Evolio X6 review + concurs: phablet octa core excelent pentru gaming, filme, selfie și pentru tânărul student (Video)

6.691 ori
<b>Evolio X6 review + concurs: phablet octa core excelent pentru gaming, filme, selfie și pentru tânărul student (Video)</b>Evolio X6 este un primul terminal cu brand autohton și procesor octa core, iar acest model de 5.5 inch a fost subiect de zvonuri și scăpări încă din luna februarie. El a fost lansat la final de martie și este un terminal dual SIM care costă 1499...

Evolio X6 este un primul terminal cu brand autohton și procesor octa core, iar acest model de 5.5 inch a fost subiect de zvonuri și scăpări încă din luna februarie. El a fost lansat la final de martie și este un terminal dual SIM care costă 1499 lei la Evolio Shop sau 1388 lei la evoMAG.ro. Puteți câștiga acest produs la un concurs Mobilissimo.ro, dar mai multe despre asta la final, acum trecem la review-ul propriuzis.

Acest device vine într-o cutie slim, fără o pereche de căști la pachet și este destul de subțire pentru diagonala sa, măsurând doar 7.8 mm în grosime. Smartphone-ul cântărește 180 de grame, are un design plăcut și o carcasă din plastic glossy. Marginile ecranului sunt mici, iar aderența acestui device este bună. Avem un inel metalic în jurul marginilor, iar butoanele sunt și ele metalice și au un feedback bun la apăsare.

Designul lui Evolio X6

Evolio X6 se prezintă cu un design solid, iar în partea superioară regăsim jackul audio (care în unboxing avea introdus un accesoriu mic și ascuțit, ce era de fapt cheița pentru slot-urile SIM). în partea inferioară a phablet-ului se află portul microUSB și ceea ce par a fi două difuzoare. în realitate doar cel din dreapta e difuzor, iar cel din stânga e de decor. în stânga handsetului se află slot-urile micro SIM și nano SIM, pe un tray care se scoate cu o cheiță specială, iar în dreapta avem butoanele On/Off și de volum.

Review Evolio X6

în spate se afla camera, cu blitzul și microfonul, iar în zona frontală camera și senzorii, earpiece-ul și butoanele capacitive cu un model foarte interesant desenat de iluminarea să. Cred că acestea sunt cele mai arătoase butoane capacitive pe care le-am văzut până acum... Butonul Home e și el capacitiv și amintește de lookul celui de pe iPhone. Per total avem la dispoziție un design atractiv, în genul unei mini tablete.

Evolio X6

Trecând la aspectul hardware, avem la dispoziție un display IPS Full HD de 5.5 inch, cu protecție Gorilla Glass 2, apoi un procesor octa core MediaTek MT6592 de 1.7 GHz cu GPU Mali 450 MP4. Specificațiile includ și 16 GB stocare, 2 GB RAM, o cameră de 13 MP în spate și una frontală de 8 MP. Pe partea de conectivitate avem GPS, Bluetooth, radio FM, microUSB, 3G și NFC. Evolio X6 are o valoare SAR de 0.303 W/kg, iar la capitolul Alte dotări includem accelerometru, busola digitală, G Sensor, senzor de lumină și senzor de proximitate.

Specificatii Evolio X6

Bateria este una de 3150 mAh, iar ea a rezistat la testul nostru 5 ore și 37 de minute. Testul nostru implica playback video continuu HD, în buclă, cu luminozitatea la 50% și WiFi pornit. Rezultatul e dezamăgitor, iar încărcarea durează destul de mult, adică 3 ore și 15 minute. Avem și opțiunea CPU Power Save în zona de setări pentru a mai economisi din baterie, dar după cum am spus, mă așteptam la o durată puțin mai mare de funcționare.

Evolio X6 pe parte audio

La aspectul acustică ni se oferă suport FLAC, MP3, PGG, WMA și WAV, iar playerul este cel stock aici. Ni se oferă și un egalizator, cu bass boost, 3D effect și alte personalizări, iar difuzorul acestui device asigura un volum ridicat, claritate bună a melodiilor, dar un bas nu chiar atât de bun. Rețineți și că nu primim căști la pachet, iar per total Evolio X6 se aude destul de bine.

