Review LG Optimus 3D Max - în sfârșit un telefon viabil cu cameră și display 3D (Video)

6.593 ori
<b>Review LG Optimus 3D Max - în sfârșit un telefon viabil cu cameră și display 3D (Video)</b>Anul trecut v-am prezentat două telefoane 3D, HTC Evo 3D și LG optimus 3D, acesta din urmă fiind cel care a inaugurat conceptul de handset cu camera 3D și display 3D în piața globală. Acum LG Optimus 3D, handset pe care îl considerăm anul trecut...

Anul trecut v-am prezentat două telefoane 3D, HTC Evo 3D și LG Optimus 3D, acesta din urmă fiind cel care a inaugurat conceptul de handset cu camera 3D și display 3D în piața globală. Acum LG Optimus 3D, handset pe care îl considerăm anul trecut prea butucănos, cu baterie prea slabă și efecte 3D ce dau dureri de cap are acum un urmaș care îi corectează toate defectele și aduce tehnologia 3D la îndemâna noastră într-un pachet viabil. Este vorba despre LG Optimus 3D Max, cunoscut și drept LG Optimus 3D Cube sau LG Optimus 3D 2 și cred că nu greșim dacă afirmăm că suntem primii care îi facem recenzia video la nivel global.

Acest telefon va sosi pe piață în trimestrul 2 și se estimează un preț de aproximativ 499 de euro. Avem de-a face cu un terminal care rulează Android 2.3.6 Gingerbread, dar care la doar câteva luni după lansare va primi Android 4.0 ICS. Pe acest model vi l-am prezentat într-un preview aici și într-o experiență hands on încă de la începutul acestei luni în Barcelona, în cadrul MWC 2012. LG Optimus 3D Max încorporează un display touch de 4.3 inch, cu rezoluție de 800 x 480 pixeli și care vine cu suport pentru tehnologie 3D și panou IPS LCD.

LG Optimus 3D Max - mod 3D

Sub carcasa sa se ascunde un CPU dual core TI OMAP 4430 de 1.2 GHz, plus 1 GB RAM și o baterie de 1520 mAh, care va asigura cam o zi de funcționare, eventual jumătate de zi dacă abuzați de efectele 3D. Dacă nu vă impresionează performanțele bateriei, aflați că în cazul predecesorului, LG Optimus 3D, acesta își putea termina bateria și în 2-3 ore cu utilizarea jocurilor 3D. Telefonul vine cu suport NFC, HSPA+ 21 Mbps, WiFi și Bluetooth. în partea din spate avem o cameră 3D duală de 5 megapixeli, iar device-ul are un design elegant și destul de slim cu o grosime în jur de 10 mm.

LG Optimus 3D Max din spate

LG Optimus 3D Max - Micro USB si capacul acestuia

LG Optimus 3D Max - buton 3D

Handsetul nu mai este butucănos că predecesorul său și este mai ușor și comod de ținut în mână. Portul său microUSB este acoperit cu un capac, iar în partea opusă descoperim un buton 3D, care declanșează interfața 3D specială a device-ului dacă îl țineți apăsat. Aflați și că odată cu pregătirea acestui telefon pentru lansarea oficială, Gameloft a promis că va oferi o gamă variată de jocuri 3D și va converti în 3D cele mai celebre jocuri ale sale, deci ne putem aștepta să vină cu jocuri preinstalate. în plus am aflat că și aplicații standard precum Google Maps vor fi convertite în 3D.

LG Optimus 3D Max - jocuri 3D

Telefonul vine și cu aplicația LG Smartworld, un magazin de aplicații al celor de la LG, care are și o zonă specială 3D, care include jocuri gratis și cu plată, plus alte aplicații 3D și filmulețele cu grafică tridimensională. Am fost surprins să văd că și Angry Birds are o versiune 3D, printre altele. în ce privește interfața 3D, acea zonă specială tridimensională este identică față de cea de pe LG Optimus 3D, nu că asta ar fi ceva rău, dar după un an te aștepți la un ușor upgrade de UI, nu? Acea zonă include YouTube 3D, un ghid de funcții 3D, o galerie tridimensională, camera 3D și jocuri și aplicații 3D. Acestea sunt delimitate și în zona de aplicații de pe smartphone (vedeți a doua imagine din articol).

