Review Huawei Ascend W1: Windows Phone 8 midrange care se remarcă doar prin baterie (Video)

2.450 ori
<b>Review Huawei Ascend W1: Windows Phone 8 midrange care se remarcă doar prin baterie (Video)</b>La Mobilissimo.ro a fost o abundență de terminale Windows Phone 8 lună trecută, după cum s-a observat și din comparația noastră de handset-uri, dar și prin review-urile lui Nokia Lumia 820 și HTC Windows Phone 8S. Acum a venit rândul lui Huawei...

La Mobilissimo.ro a fost o abundență de terminale Windows Phone 8 lună trecută, după cum s-a observat și din comparația noastră de handset-uri, dar și prin review-urile lui Nokia Lumia 820 și HTC Windows Phone 8S. Acum a venit rândul lui Huawei Ascend W1 să fie luat în colimator, exact când ne pregătim de lansarea lui Huawei Ascend W2.

Acest telefon a fost anunțat în luna ianuarie a acestui an și lansat în această primăvară, iar el costă 929 lei. Avem de-a face cu un telefon midrange cu WP8, care a fost comparat recent de noi cu modelul HTC și cel Nokia menționat mai sus. încep prin a vă spune că deși la unboxing și comparație mă plângeam de capacul din spatele telefonului, am descoperit metodă de deschidere a acestuia: se împinge fantă din mijloc și alunecând cu unghia lateral se va deschide imediat capacul.

Spatele lui Huawei Ascend W1

Huawei Ascend W1 măsoară 10.5 mm în grosime, cântărește 130 de grame și este un device masiv, în ciuda dotărilor modeste. Telefonul este dotat cu o carcasă din plastic și are o "bărbie" destul de neatractivă în partea inferioară, separată de panoul ecranului. Zona camerei amintește de HTC One X, iar trecând la aspecte pozitive, telefonul are o aderență destul de bună. Este de asemenea un produs solid, fiind genul care supraviețuiește câtorva scăpări pe gresie sau beton.

Recenzie Huawei Ascend W1

Remarc și faptul că Huawei a mers numai pe unghiuri drepte și acest model nu are curbe în design. Telefonul e disponibil pe negru și albastru, iar carcasa sa este fabricată din policarbonat, în cazul în care vă întrebați. în ce privește hardware-ul, avem la dispoziție un procesor Qualcomm Snapdragon MSM8230 dual core de 1.2 GHz, cu GPU Adreno 305, un display IPS LCD de 4 inch, cu rezoluție de 480 x 800 și densitate a pixelilor de 233 PPI.

Specificatii Huawei Ascend W1

Alte dotări includ 512 MB RAM, 4 GB memorie internă (din care 1.5 GB liber), iar pe partea de conectivitate acest Huawei oferă WiFi dual band, DLNA, Bluetooth 2.1 și microUSB 2.0. Cameră de 5 megapixeli vine cu bliț LED și captura 720p, iar în zona frontală se afla o cameră VGA. Avem la dispoziție și conectivitate HSDPA cu viteza de 21 Mbps, plus accelerometru, senzor de proximitate, GPS și Glonass.

Bateria lui Ascend W1 este o surpriză plăcută, o unitate Li-Ion de 1950 mAh, care pe hârtie asigura 460 de ore de funcționare în standby și 10 ore de convorbiri 3G. La testele noastre, acest terminal a atins o zi și jumătate de funcționare, depășind multe alte modele Windows Phone 8. în ce privește zona multimedia, aici avem parte de căști destul de comode, dar unele care se aud mai slab decât cele care vin la pachet cu Nokia Lumia 820 și din păcate ies ușor din ureche.

Display Huawei Ascend W1

Difuzorul are un volum ridicat, dar suferă de distorsiune la volum maxim. Vocea este caldă, dar basul este slab, iar căștile se aud ușor înfundat. Sunetul este ușor metalic. în ce privește experiența video, ecranul nu e prea luminos comparativ cu alte terminale WP8, iar nivelul de negru e scăzut. Comportamentul în bătaia soarelui este destul de rău și nici contrastul nu e prea bun. Unghiurile de vizualizare sunt rezonabile, culorile sunt realiste, iar telefonul suporta playback pentru fișiere MP4, WMV și oferă și suport H.264. Per total am fost ușor dezamăgit de ecran, mai ales de aspectul spălăcit al imaginilor.

Camera lui Huawei Ascend W1

Trecând la camera de 5 megapixeli, ea vine cu autofocus și bliț LED și din păcate focalizează destul de lent subiecții. Fotografiile au tendința să fie suprasaturate și ușor "arse" mai ales când aveți parte de o zi însorită. Atunci când folosiți blițul fotografiile vor ieși roșiatice, iar fotografiile au în general destul de mult "zgomot". Captură video este acceptabilă, iar telefonul filmează 720p la 30 FPS. Din păcate stabilizarea video lipsește, iar focalizarea este este slabă, deci camera este încă un aspect la care Huawei Ascend W1 nu impresionează.

Mostre foto Huawei Ascend W1

Pe partea de benchmark, în schimb am avut performanțe mai bune decât la HTC 8S și destul de apropiate de Nokia Lumia 820. în AnTuTu am atins 9383 puncte cu acest model, depășindu-l pe HTC 8S și ale sale 6658 puncte și fiind destul de aproape de cele 11.610 puncte ale lui Nokia Lumia 820. în BrowserMark 2.0 am atins 1732 puncte, deci peste cele 1465 ale lui HTC 8S și peste Lumia 820 și cele 1717 puncte ale sale. în SunSpider lucrurile au stat din nou destul de bine, cu 1125 de puncte, iar în acest benchmark mai puțin înseamnă mai bine, deci l-am depășit pe HTC 8S și ale sale 1427 puncte, dar am fost sub Lumia 820 și cele 905 puncte ale sale.

Review Huawei Ascend W1

în rest experienta Windows Phone 8 este așa cum am lăsat-o, cu tile-uri redimensionabile, opțiunea Kids Corner, Rooms în People Hub, același Office ușor de utilizat și Bing Maps și Windows Phone Store la posturi. Calitatea convorbirilor este OK, dar volumul este destul de scăzut. și acum e momentul verdictului pentru acest terminal midrange.

Iată aspectele Pro:

 • baterie cu durata lungă de funcționare
 • preț accesibil aproape oricui
 • prezența unui slot microSD
 • carcasă rezistentă
 • difuzor cu volum ridicat
 • benchmark-uri bune

și iată și aspectele contra:

 • designul neatractiv
 • ecranul slab, mai ales ca luminozitate
 • audio distorsionat
 • camera slabă în special la fotografii
 • fără aplicații extra/dedicate

Huawei Ascend W1 primește nota 7 din 10 pentru design, 7 pentru hardware și tot 7 pentru OS și UI. Ar fi fost 8 pentru software, dacă aveam parte și de aplicații speciale dedicate. Nota finală pentru acest telefon este 7 din 10, iar acest terminal impresionează doar prin baterie, în rest este cu adevărat mediocru la toate capitolele, din păcate. Dacă țineți mult la baterie, vreți o cameră așa și așa și un design rezistent, atunci Huawei Ascend W1 vă va surâde.

Pentru a consulta prețul actualizat, vă recomand:

Review Huawei Ascend W1

Huawei Ascend W1
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×