Huawei Honor 7 Review (Introducere, Design, Display)

2.956 ori
<b>Huawei Honor 7 Review</b>Atunci când l-am văzut prima oară pe Huawei Honor 7 m-am dus cu gândul la un Huawei Mate S Lite, dar având în vedere anumite dotări ale sale, el e mai degrabă un Huawei Mate S Plus. Lansat în vara anului trecut, acest smartphone este urmaşul lui Honor 6

Introducere

Atunci când l-am văzut prima oară pe Huawei Honor 7 m-am dus cu gândul la un Huawei Mate S Lite, dar având în vedere anumite dotări ale sale, el e mai degrabă un Huawei Mate S Plus. Lansat în vara anului trecut, acest smartphone este urmaşul lui Honor 6, pe care l-am apreciat mult anul trecut la review. Găsiţi modelul Honor 7 la Quickmobile.ro la preţul de 1.897 lei.

În ultima vreme am testat numeroase handset-uri Huawei, printre care şi flagship-ul P9, dar şi Huawei Honor 5X, cu care de altfel şi seamănă puţin modelul de faţă. Hai să vedem în ce mod duce el mai departe moştenirea excelentelor modele Honor 6.

Acest review are cu atât mai multă relevanță, cu cât ne pregătim (teoretic) de sosirea lui Honor 8 în următoare luni.

Design Huawei Honor 7

Desenat cu mai multă robusteţe decât predecesorii

Huawei a făcut trecerea masivă la carcase metalice în mai toate gamele sale şi rar vedem de la ei un telefon din plastic. Huawei Honor 7 are o carcasă unibody din aluminiu, ce aduce cu cea a lui Honor 5X şi Huawei Mate S, doar că mai puţin elegant. El este destul de butucănos, dar solid şi bine închegat. Comparaţia cu un luptător de K1 nu e deplasată, pentru că aceia sunt solizi, dar nu prea arătoşi după mulţi pumni.

Acest model măsoară 8.5 mm în grosime, deci cu 1 mm în creştere faţă de Honor 6 şi cântăreşte 157 de grame, cu 27 de grame mai mult decât Honor 6. Şi diagonală a crescut cu 0.2 inch, dar asta nu se simte în mod deosebit. Marginile angulare nu sunt cele mai comode din lume, dar aderenta este bună, ca şi utilizarea cu o singură mână.

Butoanele sunt comode, iar în spate avem în zona superioară şi inferioară câte un capac din plastic nedetașabil, foarte discret integrat de dragul antenelor şi conectivităţii fără probleme. Camera principală e destul de proeminentă, iar construcţia e premium şi bine închegată.

Aflăm de la Huawei şi că şasiul e fabricat din aluminiu şi magneziu, pentru o disipare mai bună a căldurii.

Display Huawei Honor 7

Un ecran fără prea mult Honor...

Anul trecut oile negre ale smartphone-urilor Android midrange au fost modelele ZenFone 2 la capitolul ecran, din cauza luminozităţii. Telefoanele Huawei testate de noi au stat bine la acest capitol, cel puţin până ne-a picat Huawei Honor 7 în mână. Terminalul sună bine pe hârtie: panou IPS LCD Full HD de 5.2 inch produs de către Japan Display şi cu muchii de dimensiuni OK.

Tot pe hârtie ni se promite şi contrast de 1500:1 şi saturare a culorii de 85% (NTSC). Playerul video oferit pe acest handset vine cu funcţie DTS şi setare a vitezei de playback. Experienţa de vizualizare ne-a adus şi veşti proaste, precum faptul că avem culori reci, o luminozitate de nivel mediu şi un contrast slab în bătaia soarelui.

Luminozitate ecran Huawei Honor 7

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 286.Huawei Honor 7340 (LUX)
 • 287.Evolio X6 Octa Core337 (LUX)
 • 288.Allview X1 Xtreme337 (LUX)
 • 289.Motorola Moto G Dual SIM (2nd gen)334 (LUX)
 • 290.Bluboo Picasso 4G332 (LUX)
 • 291.Motorola Moto E4330 (LUX)
 • 292.HTC U Ultra325 (LUX)
 • 293.ASUS Zenfone 2 ZE551ML323 (LUX)
 • 294.Allview X2 Xtreme320 (LUX)

Unghiurile de vizualizare sunt totuşi largi. Pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar la textul cu luxmetrul am atins valoarea de 340 LUX, adică sub aşteptări şi sub predecesorul Huawei Honor 6 de exemplu, ce atinge 399 LUX. Şi Huawei P8 ne-a întrecut, ce e drept cu puţin (343 LUX). Măcar am depăşit ASUS ZenFone 2 la capitolul luminozitate.

Ecranul lui Huawei Honor 7 vazut prin microscop

Avem parte şi de setări speciale pentru display, precum temperatura culorii, cu slider dedicat sau font. Sunt convins că Huawei putea implementa un panou ceva mai luminos aici totuşi...

 • 1234
Huawei Honor 78,5810
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×