LG Optimus 3D Max - difuzor

în ce privește experiența multimedia, telefonul are un difuzor puternic, care își face treaba bine, iar playback-ul video arata excelent pe ecranul său de 4.3 inch, atât în 2D, cât și în 3D. Atunci când priviți filme în 3D puteți modifica adâncimea imaginii tridimensionale sau face conversia din 2D în 3D și viceversa, după preferințe. Aveți și o opțiune specială de blocare a ecranului, atunci când priviți filme, astfel că dacă apăsați pe touchscreen acesta să nu reacționeze la input, deoarece ecranul e blocat pentru privirea filmului.

LG Optimus 3D Max - camera

La capitolul captură foto, avem obișnuitele opțiuni disponibile, cele de balans al albului, expunere, efecte de culoare și altele. Fotografiile 2D se realizează la rezoluții de 5MP, iar cele 3D la 3MP. Mai jos vedeți o mostră de fotografiere în 2D, iar aici găsiți și o arhivă cu fotografii 3D.

Mostre foto LG Optimus 3D Max

LG Optimus 3D Max mostră video 2D:

LG Optimus 3D Max mostră video 3D:

în ce privește filmarea, camera duală suportă captură 3D 720p și 2D 1080p. Ambele arată excelent și nu am absolut nimic de reproșat la capitolul calitate. Se simte aici ca LG Optimus 3D Max este superior predecesorului său. La MWC 2012, LG a promovat telefonul drept "primul care suporta editare de conținuturi 3D". și aceste lucru e adevărat... după cum se vede și în recenzia noastră video. Putem edita adâncimea 3D a fotografiilor, tipul de setare 3D și alte câteva opțiuni, iar la editarea video avem o aplicație complexă, care ne permite să adăugăm muzică de fond, poze 3D și clipuri 3D pe care le putem tăia/edita după pofta inimii, creând un filmuleț 3D al vacanței noastre la munte de exemplu.

și jocurile 3D precum Let's Golf 2 sau Asphalt 6 arată bine și remarc aici prezența unui buton slider care apare pe ecran în fiecare joc și va permite să reglați adâncimea graficii 3D, astfel încât să nu vă jeneze ochii și să nu provoace dureri de cap ca pe LG Optimus 3D. Avem și o latură de socializare, prin widgetul Social+, care integrează cu ușurință Facebook și Twitter. Avem și suport pentru YouTube 3D și aveți și o mostră în recenzie și v-am prezentat și un shooter 2D care arăta foarte bine și cu care vă veți pierde multe ore dacă sunteți nostalgici fani Counter Strike.

Recenzie LG Optimus 3D Max

în partea de jos a ecranului avem zona Dock, cu opțiunea de apelare, agendă, mesagerie și lista de aplicații. Va fi interesant să vedem cum va sosi actualizarea la Android 4.0 ICS pe acest device, mai ales că el are 4 butoane capacitive touch sub ecran și nu 3, așa cum recomanda Google recent. Performanța device-ului e foarte bună și nu m-am confruntat cu pic de lag, încă un plus față de LG Optimus 3D, care avea totuși unele probleme cu lagul, mai ales dacă aveați în fundal un joc 3D care nu s-a închis corect.

După cum am spus și în titlu, sunt încântat să văd în sfârșit un telefon 3D viabil, unul care nu are probleme cu bateria și are un design elegant, plăcut privirii. Prețul va fi factorul cheie aici și rețineți că în acest moment HTC Evo 3D costa chiar 1200 sau 1300 de lei, deci LG Optimus 3D Max va avea de furcă la duelul cu acest rival. Haideți să aflăm ce calități și defecte are primul telefon 3D din 2012:

Ce aspecte pozitive am descoperit la acest nou venit:

  • efecte 3D de calitate
  • cameră mai bună decât la predecesor
  • design elegant, carcasă destul de subțire
  • viața bateriei mai bună decât a celorlalte telefoane 3D
  • primul editor foto/video pentru conținuturi 3D
  • aplicații speciale 3D de la LG

și dacă veți căuta defecte, vă amintesc de:

  • faptul că LG Optimus 3D Max nu are încă Android 4.0
  • păstrează aceeași interfață 3D ca la LG Optimus 3D
  • nu aduce widgeturi noi sau elemente noi de interfață
  • dacă prețul speculat e real, e mare față de rivalii 3D de pe piață

Per total, un telefon bun, căruia probabil i se vor mai aduce modificări în varianta finală, de aceea nu am dorit să mă hazardez la o listă de defecte prea amplă. LG Optimus 3D Max reușește să aducă experienta 3D pe micul ecran și se descurcă excelent cu jocurile, filmele și captura tridimensională, având și o listă de specificații de top. Să vedem dacă acest model va avea vânzări mai bune decât predecesorul său...

LG Optimus 3D Max review:

LG Optimus 3D Max P720
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×