Allview X2 Soul Mini Review: un telefon ultraslim și elegant cu display bun, cu mici probleme de soft la captura video (Video)

9.227 ori
<b>Allview X2 Soul Mini Review: un telefon ultraslim și elegant cu display bun, cu mici probleme de soft la captura video (Video)</b>Allview X2 Soul Mini e gata să ajungă la un cititor norocos Mobilissimo.ro, în urma unui concurs, dar până atunci hai să vedem ce ne rezervă acest model ultra-subțire, în recenzia din următoarele rânduri. Terminalul este cel mai subțire din...

Allview X2 Soul Mini e gata să ajungă la un cititor norocos Mobilissimo.ro, în urma unui concurs, dar până atunci hai să vedem ce ne rezervă acest model ultra-subțire, în recenzia din următoarele rânduri. Terminalul este cel mai subțire din România, cu o grosime de 5.15 mm si este un Gionee Elife S5.1 integrat de compania din Brașov. El costă 999 lei și a fost lansat în octombrie, având la un moment dat și onoarea de a intra în Cartea Recordurilor, pentru grosimea foarte scăzută.

Handsetul vine cu un design foarte elegant și arătos, ușor feminin și măsoară doar 5.15 mm în grosime, cântărind 97 grame. El este un model chic, cu o ramă din aliaj de magneziu cu aluminiu. Smartphone-ul are marginile ușor rotunjite, fiind astfel comod de ținut în mână. Avem parte de un strat de sticlă în zona frontală și unul în spate, dar de această dată această abordare de design nu face telefonul alunecos, pentru că el este îngust și ușor de cuprins cu toată mâna.

Allview X2 Soul Mini

Marginile ecranului măsoară doar 1.8 mm în grosime, iar Allview X2 Soul Mini e ușor de manevrat cu o singură mână, poate în afara zonei de sus a ecranului, unde degetele ajung mai greu. Acest model da senzația de soliditate, în ciuda designului subțire. Telefonul vine cu un format unibody, iar șasiul intern e fabricat din magneziu și aluminiu. El stă bine în mâna utilizatorului, iar în zona frontală găsim un difuzor pentru convorbiri foarte subtil, camera frontală, senzorii și 3 butoane capacitive.

 Allview X2 Soul Mini Review: un telefon ultraslim și elegant cu display bun, cu mici probleme la captura video (Video)

în spate se află camera principală, blitzul LED și difuzorul, plus un posibil microfon sus. în zona superioară se află inserțiile din plastic pentru antene, iar jos găsim portul microUSB, microfonul și jackul audio. în stânga avem butoanele de volum și cel On/Off, cu o amplasare ciudată a acestuia din urmă, pe care îl găseam de obicei în dreapta sau sus. în dreapta telefonului găsim slotul microSIM, pe care îl scoatem cu o cheiță specială.

Specificatii Allview X2 Soul Mini

Per total designul acestui model e unul elegant și slim, acesta fiind cel mai arătos telefon Allview de la X1 Soul încoace. Trecând la hardware, noul model are parte de un display de 4.8 inch, un AMOLED OGS, cu rezoluție de 1280 x 720 pixeli și densitate de 306 ppi. Terminalul vine și cu un procesor octa core Cortex A7 de 1.7 GHz, un MediaTek MT6592, cu GPU Mali 450 MP, 16 GB stocare și 1 GB RAM. Nu avem la dispoziție slot microSD pe acest device.

Bateria lui Allview X2 Soul mini a atins la testul nostru 5 ore și 29 de minute de playback video HD

La bord găsim în schimb o cameră de 8 megapixeli în spate și una frontală de 5 MP, iar pe partea de conectivitate avem la dispoziție GPS, apelare video 3G, radio FM cu RDS, voce HD, HSPA+, Bluetooth 4.0, WiFi b/g/n, WiFi Direct, WiFi Display și microUSB 2.0. Terminalul vine și cu sonorizare DTS, accelerometru, senzor de proximitate, giroscop, busola și senzor de luminozitate. Bateria este o unitate Li-Polymer de 2050 mAh, cu tehnologie SDI, care asigura o capacitate cu 30% mai mare decât a modelelor rivale. Pe hârtie bateria asigura 11 ore de convorbiri, 8 ore de payback video sau 200 de ore standby. încărcătorul oferit la pachet e unul de 5 V și 1000 mAh, iar la testul nostru, bateria a atins 5 ore și 29 de minute de playback video HD, ceea ce nu e rău având în vedere grosimea handsetului.