Display-ul lui Evolio X6 la microscop

Avem parte și de radio FM, la care putem înregistra melodii și în zona de setări avem parte de Audio Enhance, pentru a amplifica acustica. Trecând la video, avem parte de un ecran IPS de 5.5 inch, cu rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, iar playerul video de pe telefon oferă suport pentru fișier AVI, MKV, FLV, MP4 și WMV. Display-ul lui X6 oferă culori vii, fiind și ușor suprasaturat, iar el asigura o luminozitate destul de OK. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar pixelii sunt de tip RGB Stripe.

Luminozitate ecran Evolio X6

în ce privește testul cu luxmetrul, am atins 337 de unități LUX pe alb, cu 30 mai puțin decât Sony Xperia Z2, ceea ce înseamnă că stăm bine. Ecranul este unul bun pe X6, păcat că el consumă atât de multă baterie. în Setări găsim și opțiunea Clear Motion, care oferă o fluență mai bună la playback video și opțiunea Breath Light, care face ca butonul capacitive Home să pâlpâie în ritmul unui puls uman.

Funcția Smart Wake se află tot în setările ecranului, permițând deblocarea sa cu o dublă atingere sau desenarea de simboluri pentru a intra direct în aplicații. Astfel, desenăm un "C" pentru cameră, un "O" pentru a intra în funcția telefon și altele de acest gen. în spatele lui Evolio X6 se află o cameră de 13 megapixeli, cu blitz dual LED, iar interfața nu este cea stock, din păcate fiind cam învechită și nu prea arătoasă.

Camera lui Evolio X6

în stânga se afla shortcut-ul către camera frontală, opțiunile de blitz și setările, iar în dreapta butonul shutter, video, moduri de captură și galeria. Putem face zoom 4X și există un ușor lag în această interfață. Printre Setări se afla GPS, expunere, efecte de culoare, scene, balans de alb și proprietăți ale imaginii (claritate, nuanța, saturare, luminozitate și contrast). Avem și opțiunea anti flicker, zero shutter delay, captura prin comandă vocală, detectare facială, self timer și captura continuă, cu până la 99 de cadre într-un foc.

Mostre foto Evolio X6

Fotografiile pot avea mărimea de 13 MP în 4:3 sau dacă vrem 16:9 trebuie să scădem la 9.5 MP. ISO ajunge până la 1600, iar pe partea de video avem opțiuni ca EIS (Electronic Image Stabilization), microfon, mod de captură audio Meeting/Normal, Time Lapse Interval și efecte. Calitatea video poate fi low/medium/high/fine, iar trecând în sfârșit la modurile de captură foto, avem HDR, panorama, MAV (imagine 3D), ASD (automatic scene detection), smile auto capture, motion track capture și live photo mode.

Mostre foto Evolio X6

Aruncând o privire în galeria realizată de noi, veți vedea că pozele au fost făcute într-o zi înnorată, ceea ce scuză doar parțial comportamentul camerei. Avem parte de culori vii, luminozitate rezonabilă, HDR bun, panorama OK și un macro cu acea floare galbenă destul de reușit. Uneori fotografiile ies neclare din senin și ce am apreciat cel mai mult la Evolio X6 e gamă de culori realiste la fotografii. Nivelul de detaliu este doar bun și această cameră se comportă mai degrabă ca o cameră bună de 8 MP, decât că una de 13 MP.

Calitatea e cam ca la Galaxy S III, dacă vreți neapărat o comparație. La o captură nocturnă cu blitz am realizat că acesta afectează imaginea și îi conferă o tentă verde la întuneric. Per total pozele au ieșit OK pentru o zi înnorată și pentru o asemenea gamă de preț. Apreciem mai mult prezența camerei de 8 MP pentru selfie-uri, care își face foarte bine treaba. în ce privește captura video, nu mă înțeleg bine cu formatul 3GPP și prefer MP4, iar aici din păcate avem 3GPP.

Evolio X6 filmează în Full HD la 30 FPS maxim și oferă un bitrate de 17 Mbps la capturile realizate. Culorile sunt vii, iar nivelul de detaliu este bun, în vreme ce stabilizarea lipsește cu desăvârșire și focalizarea se pierde uneori. Parcă la filmare imaginea este puțin prea albicioasă, iar calitatea se pierde mult la zoom. Dacă putem accepta captura foto la nivel de 8 MP, filmarea e și ea doar acceptabilă la acest handset.

Evolio X6 se Încălzește

în ce privește performanța, Evolio X6 atinge o temperatură de 48.7 grade Celsius, după 15 minute de jucat Riptide GP2. Supraîncălzirea are loc sub camera, în partea stângă, o zonă în care nu veți ajunge foarte des. Că OS avem Android 4.2.2, deși personal aș fi dorit KitKat pe acest model. în mare interfața este una stock, iar trecând mai departe găsim un browser web standard, care e cam lent și își face apariția și o tastatură virtuală comodă.

