Huawei P9 Lite Review (Introducere, Design, Display)

15.712 ori
<b>Huawei P9 Lite Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia lui Huawei P9 Lite, varianta midrange mai accesibilă a lui Huawei P9. Lansat pe 1 iunie şi avându-l pe Smiley ca imagine, acest model costă 1.299 lei în versiunea cu 3 GB RAM şi 16 GB stocare..

Introducere

După ce am realizat recenzia lui Huawei P9 şi mai mult decât atât l-am supus la un test comparativ foto cu Galaxy S7 şi Xiaomi Mi 5, e acum momentul să trecem la o categorie mai uşoară. Huawei P9 Lite e varianta lite de P9, în aceeaşi măsură în care P8 Lite a oferit o alternativă mai accesibilă la P8 anul trecut. Terminalul a debutat în ţara noastră pe 1 iunie, în cadrul unui eveniment unde Smiley a fost anunţat ca ambasador de brand Huawei.

A fost lansat şi un spot TV cu Smiley în prim plan, promovând fix modelul Huawei P9 Lite ca metoda de comunicare si de a fi aproape de fani. Acest telefon costă 1.299 lei la Quickmobile.ro, în varianta cu 16 GB stocare şi 2 GB RAM şi este o alternativă midrange la Huawei P9. Anul trecut P8 Lite s-a vândut excelent, inclusiv în România, deci aşteptările de la P9 Lite sunt foarte mari. Hai să vedem dacă le îndeplineşte!

Design Huawei P9 Lite

Mai subţire şi mai greu decât predecesorul, model midrange de luat în serios

De obicei telefoanele cu carcasă din plastic nu sunt luate în serios, chiar dacă au o ramă metalică solidă. Huawei P9 Lite în schimb reuşeşte performanța să arate a telefon serios, învelişul său din policarbonat şi metal nefiind cu nimic mai prejos decât o "cuşcă" metalică unibody preţuită pe un flagship.

Acest model vine pe auriu, alb sau negru şi măsoară 7.5 mm in grosime, deci cu 0.2 mm mai subţire decât predecesorul P8 Lite. E totuşi ceva mai greu, la 147 de grame, faţă de cele 131 grame ale modelului de anul trecut. E drept că a crescut şi diagonală cu 0.2 inch. Telefonul este comod de ţinut în mână, are un feedback bun al butoanelor, dar fiind destul de lung nu are o utilizare comodă cu o singură mână.

Rama din aluminiu şi spatele din policarbonat oferă o combinaţie solidă, iar spatele are chiar un look metalic şi un feeling de "fildeş", dacă pot spune aşa. E un device construit bine, cu o zonă a camerei delimitată de un strat din sticlă, în stil Huawei P9 şi Nexus 6P. Remarcăm şi muchii rotunjite aici, margini înguste ale ecranului şi concluzia e că Huawei nu a făcut sacrificii pe partea de design când a realizat acest model Lite, care le-a ieşit bine şi cu nimic mai prejos faţă de un model metalic.

Display Huawei P9 Lite

Luminos, clar, culori reglabile de care chiar e nevoie

Rar se întâmplă ca un telefon flagship şi un model lite să împartă acelaşi ecran, dar se pare că e cazul aici. Huawei P9 şi P9 Lite au aceeaşi diagonală şi aceeaşi rezoluţie şi anume de 5.2 inch şi respectiv Full HD. E vorba despre un panou IPS LCD pe P9 Lite, cu densitate de 424 ppi şi cu siguranţă un salt de la ecranul HD de 5 inch de pe P8 Lite.

Huawei P9 Lite are pixeli de tip RGB Stripes

Avem parte şi de tehnologie In Cell, adică nu există un gol între ecran şi startul din sticlă de deasupra sa. Player-ul video aduce opţiuni că Pop up Play, viteza de playback, acustică SWS (amplificare), iar experienţa de vizualizare a adus o imagine bine iluminată, contrast bun (şi în bătaia soarelui) şi unghiuri de largi de vizualizare. Culorile mi-au părut puţin cam suprasaturate.

La testul cu luxmetrul, in cazul lui Huawei P9 Lite, am atins 443 LUX

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 139.Huawei P9 Lite443 (LUX)
 • 140.iHunt X200441 (LUX)
 • 141.Xiaomi Mi A2 Lite441 (LUX)
 • 142.Motorola Moto G7 Power441 (LUX)
 • 143.Allview V2 Viper X440 (LUX)
 • 144.Samsung Galaxy J5 (2016)440 (LUX)
 • 145.Motorola Moto G6 Play439 (LUX)
 • 146.Samsung Galaxy A6 (2018)438 (LUX)
 • 147.Motorola One Vision438 (LUX)

Pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 443 LUX, un rezultat bun şi clar peste Huawei P8 Lite (365 LUX). Am depăşit şi modele ca LG G4, Huawei Mate 8 şi suntem puţin sub P9 (496 LUX) sau Huawei Mate S (455 LUX). În zona de Setări dedicate ecranului avem reglaje pentru font, luminozitate şi putem regla şi culorile scăpând de supraturate, cu opţiuni ca Warm (cald) sau Cold (rece), dar şi o întreagă paletă de nuanţe. E un ecran de calitate în cele din urmă, extrem de aproape de cel al lui P9!

 • 1234
Huawei P9 Lite9,0110
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×