Allview X2 Soul Mini

Dacă vreți o comparație, un Nexus 5 atinge 4 ore și 30 minute de playback HD, iar un HTC One 5 ore și jumătate, la ultima testare. încărcarea lui Allview X2 Soul Mini a durat 2 ore și 15 minute. în zona de Setări și Baterie găsim opțiunea CPU Power Saving, care limitează performanță pentru a economisi baterie. Există și o opțiune Quick Power Save în zona Quick Settings, plus o funcție specială de economisire a bateriei în aplicația preinstalată System Manager.

Aceasta vă permite să dezactivați anumite funcții, precum WiFi, GPS, conexiune date și să schimbați timeout-ul ecranului pentru a păstra energie. în mare bateria este OK având în vedere talia ultraslim a handsetului. Trecem la acustică, unde acest model Allview oferă un player personalizat, pe care îl știm de la modelele mai vechi. El include opțiunea Sleep și sonorizare DTS, cu opțiuni de egalizator ca Vertical Sound Field, Bass Boost, efecte 3D, Space Reverb, Clarity și Volume Strengthen.

Allview X2 Soul Mini pe partea audio

La experiența acustică propriu zisă, volumul nu e foarte ridicat, dar sunetul e clar. Basul nu prea își face simțită prezența, dar clapele se aud bine în melodii. Am apreciat și că spatele acestui smartphone nu vibrează spre deosebire de mai toate terminalele din sticlă. DTS are darul de a adăuga bas în plus, ceea ce am apreciat. Căștile oferite la pachet vin cu  mufă destul de mare, dar ele arată premium, au fir care nu se încurcă și sunt comode.

Putere volul Allview X2 Soul mini - 79.8 dBA

Aceleași căști asigură un volum ridicat, izolare bună a zgomotului de fond și un bas nu neapărat perfect. Funcția radio FM include opțiuni ca Search, Speaker său Record FM. Am folosit și decibelmetrul la testele noastre, atingând 79.8 dBA cu difuzorul în sus și cu difuzorul spre o suprafață plată 79.1, deci nu un volum foarte ridicat. Ca o comparație, telefonul accesibil Wiko Rainbow atinge 87 dBA, iar Allview V1 Viper E, cu un preț mai mic atinge 83.5 dBA.

Acustica nu se dovedește impresionantă, deci trecem la video. Acest device aduce un display AMOLED OGS de 4.8 inch, cu rezoluție 720p și protecție specială a sticlei. Playerul inclus de Allview aici vine cu o funcție în gen Pop Up Play și funcție screenshot. Ecranul oferă culori vii, e ușor suprasaturat, iar culorile sale chiar sar în ochi, tipic pentru un AMOLED. Negrul este adânc, unghiurile de vizualizare sunt largi, iar mișcarea este fluidă pe ecran. Luminozitatea este OK, iar pixelii sunt de tip Pentile Matrix aici.

Ecranul lui Allview X2 Soul Mini a atins un nivel de 352 unități LUX

Acest ecran a atins un nivel de 352 unități LUX, ceea ce înseamnă destul de luminos, mai ales că spre exemplu un LG G3 atinge 343 LUX, iar un Xperia Z2 ajunge la 366 LUX, deci stăm destul de OK. Intrând în zona de setări, apoi Display, remarcăm câteva opțiuni interesante. E vorba despre Auto luminozitate, dar și HBM, care amplifică albul ecranului, crescând intensitatea luminii. O altă opțiune este ACL, care ajustează luminozitatea pentru a economisi energie.

Camera lui Allview X2 Soul Mini

Trăgând linie, se poate spune că acest display își face treaba bine și este de calitate. în ce privește camera, avem la dispoziție un senzor de 8 megapixeli, cu deschidere F/2.0. E vorba despre un senzor OV8858 aici, același de pe Allview V1 Viper E. El măsoară 1/4 inch și are pixeli de 1.12 microni la fotografii. Camera frontală este una BSI, de 5 megapixeli și am avut surpriză că senzorul său să fie același de pe HTC One M8 și HTC One Mini 2. El măsoară 1/5 inch, are pixeli de 1.12 microni și deschidere F/2.0.

