Review Nokia E6 - un telefon pe care trebuie să știi cum să Îl iei (Video)

7.197 ori
<b>Review Nokia E6 - un telefon pe care trebuie să știi cum să Îl iei (Video)</b>Recunosc că la Nokia E6 ați avut ceva de așteptat de la sosirea sa in teste și până la acest review, asta și pentru că l-am avut pe Nokia N9 invitat special în aceste zile... în plus, am realizat două recenzii cu Nokia E6, una în care...

Recunosc că la Nokia E6 ați avut ceva de așteptat de la sosirea sa in teste și până la acest review, asta și pentru că l-am avut pe Nokia N9 invitat special în aceste zile... în plus, am realizat două recenzii cu Nokia E6, una în care telefonul se tot bloca și m-a enervat la culme și una în care i-am oferit un tratament special și totul a mers ca uns.

înainte să vă adresați unui mare blogger posesor de E6 pentru a vă lămuri cum stă treaba, aflați că terminalul vine cu un procesor de 680 MHz și 256 MB RAM, deci potențialul său hardware este limitat. Symbian Anna ar trebui să ruleze perfect pe acest handset touch & QWERTY, dar lucrurile nu stau chiar așa. în primul rând, dacă doriți o experiență normală cu Symbian în varianta touch pe ecranul de 2.46 inchi trebuie să rețineți că nu trebuie să faceți abuz de widgeturi și mai ales să nu le folosiți pe cele live.

Am fost pus în situația să dau câteva reseturi telefonului pentru a-l face să funcționeze decent și asta după ce am renunțat la widgeturi. în plus, lagul este prezent destul de clar, după cum se vede și în recenzie, așa că va trebui să închideți din aplicațiile deschise în sistemul de multitasking cât de des puteți. Telefonul cântărește 133 de grame și măsoară 10.5 mm, date pe care le-am văzut și la BlackBerry Bold Touch 9930, un handset concurent cu E6 dar cu preț dublu.

BlackBerry Bold Touch 9930 versus Nokia E6

Ecranul acestui pionier Nokia cu Symbian Anna (celălalt pionier fiind Nokia X7) suporta o rezoluție de 640 x 480 pixeli, OK pentru o astfel de diagonală. Terminalul oferă și memorie internă de 8 GB, iar la capitolul conectivitate avem HSDPA de până la 10.2 Mbps, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0 cu A2DP și microUSB 2.0. De asemenea avem la dispoziție și radio FM cu RDS, iar telefonul se folosește de o baterie Li-Ion de 1500 mAh, care va prinde cu greu o zi de funcționare, ceea ce reprezintă o dezamăgire pentru un produs Nokia. Văd numai recenzii laudative pe Internet la adresa lui E6 și nu înțeleg ce se întâmplă... sincer să fiu. Mai ales cu o asa baterie care sufera rau de tot atunci cand aveti 3G si WiFi pornit…

Bateria lui Nokia E6

OK, poate pentru camera să avem laude, dar nici să o comparăm cu cea de pe N9 cum făcea același blogger menționat mai sus. Da, am folosit camera la o expoziție de pisici, dar și afară, iar pozele ies destul de OK, nimic impresionat, dar captura video este punctul forte. Avem un senzor de 8 megapixeli la dispoziție, cu focus fix, bliț dual LED și înregistrare 720p la 25 fps disponibilă, plus o cameră VGA frontală.

expoziție de pisici

fotografii realizate cu Nokia E6 in exterior

Sunt sigur că vreți să aflați câte ceva și despre experiența lui Symbian Anna... ei bine, OS-ul arata mai bine decât Symbian^3 și se mișcă puțin mai bine, dar browserul web upgradat nu mă impresionează, sincer să fiu. La fel, nici aplicația YouTube nu este chiar aplicație, ci un link spre browser. Pachetul Office care vine cu telefonul este unul decent, iar hărțile Nokia Maps arată bine și pe ecranul mic al telefonului, dar nu se mișca chiar atât de rapid.

în ce privește acest telefon și prețul sau, îl găsiți la evoMAG.ro la un preț în jur de 1.250 de lei, ceea ce îl face accesibil, dar după ce am pus mâna pe HTC ChaCha și m-am îndrăgostit de el, îmi vine greu să vă recomand un Nokia E6, poate doar pentru fanii Symbian și cei care caută un telefon business cu tastatura comodă și camera de calitate.

Nokia E6 recenzie mobilissimo.ro

Chiar daca am fost critic la adresa lui Nokia E6, lucrurile stau cu totul altfel in cazul lui Nokia N9, pe a carui recenzie o pregatim pentru publicare saptamana viitoare.

Review Nokia E6:

Nokia E6
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×