Review Sony Ericsson Xperia Arc - subțire, curbat și dotat cu o cameră fantastică (Video)

4.825 ori
<b>Review Sony Ericsson Xperia Arc - subțire, curbat și dotat cu o cameră fantastică (Video)</b>Recent am aflat că Sony Ericsson va încerca să aducă Android Ice Cream Sandwich pe toate modelele Xperia lansate în acest an. Printre ele s-ar putea număra și Sony Ericsson Xperia Arc, pe care l-am testat în această săptămână, după ce ne-a...

Recent am aflat că Sony Ericsson va încerca să aducă Android Ice Cream Sandwich pe toate modelele Xperia lansate în acest an. Printre ele s-ar putea număra și Sony Ericsson Xperia Arc, pe care l-am testat în această săptămână, după ce ne-a fost oferit ca de obicei în premieră de către evoMAG.ro. Fost deținător de recorduri, acest model ne-a surprins plăcut, dar mai multe despre asta în următoarele rânduri.

Cititorii fideli Mobilissimo știu deja că acesta nu este primul contact cu un Xperia din 2011, astfel că v-am mai prezentat și recenzia lui Xperia Play aka PSP Phone și un preview detaliat pentru Xperia Neo. Ei bine, acum acest nou-venit ne oferă o talie foarte subțire, de doar 8.7 mm și un design curbat care va fi apreciat de către toți iubitorii designului industrial avantgardist.

Sony Ericsson Xperia Arc, design curbat

Pentru puțin timp de la lansarea acestui smartphone, el a fost cel mai subțire din lume, asta până să apară Samsung Galaxy S II, care l-a surclasat cu 0.2 mm și a fost la rândul său depășit de către modele NEC. Despre ecranul lui Xperia Arc avem numai lucruri bune de spuse, el având o diagonală de 4.2 inchi și suportând o rezoluție de 480 x 854 pixeli, ceea ce îl duce la o densitate a pixelilor de 233 ppi. și după cum observați și în recenzia noastră, zoomul fotografiilor merge la un nivel mai avansat decât în cazul altor smartphone-uri, deci display-ul este un atuu major aici.

Cântărind 117 grame, acest telefon se folosește de tehnologia Sony Mobile BRAVIA Engine pentru a obține imagini cât mai vii și mai clare. în ce privește hardware-ul de pe acest model, Arc vine cu 320 MB memorie internă, 512 MB RAM și un card de 8 GB la pachet cu terminalul. Din păcate, RAM-ul își spune cuvântul când vine vorba de navigarea între meniuri încărcate cu widgeturi live și veți simți puțin lag în utilizarea lui Android 2.3 Gingerbread.

Sony Ericsson Xperia Arc, caracteristici hardware

Creierul acestui telefon este procesorul Scorpion de 1 GHz, însoțit de un GPU Adreno 205, care se descurcă rezonabil cu grafică unor jocuri Android simpliste. La capitolul conectivitate, beneficiați WiFi 802.11, DLNA, HSDPA de până la 7.2 Mbps, Bluetooth 2.1 și microUSB 2.0. în plus, avem și radio FM stereo la dispoziție și o baterie Li-Po 1500 mAh, care m-a surprins plăcut, oferind în jur de 7-8 ore de convorbiri. Per total, puteți atinge și 2 zile de utilizare cu acest telefon, evident aici vorbind de utilizare moderată.

Sony Ericsson Xperia Arc, mobilissimo

După cum am menționat, telefonul rulează Android 2.3 Gingerbread, iar OS-ul a suferit o personalizare clară din partea celor de la Sony Ericsson. Pe lângă fundal, forma iconurilor, widgeturi speciale și fonturi specifice, SE a mai implementat și clasicele sale funcții TimeScape și MediaScape. Prima concentrează toate metodele de comunicare într-o singură ferestra și vă afisează tweeturile prietenilor, statusurile lor de pe Facebook, apelurile și SMS-urile într-o coloană de imagini care curg fluid pe ecran și între care puteți face scroll vertical.

Camera foto/video Sony Ericsson Xperia Arc

Sony Ericsson Xperia Arc, iesire HDMI

Mediascape se comportă similar, dar coloana verticală de imagini este cea din galeria foto a terminalului. și fiindcă am menționat fotografiile, trebuie să știți că am fost foarte impresionat de camera de 8 megapixeli a lui Sony Ericsson Xperia arc. De la numeroasele sale opțiuni de captură foto, la stabilizatorul de imagine, detectorul de zâmbet și fetele subiecților și captura video 720p la 30 fps cu autofocus continuu, terminalul a fost o sursă continua de uimire.

Iată cum arată o mostră foto realizată cu Arc:

Mostra foto Sony Ericsson Xperia Arc

Continui să afirm că Samsung Galaxy S II rămâne cel mai bun telefon la capitolul cameră din universul Android, dar Arc este foarte, foarte aproape. și iată și o captură video pentru a edifica această părere.

Ce mai este de spus despre Xperia Arc? Telefonul este foarte atractiv și e greu să îi găsim minusuri, asta evident în afară de lagul său provocat de RAM-ul prea puțin și widgeturile prea evoluate. Găsiți terminalul la evoMAG.ro la prețul de 2.320 lei în variantă pe albastru și 2.399 lei pe argintiu. Rețineți și că la IFA 2011 s-a lansat și varianta Xperia Arc S, cu un procesor imbunatatit și alte upgrade-uri hardware, dar până ce acesta va ajunge în țară, Arc rămâne cel mai bun model Sony Ericsson disponibil în România în acest moment.

Review Sony Ericsson Xperia arc:

Sony Ericsson Xperia Arc
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×