Functii camera Allview X2 Soul mini

Interfața camerei este similară cu cea de pe Allview X1 Xtreme și alte modele de dată recentă, dar frame rate-ul în UI nu e foarte bun. Focalizarea și captura sunt rapide, iar dacă țineți ecranul apăsat veți putea regla auto focalizarea și auto expunerea. în stânga ecranului se află zona Settings, care e afișată doar în mod Portrait odată deschisă. Ea include funcții ca Panorama, HDR, Auto Scene, Sound, Geotag, dar și moduri de captură (normal, V Sign, Touch Shot și Smile Shot), plus self timer și mărimea fotografiei (8 megapixeli în 4:3 sau 6 megapixeli în 16:9). Există și opțiuni pentru comenzi foto asociate butoanelor de volum, anti banding și opțiuni ale blitzului. Tot în zona stângă a ecranului găsim un shortcut către Charm Cam, aplicația care ne permite să ne machiem subiecții digital și să le punem ruj și fard de pleoape, plus 9 filtre foto, Stamps, o opțiune PPT utilă pentru a fotografia cărți, cursuri și table la școală, plus Face Beauty, cu 12 nivele de înlăturare a imperfecțiunilor.

Mostre foto Allview X2 Soul Mini

Camera suportă zoom 4X, iar în dreapta găsim butonul Shutter și pe cel Video. în privința fotografiilor realizate cu camera, menționez din start că am avut de-a face cu o zi înnorată. HDR-ul arată bine, culorile sunt OK având în vedere condițiile meteo, iar panorama la 360 de grade a arătat bine, fiind foarte lată. și macro-urile cu acel câine de jucărie au ieșit destul de bine, broboanele de condens fiind clar scoase în evidență.

Mostre foto Allview X2 Soul Mini

Galerie foto cu mostre realizate de Allview X2 Soul Mini

Captură low light nu prea e bună în schimb și nivelul de detalii este mediocru. Zgomotul apare încă la primul nivel de zoom când vedeți fotografiile pe PC, iar HDR-ul deși lăudat în prima fază, a exagerat puțin la acea poză cu renii. Am realizat și un macro reușit cu acel băț negru la locul de joacă și am observat că nuanțele de roșu sunt bine scoase în evidență de această cameră. Aș spune că Allview X2 Soul Mini oferă o experiență foto cu 20% sub cea de pe Allview X2 Soul, dar camera sa e destul de bună pentru fotografii postate pe Facebook și are viteză rezonabilă.

în plus, deși avem același senzor ca pe Allview V1 Viper E, calitatea e clar mai bună. Pe partea video, am realizat captura în format 3GP, culorile fiind OK, iar imaginea fiind clară. Mișcările sunt line la filmare, dar nivelul de detalii nu e nici aici foarte bun. Acustica e ireproșabilă, expunerea și balansul de alb sunt OK, dar există o deformare a capturilor video, probabil cauzată de softul de stabilizare video. Astfel, când treceți de la un cadru fix la panoramare, imaginea se curbează un pic, de parcă ar avea efect fisheye, ceea ce nu mi se pare normal.

Focalizarea rămâne OK și subliniez încă odată sunetul bun. Aș spune că în mare această cameră e rezonabilă la prețul aplicat și la grosimea handsetului, dar e totuși sub cea de pe Allview X2 Soul. Nu uităm nici de cameră selfie, care este excelentă. Editarea foto se realizează cu filtre, rame foto și aplicând opțiuni precum crop, rotate, mirror, expunere, contrast, saturation, shadows sau hue.

Allview X2 Soul mini atinge 40.8 grade Celsius dupa 15 minute de joc 3D

în privința temperaturii, aflați că acest smartphone atinge 40.8 grade Celsius, după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci se încălzește ușor, dar nu exagerat. Browserul web e destul de rapid, iar tastatura stock e comodă. Pe partea de telefonie mobilă, Allview X2 Soul Mini vine cu Speed Dial, semnal OK, claritate bună a convorbirilor, dar volumul acestora nu e foarte ridicat.

