iHunt Hero Review (Introducere, Design, Display)

1.772 ori
<b>iHunt Hero Review</b>Nu vezi în fiecare zi un telefon care se autointitulează "Erou" chiar din numele său oficial. Ca atare iHunt Hero este o figură inedită, care la doar 499 lei a pus gând rău midrangerelor mai galonate. Da, este un telefon entry level, poate low midrange..

Introducere

Nu vezi în fiecare zi un telefon care se autointitulează "Erou" chiar din numele său oficial. Ca atare iHunt Hero este o figură inedită, care la doar 499 lei a pus gând rău midrangerelor mai galonate. Da, este un telefon entry level, poate low-midrange în zilele bune, dar arată ca un smartphone high-end.

Cum spuneam, costă 499 lei în acest moment şi vă este oferit la concurs de către Mobilissimo.ro şi iHunt. Adoptă trendurile deja clasice, pe bază de cameră duală în spate, amplasare atipică a camerei frontale şi muchii foarte înguste ale ecranului. Mie îmi aminteşte mult de Bluboo S1 şi mă bucură faptul că iHunt oferă la pachet destul de multe accesorii, de la husă şi sticlă de protecţie la cele mici cârpite pentru a şterge sticlă din faţă şi spate.

Hai să vedem dacă e doar ecranul de acest iHunt Hero sau mai are şi alte atuuri.

Design iHunt Hero

Premium, comod, arătos

iHunt Hero poate fi uşor confundat cu un telefon de vreo 2-3 ori mai scump, pentru că are o abordare de design elegantă. Vine cu clasicul "sandwich" de sticlă şi metal, cu sticlă în spate, sticlă curbată în faţă şi ramă metalică intre. Spatele atrage amprente şi grăsime, dar avem husa la pachet pentru a scăpa de asta. Deşi e cam lat, telefonul este comod şi stă bine în mână, cu aderență OK.

Îl poţi utiliza cu o singură mână, aş zice. Butoanele răspund bine la apăsare, iar sticla 2.5D din faţă arată spectaculos. E un device măricel pentru o diagonală de 5.2 inch şi măsoară 8.5 mm în grosime, adică fix cât Galaxy S9 şi cântăreşte 184 de grame, ceea ce e foarte mult la 5.2 inch. Ca o comparaţie, Bluboo S1 măsoară tot 8.5 mm în grosime, cântăreşte 180 de grame şi are o diagonală de 5.5 inch.

Handsetul de faţă nu este alunecos şi are un mic aspect pe care probabil că nu l-aţi remarcat. Sticla care acoperă camera duală din spate are un luciu albăstriu plăcut privirii. Micile detalii contează şi acesta este unul dintre ele. Un telefon cu feeling şi look mult mai premium decât arata preţul.

 

Display iHunt Hero

Imersiv şi dă peste nas câtorva flagship-uri

Ne plac surprizele, mai ales când sunt unele pozitive. iHunt Hero ne-a arătat ceva special încă de la unboxing: un ecran foarte luminos şi imersiv. E vorba despre un panou IPS LCD cu diagonală de 5.2 inch şi rezoluţie de 1280 x 720 pixeli. Are aspect 16:9, ceea ce vezi mai rar în ziua de azi, după ce a tot crescut trendul 18:9.

Ecranul lui iHunt Hero vazut la microscop

Avem un panou 2.5D arătos, cu 16 milioane de culori şi muchii înguste. La testul de playback video am avut parte de culori foarte vii, luminozitate ridicată şi contrast excelent, chiar şi în bătaia soarelui. Unghiurile de vizualizare sunt largi şi experienţa a fost plăcută atât la vizionare video, cât şi gaming.

La microscop am descoperit un aranjament de pixeli RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am avut parte de 518 LUX, un rezultat uriaş, având în vedere că vorbim despre un telefon ce costa sub 500 lei. Depăşim iPhone SE cu această valoare, dar şi pe ASUS ZenFone 4 şi Google Pixel 2 XL chiar, ceea ce nu e de ici de colo. Rămânem sub ASUS ZenFone 3 totuşi şi sub Huawei P9 Lite (2017).

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 51.iHunt Hero518 (LUX)
 • 52.Vivo NEX Dual Display Edition515 (LUX)
 • 53.Sony Xperia XZ3514 (LUX)
 • 54.Samsung Galaxy Note 8513 (LUX)
 • 55.BlackView Ultra Plus510 (LUX)
 • 56.Huawei P30 Pro508 (LUX)
 • 57.HTC One A9505 (LUX)
 • 58.Huawei Nexus 6P505 (LUX)
 • 59.Samsung Galaxy A5 (2016)505 (LUX)

Setările includ clasicul Miravision, care aduce reglaje de mod de vizualizare: Standard, Vivid şi User Mode. Acesta din urmă oferă iarăşi multiple opţiuni: Contrast, Saturare, Luminozitate, Claritate, Temperatura Culorii. Avem şi Adaptive Brightness, mărimea fontului şi itemurilor de pe ecran. Un ecran solid cu multe surprize plăcute.

 • 1234
iHunt Hero7,8310
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×