Evolio X6 - AnTuTu benchmarkEvolio X6 - 3D Mark benchmark​

în privința benchmark-urilor, am decis să îl compar pe Evolio X6 cu HTC Desire 816 și HTC One 2013, doar pentru a vedea unde se plasează un MediaTek 8 core față de un Snapdragon 400 quad core și un Snapdragon 600 quad core. în Quadrant, am atins 15.163 puncte, peste cele 12.700 ale lui Desire 816 și peste 11995 ale lui HTC One 2013. în AnTuTu am avut un scor bun, de 26320, peste cele 21.000 de puncte ale lui Desire 816, dar sub cele 28.000 de pe HTC One 2013. NenaMark ne-a adus 47.7 FPS, sub cele 61.3 FPS ale lui HTC One 2013. în Vellamo avem 1983 puncte cu Evolio X6, peste cele 1471 puncte ale lui HTC One 2013. în 3DMark avem un scor de 6748 puncte, aproape pe jumătate cât HTC One, iar în BrowserMark am atins doar 809 puncte cu acest model Evolio.

La testul de viteză am înregistrat 19 Mbps la download și 21 Mbps la upload, în vreme ce la HTC One rezultatele sunt 21/19 Mbps. în GFX Bench am prins 9.6 FPS la testul offscreen, sub cele 15.5 FPS ale lui Desire 816. Sunspider a adus un scor apropiat de cel de pe HTC One 2013 (1110 vs 1161). în cele din urmă în GeekBench am avut 430 de puncte la testul single core și 2377 la cel mulți core, astfel că am depășit HTC One doar la cel mulți.

Pret Evolio X6

Concluzia e că acest CPU Se află undeva între Snapdragon 400 și Snapdragon 600, dar e peste modelul 600 la unele aspecte. în video review îl vedeți pe Riptide GP2 în acțiune pe acest device, rulând fără probleme. Nu avem nici urmă de lag nici în joc, nici în interfața acestui handset. La apelare, calitatea este OK și semnalul este bun, iar în zona de setări avem o porțiune dedicată SIM managementului.

Review Evolio X6

Lista de aplicații preinstalate nu e foarte vastă și include calculatorul, calendarul, wallpaper-uri, Facebook, File Manager, Instagram, Movie Studio, News + Weather, Norton Mobile Security, Presa Online, See Now, To Do List, Torch și Whatsapp. și acum să dăm și verdictul și să detaliem concursul.

Iată aspectele Pro:

 • gaming de calitate
 • ecran bun și acustică bună
 • fără bloatware
 • fără lag
 • nano SIM plus micro SIM la bord
 • ecran mare dar corp subțire
 • design destul de atractiv
 • fotografii OK (pentru o cameră de 8 MP la acest preț)
 • preț accesibil
 • procesor 8 core
 • Norton Mobile la pachet

și aspectele Contra:

 • fără slot microSD
 • ușoară supraîncălzire
 • baterie slabă
 • filmare slabă (format 3GPP)
 • doar Android 4.2 ca OS
 • bas nu prea bun
 • benchmark-urile puteau fi mai bune totuși

Evolio X6 primește nota 9.4 din 10 pentru design, un 9.15 pentru hardware și un 9.2 pentru OS și UI. Nota finală este de 9.25 din 10, iar acest model este bun pentru gaming, selfie-uri, vizionare de filme și gaming. Văd terminalul drept ideal pentru un student la facultate. și acum, iată regulile concursului:

1) Faceți dovada că urmăriți pagina de Facebook Evolio

2) Dovada că ați intrat pe pagina lui Evolio X6

3) Postați un comentariu la articolul de unboxing sau review cu răspunsul la întrebarea "Cu ce este Evolio X6 mai bun decât un simplu smartphone?"

4) Share la video/articol unboxing/review pe Facebook

Cele 4 capturi trebuie trimise la concurs(at)mobilissimo.ro cu subiect "Evolio X6 concurs", plus nume real, număr de telefon, adresa! Câștigătorul va fi tras la sorți prin random.org pe data de 17 iunie la ora 21:00. Vom anunța câștigătorul pe pagina noastră de Facebook!

FORUM Evolio X6

Evolio X6 prețuri actualizate:

Review Evolio X6
 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×