Huawei P9 Review (Introducere, Design, Display)

10.256 ori
<b>Huawei P9 Review</b>Huawei P9 a debutat la Londra pe 6 aprilie, sub ochii colegului Claudiu Sima şi a sosit imediat la un preţ excelent pe piaţă, de doar 2499 lei. Avem de-a face cu un flagship aici, asta e sigur, un model cu cameră duală, dar nu primul pentru Huawei

Introducere

Aţi fost cu siguranţă tentaţi să gândiţi că Leica este o căţeluşă care a devenit primul animal din spaţiu şi primul animal care a orbitat Pământul. Greşit! Căţelul se numea Laika, iar Leica Camera AG sunt nemţii care realizează produse optice excelente. Ei şi-au pus la bătaie know-how-ul pentru Huawei, care în bună tradiţie de "tătuc" chinez au pus chinezii de la Sunny să le producă lentile şi a rezultat un senzor foto cum nu a văzut Parisul. Sau Londra... sau Bucureştiul. Iar acel senzor a ajuns pe Huawei P9, pe care îl disecăm mai jos.

Telefonul a debutat la Londra pe 6 aprilie, sub ochii colegului Claudiu Sima şi a sosit imediat la un preţ excelent pe piaţă, de doar 2.499 lei. Avem de-a face cu un flagship aici, asta e sigur, un model cu cameră duală, dar nu primul pentru Huawei. Compania are în portofoliu şi handsetul Honor 6 Plus, tot cu cameră duală, deci nu e la prima ispravă de genul.

Noi testam versiunea cu 3 GB RAM şi 32 GB stocare a lui P9, care costă 2.499 lei la Quickmobile.ro şi Digi Mobil. Nu în fiecare zi vezi un telefon promovat de Henry Cavill şi Scarlett Johansson, aşa că să trecem la treabă până nu se mânie Superman.

Design Huawei P9

Un adevarat Batmobil de telefon

Huawei P9 e suspect... e suspect şi acuzat că e prea uşor. E de fapt fix la fel de uşor ca Huawei P8, la 144 de grame şi totuşi pare prea uşor când îl ţii în mână. El este comod de utilizat, dar fiind uşor ca o pană poate scăpa lejer din mâna când dăm să îl scoatem să facem o fotografie pe fugă. Este un device elegant din materiale premium, nimeni nu se îndoieşte de asta.

Huawei P9

Combină un panou din sticlă 2.5D frontal cu un corp metalic unibody şi cam tot ce a învăţat Huawei de la Nexus 6P, Mate S şi Mate 8 a dus la această rafinare de idei. Marea evoluţie e că în ciuda prezenţei unei supere camere, ea nu are asociată o protuberanță. Ca la Nexus 6P, elementele optice sunt ascunse de un panou din sticlă, care are o serie de linii trasate pe el, arătând excelent în bătaia soarelui.

Huawei P9 privit din lateral

Aderența este bună şi grosimea de 6.95 mm e în grafic cu pretenţiile actuale. Butoanele sunt comode şi pentru cei curioşi, există şi un model din ceramică albă. P9 se utilizează fără probleme cu o singură mână şi vine pe auriu, alb, rose gold, gri şi argintiu. Acesta e cel mai arătos telefon produs de Huawei până acum şi are un design excelent, deşi parcă e prea uşor pentru cei care vor siguranţă la orele lungi de gaming.

Display Huawei P9

Aceeaşi diagonală, aceeaşi rezoluţie ca la P8, dar şi extra LUX

Ecranul e primul aspect cu care iei contact când porneşti prima oară un telefon, doar nu ai cum să iei contact cu bateria sau camera prin setup, nu-i aşa? Astfel, la Huawei P9 se observă din start panoul 2.5D, iar în spatele său se ascunde un ecran IPS LCD Full HD de 5.2 inch. Teoretic sună exact ca ecranul lui Huawei P8, dar practic se simt nişte îmbunătăţiri.

Huawei P9: Display teoretic similar cu P8, practic un salt vizibil

În primul rând acesta este un IPS Neo LCD produs de către Japan Display şi apoi muchiile nu sunt chiar atât de înguste pe cât se dă impresia prin iluzia optică a panoului 2.5D. Aplicaţia Video vine cu opţiunea DTS şi Play speed, iar când am dat în sfârşit play la mostrele noastre obişnuite de test, cele cu iepurele şi jucăriile din parc am remarcat o luminozitate ridicată, dar parcă imaginea a primit o infuzie şi supradoză de alb.

Luminozitate ecran Huawei P9

Şi negrul e albicios şi există o uşoară suprasaturare. Nu mă înţelegeţi greşit, claritatea e fantastică, imaginea "curge" pe ecran, dar culorile nu sunt chiar realiste. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar contrastul e rezonabil şi... atât în bătaia soarelui de aprilie. Pixelii RGB Stripes i-am bifat, iar la testul cu luxmetrul am atins 496 LUX, un salt evident de la cei 346 LUX de pe Huawei P8 şi depăşind şi Huawei Honor 5X sau iPhone SE de exemplu.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 72.Huawei P9496 (LUX)
 • 73.CAT S52496 (LUX)
 • 74.HTC 10495 (LUX)
 • 75.ASUS ZenFone Max Pro (M2)495 (LUX)
 • 76.Google Pixel 2 XL494 (LUX)
 • 77.Lenovo Moto G4491 (LUX)
 • 78.Motorola Moto Z491 (LUX)
 • 79.ASUS ZenFone 5 (ZE620KL)491 (LUX)
 • 80.Samsung Galaxy A70491 (LUX)

Suntem totuşi sub Xperia Z5, dacă vreţi să revenim cu picioarele pe Pământ. Evident putem face şi reglaje, în zona Settings, unde avem o paletă de culori de personalizat (poate aşa scăpăm de suprasaturare). Prin această paletă putem face culorile mai calde sau mai reci, eventual mai apropiate de o nuanţă anume. Există şi reglaje de font şi luminozitate evident.

Ecranul lui Huawei P9 privit prin microscop

Nu am simţit lipsa unui panou Quad HD aici şi am apreciat felul în care e afişată imaginea, dar şi luminozitatea sa. Totuşi suprasaturarea ar putea deranja pe unii dintre voi.

 • 1234
Huawei P99,1510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×