audio (AAC/AMRNB), duration, location, anti banding, efecte de culoare, balans de alb şi blitz. Reţineţi că şi camera frontală filmează în Full HD.

Mostre foto Allview X1 Xtreme Mini

Camera principală oferă o focalizare rapidă, dar captura lentă şi e capabilă de zoom până la 6X. Aceleaşi lucruri le putem spune şi despre camera frontală. Trecând la galerie, remarcăm că fotografiile au nivel de detalii bun, culori reci în prima fază, iar HDR adăugă o nuanţă de roşu cadrelor. În acelaşi timp el iluminează fotografiile şi clarifica detaliile.

Mostre foto Allview X1 Xtreme Mini

Acele jucării din parc au culorile ceva mai bune şi vii, iar acea faţă de urs reprezintă un macro reuşit. Camera frontală produce imagini blurate când e folosită pe post de camera principală, dar selfie-urile arată foarte bine. Nivelul de detaliu e bun şi aici, deşi fundalul se blurează des când vă faceţi fotografii. Nuanţele de roşu arată bine în cadrele capturate, iar per total fotografiile sunt clare, bine iluminate, focalizate şi au expunerea şi balansul de alb bune.

Galeriemostre foto realizate cu Allview X1 Xtreme Mini

La zoom în remarcăm un nivel bun al detaliilor, iar camera se comportă OK şi în bătaia soarelui. Panorama arata în regulă, deşi părţi ale ei sunt cam neclare. Camera e mai degrabă bună pentru preţul terminalului, decât bună şi atât, mai ales că ne aşteptam mai mult de la un senzor de 16 MP. Suntem cam cu 40% sub performanţele lui Allview X1 Xtreme.

Captură video am realizat-o în format MP4, Full HD la 24 FPS, iar fişierele rezultate au avut bitrate de 20 Mbps. Stabilizarea e slabă, acustica e bună şi auzim până şi muzică pe care o ascultăm la căşti în vreme ce filmăm. Nici focalizarea nu e chiar excelenta aici, mai ales la primul clip, cel care are şi culori reci. Calitatea scade şi la zoom în şi unele capturi suferă de motion blur şi culori spălăcite.

De abia la captura video cu acel glob auriu se mai rezolvă problemele şi stabilizarea şi claritatea se îmbunătăţesc. Calitatea capturii video este sub cea foto, în mod clar, dar acustica e bună. Aş spune că în mare această cameră e bună dacă ar fi fost un senzor de 10 sau 12 MP la dispoziţie, dar pentru 16 MP doream puţin mai mult, chiar şi la acest preţ.

atinge 38.5 grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2

Rămâne totuşi performanța camerei frontale Ultrapixel, pe care nimeni nu o poate nega. Editarea foto include obişnuitele filtre, rame foto, crop, rotate, mirror, draw şi expunere, contrast şi umbre. Să analizăm acum performanta acestui model. El atinge 38.5 grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci nu suferă de supraîncălzire.

Browserul web de la bordul său are o viteză rezonabilă, dar nu fantastică, iar tastatura stock e destul de comodă. În privinţa apelării pot spune că avem un volum ridicat la convorbiri, claritate bună şi semnal OK. Totuşi, am avut o problemă cu semnalul WiFi şi cu viteza de download, surprinzător de scăzută în anumite momente. La fel s-a întâmplat şi cu conexiunea 3G, care pierdea uşor liniuţe de semnal. Ar putea fi de vină metalul...

Allview X1 Xtreme Mini benchmarks

Să vedem cum arată benchmark-urile, mai ales că am comparat telefonul Allview X1 Xtreme Mini cu X1 Xtreme, Nexus 5 şi Allview X2 Soul. Motivul? Toate au ecran Full HD, 2 GB RAM, (în afară de cei 3 GB RAM de pe X1 Xtreme) şi 3 dintre ele au procesor Snapdragon 800, nu şi X2 Soul totuşi. Să vedem rezultatele:

Allview X1 Xtreme Mini benchmarks

Allview X1 Xtreme Mini câştiga 4 din cele 10 dueluri şi obţine rezultate bune în benchmark-uri. Telefonul rulează Riptide GP2 fără probleme şi nu suferă de pic de lag. Handsetul este totuşi un pic incomod pentru sesiuni lungi de gaming. În privinţa software-ului, ei bine rulăm Android 4.4.2, într-o versiune stock în mare. Ţinem butonul Menu apăsat şi activăm multitasking-ul pe bază de swipe, iar zona de aplicaţii şi widgeturi se afla la postul obişnuit.

Allview X1 Xtreme Mini Review

Zona dropdown include notificări, Quick Settings, iar zona de Setări are un aspect clasic, minimalist, în vreme ce setările sunt cele standard. Am remarcat şi că uneori butoanele capacitive nu răspund la comenzi cum ar trebui, din păcate. Lista de aplicaţii preinstalate pe terminal include Bitdefender Mobile Security, Calendar, Chrome, Compass, Drive, Facebook, File Explorer, Gmail, Google+, Maps, Hangouts, Photos, suita Play, Sound Rec, System Update, Torch, YouTube şi Voice Search. Hai să vedem şi aspectele Pro şi Contra şi verdictul.

Iată aspectele Pro:

 • baterie bună
 • durată de standby lungă
 • căşti bune la pachet
 • sonorizare DTS/Yamaha
 • cameră selfie foarte bună (Ultrapixel)
 • fotografii OK cu camera principală
 • performanţă bună
 • UI stock

Şi cele Contra:

 • telefon gros pentru diagonală sa
 • volumul putea fi mai ridicat
 • fără radio FM
 • captură video mai slabă comparată cu cea foto
 • probleme cu puterea semnalului WiFi şi 3G

Allview X1 Xtreme Mini primeşte nota de 8 din 10 pentru design, 8 pentru hardware şi 9.2 pentru OS şi UI. Nota finală este de 8.4 din 10, iar acest model se remarcă prin performanța sa, prin captura selfie bună şi căştile de calitate. Totuşi, dacă veţi fi dispuşi să sacrificaţi carcasa metalică, e posibil să găsiţi un device cu difuzor mai bun şi ecran mai luminos, dar şi o cameră similară cu acest device, poate chiar la preţ mai bun. [FORUM]

Allview X1 Xtreme Mini prețuri actualizate:

Review Allview X1 Xtreme Mini
 

Allview X1 Xtreme Mini
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×