Allview X2 Soul Mini Benchmarks

Să vedem acum cum arată benchmark-urile! Allview X2 Soul Mini e comparat cu X2 Soul, Evolio X6 și Utok 5008, toate 4 având fix același procesor: octa core MediaTek MT6592 de 1.7 GHz. X2 Soul Mini e totuși singurul cu 1 GB RAM, restul au 2 GB. în plus, Utok 5008 și X2 Soul Mini sunt modele HD, iar restul Full HD. Iată rezultatele:

 Allview X2 Soul MiniAllview X2 SoulEvolio X6Utok 5008
Quadrant13763146541516314068
AnTuTu31785276302632026109
NenaMark61.3 FPS57.2 FPS47.7 FPS58.5 FPS
Vellamo2377262419631622
3DMark7073713867486077
GeekBench 3439/2322445/2464430/2377414/2116
GFX12.6 FPS8.7 FPS9.6 FPS8 FPS
Browsermark1195818809775
SunSpider1076107411101098
SpeedTest19/19 Mbps12/19 Mbps19/21 Mbps21/21 Mbps

în total acest model câștiga 4 din 10 dueluri, iar la multe se află pe locul 2. El nu are lag și rulează Riptide GP2 fără probleme. Ca OS avem Android 4.4.2, cu interfața stock și mici personalizări de la Allview. Multitasking-ul a rămas în continuare bazat pe swipe și apăsarea lungă a butonului Home, în vreme ce butonul Menu afișează widgeturile, temele și numeroase efecte ale tranzițiilor între homescreen-uri.

Allview X2 Soul Mini rulează Riptide GP2 fără probleme!

în zona dropdown avem vremea, notificări, o funcție pentru accelerarea telefonului și shortcut-uri Quick Settings, plus un slider pentru luminozitate. Din păcate aici nu se afla și un shortcut către zona full de setări. Aceasta se accesează precum o aplicație și are o interfață învechită. Regăsim aici Smart Gestures, cu funcții ca Smart Dial, Smart Answer, Pause Alarm sau Double Click Wake.

Aplicatii preinstalate pe Allview X2 Soul Mini

Există și opțiunea Quick Operate, cu care puteți desena pe ecran simboluri pentru a activa funcții, precum un "C" pentru cameră. Ca la multe alte modele Allview, un swipe către stânga în lockscreen va aduce la opțiunile speciale, care includ shortcut către cameră, înregistrare audio, lanterna și Fake Call. Pe lista de aplicații preinstalate se afla File Explorer, Calendar, Facebook, Charm Cam, System Update, YouTube, System Manager (memory cleaner, cache cleaner, optimizare consum și trafic date), Weather, Torch, Theme, Notes, Bitdefender Mobile Security, Compass, Sound Rec și Maps.

și acum să vedem și concluziile, începând cu aspectele Pro și Contra.

Cele Pro sunt:

 • design ultraslim și elegant
 • carcasă solidă
 • aderența bună
 • baterie OK pentru grosime
 • display de calitate, luminos și clar
 • captură foto OK
 • camera de selfie foarte bună
 • rulează jocuri 3D

și Contra:

 • amplasare ciudată a butonului On/Off
 • acustică nu foarte bună
 • captură video deformată
 • prea puține funcții ale camerei
 • interfața învechită
 • shortcut către setări nu se află în zona dropdown

Acest telefon primește nota 9.8 din 10 pentru design, un 9.1 pentru hardware și un 9 din 10 pentru OS și UI. Nota finală este de 9.3 din 10, iar acest model este unul arătos, cu ecran bun, calitate OK a fotografiilor și baterie rezonabilă. El se remarcă prin cea mai subțire talie a unui telefon din România și construcție de calitate. și acum hai să aflăm cum puteți câștiga acest model:

Iată regulile concursului:

 • Vizitați pagina de produs pe Allview.ro
 • Like la pagina de Facebook Allview
 • Postați comentariu EXCLUSIV pe site-ul Mobilissimo.ro la articolul de unboxing sau review al lui Allview X2 Soul Mini (nu se acceptă pe YouTube), cu răspuns la întrebarea: "Care credeți că sunt punctele forte ale lui Allview X2 Soul Mini?".
 • Share PUBLIC pe contul Facebook personal la articol de unboxing/review X2 Soul Mini

Apoi cele 4 capturi sunt trimise pe mail la concurs@mobilissimo.ro, cu subiectul mailului "Concurs Allview X2 Soul Mini", plus nume real, număr de telefon și adresa. Tragerea la sorți va avea loc prin intermediul lui random.org la data de 22 decembrie la ora 21:00. Multă baftă! [FORUM]

Allview X2 Soul Mini prețuri actualizate:

Review Allview X2 Soul Mini
 

Allview X2 Soul Mini
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×